Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Simoną Starkutę šokiravo naktį po namų langais išvystas veiksmas: „Tai – sveikatos trikdymas“

Nuomonės formuotoja, verslininkė ir modelis Simona Starkutė pateko į nepavydėtiną situaciją – jau savaitę moters sveikatą trikdo naktiniai gatvės remonto darbai. Apie susiklosčiusią situaciją moteris prakalbo savo socialiniuose tinkluose ir sulaukė Vilniaus miesto savivaldybės atsako.
Simona Starkutė
Simona Starkutė / Asmeninio archyvo nuotr.

Vilniuje gyvenanti S.Starkutė visą savaite negali išsimiegoti ir produktyviai kipti į darbus, nes prie pat namų per naktis zuja kelininkų traktoriai, kurie kelia didelį triukšmą. Sudėtingą padėtį moteris papasakojo savo socialiniuose tinkluose, o istorija sutiko pasidalinti ir su Žmonės.lt skaitytojais.

„Na, taip. Vasarą prarūkėt, todėl dabar naktimis drožiat asfaltus… Darbas vyksta 1 valandą nakties, smagu“, – sakė naktį kelininkus pro savo namų langus užfiksavusi S.Starkutė.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Simona Starkutė
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Simona Starkutė

Kitą rytą Simona pasidalijo tos pačios gatvės vaizdu – gatvės darbininkų nebuvo nė kvapo, o be miego likusi moteris sakė pasijautusi taip, lyg prieš savo valią jau savaitę laiko dalyvautų dūzgėse.

„Norėtųsi jums visiems pasakyti labas rytas, bet, kad to labo nelabai rasta šiandien, ką darysi. Visą naktį dūzgėse dalyvavau. Ne savo noru. Darbo bitelės čia, oi kaip dirbo... Asfaltą gręžė, darbai vyko pilnu pajėgumu. Aš viską suprantu, kad keliai turi būti tvarkomi, džiaugsimės naujomis gatvėmis, bet tos naktinės dūzgės jau tęsiasi nuo savaitės pradžios. Pirma naktis tikriausiai buvo pati sunkiausia, nes ištisai visą naktį čia sukosi „muzikinis setas“. Na, bet jau beveik savaitėlė, kai mes visi kankinamės“, – pasakojimą tęsė ji.

S.Starkutės paviešinta istorija pasiekė ir Vilniaus miesto savivaldybę, kuri su moterimi susisiekė ir jos atsiprašė. Tačiau modelis neabejoja, kad jų išsakyti žodžiai nėra visai tikslūs.

„Vilniaus savivaldybė pamatė mano naktinius storiukus ir manęs atsiprašė už nepatogumus. Nepatogumus... Nepatogumas yra tada, kai reikia kažkur nusukti, o pagal mane čia yra jau skaitosi sveikatos trikdymas. Pasižiūrėkite įstatymus, kada yra ramybės valandos? Kai kaimynas savaitgalį gimtadienį švenčia ir vos garsiau pradeda leisti muziką, tai jau viskas, kviečiama policija. O čia visą naktį, keli metrai nuo žmonių pagalvės ūžia. Visas naktis, visą savaitę nuolatos baisus triukšmas ir niekas nieko negali padaryti“, – piktinosi Simona.

Stop kadras/Simonos Starkutės „Instagram“ istorija
Stop kadras/Simonos Starkutės „Instagram“ istorija

Ji svarstė, kad paprastiems gyventojams ir viešosioms įstaigoms yra keliami skirtingi reikalavimai.

„Kai žmonės vasarą paplūdimyje rengia festivalius tuo metu, kai didžioji žmonių dalis atostogauja, kai yra savaitgalis, viskas vyksta kažkur toli nuo gyvenvietės, nuo pagrindinių susibūrimų vietų, tai jau visi rašo pareiškimus, kviečia policija ir rėkia „kokia tragedija“, „trikdoma žmonių sveikata“, „negali žmonės miegot“. O čia, kai tau yra keli metrai toks triukšmas prie pat ausies, čia yra tiesiog nepatogumas. Prašoma pakentėt… Taip pat, savivaldybė drąsiai uždaro kelias net ir visam savaitgaliui per visokius maratonus, o kodėl dabar to negali padaryti dėl remonto? Per kokius du ar tris savaitgalius pilnai užbaigtų darbus“, – kalbėjo žinoma moteris.

S.Starkutė taip pat svarstė, kodėl tokiais atvejais savivaldybė nepasirūpina savo miesto gyventojais – juk galėtų pasiūlyti nakvynę viešbutyje tiems, kuriems tas triukšmas yra nepakeliamas.

Stop kadras/Simonos Starkutės „Instagram“ istorija
Stop kadras/Simonos Starkutės „Instagram“ istorija

„Man kyla klausimas, kodėl savivaldybė nepasirūpina savo gyventojais? Kodėl neišnuomoja viešbutuko. Niekas nekalba apie prabangius apartamentus, tiesiog, ramų, paprastą viešbučio kambarį, kuriame žmogus galėtų ramiai, pilnavertiškai išsimiegoti, jog galėtų kitą dieną būti produktyvus savo darbe ir mokėti mokesčius nuo to atlyginimo, kurį uždirba. Nes visą savaitę taip kankintis... Aš stebiuosi, kaimynai yra prie neišprotėjimo ribos...“ – nemalonią istoriją pasakoti baigdama sakė Simona Starkutė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai