Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiųmetės Kėdainių Kalėdos: tradicijos su naujais akcentais

Šiais metais Kėdainiai šventiniu laikotarpiu žada būti kaip niekad patrauklūs ir džiuginti miestiečius bei svečius gausybe renginių, atrakcijų ir kitų pramogų. Visi skoniai, poreikiai ir norai bus patenkinti, o svajonės pildysis. Šeimas džiugins traukinukas, veiks Kalėdų paštas, Didžioji gatvė kvepės kava, savaitgaliais reziduos Kalėdų senelis, blizgės papuošimai ir sužibs didžioji miesto eglutė, kuri šiemet bus pasipuošusi valdovės rūbu.
Kėdainiuose bus daugiau šviesos ir Kalėdinių akcentų.
Kėdainiuose bus daugiau šviesos ir Kalėdinių akcentų. / rinkosaikste.lt/Algimanto Barzdžiaus nuotr.

Tradicijos nesikeičia

„Šiais metais, sužibus gatvių ir vitrinų lemputėms dar anksčiau nei pernai, nuspręsta laikytis senos tradicijos ir neankstinti Kalėdų starto. Laukiamiausia pramoga – Kalėdų eglės įžiebimo šventė – vyks pirmąjį gruodžio penktadienį, gruodžio 6 d., 18 val. Didžiosios Rinkos aikštėje“, – atskleidžia Kėdainių rajono savivaldybės mero patarėja ryšiams su visuomene Jorūnė Liutkienė.

Ji taip pat pasakoja, jog jau nuo 16 valandos, belaukiant eglės įžiebimo šventės, iki vėlyvo tos dienos vakaro Didžiosios Rinkos aikštėje vyks kalėdinė mugė, o gruodžio 6-ąją duris, kaip ir įprasta, vieną kartą metuose, atvers kalėdinio pašto Kėdainių skyrius.

„Tad būkite tikri, kad parašyti ir iš jo išsiųsti Jūsų laiškai tikrai pasieks Kalėdų Senelį, o svajonės pradės pildytis jau kitą dieną“, – linksmai įspėja J.Liutkienė.

Koncertas ir Kalėdų Senelio pasirodymas

Taip pat gruodžio 6-osios vakarą nuo 18 valandos visi kėdainiečiai ir miesto svečiai kviečiami į koncertą.

„Daugiau nei dešimt metų gyvuojanti ir gerbėjų mylima „Lauros studija“ pradžiugins autorine teatralizuota dainų programa. „Viduramžiai LT“ komanda į miestą atveža grandiozinį ugnies, pirotechnikos ir šviesos spektaklį „Feniksas“. Jame šokio plastika, muzika ir galybė pirotechnikos efektų susipins į nepakartojamą, užbursiantį ir įtrauksiantį reginį“, – šventinio koncerto svečius pristato mero patarėja.

Kalėdų Senelis? O kaip gi be jo! J.Liutkienė tikina, kad Kalėdų Senelis vadovaus visai ceremonijai, nes jis geriausiai jaučia miestelėnų nuotaikas, taip pat puikiai moka suvaldyti didžiulę į reginį susirinkusių bei daugiau kaip kelis šimtus šventėje dirbančių žmonių, organizatorių ir atlikėjų minią.

„Seneliui teks skaičiuoti šviesų kilovatvalandes, garso decibelus, net surasti ir nuspausti eglutės įžiebimo mygtuką“, – nelengvą Kalėdų Senelio užduotį atskleidžia pašnekovė.

Naujiena – „Kavos kelias“ ir Kalėdų traukinukas

Pasak J.Liutkienės, Kalėdų nuotaikomis jau gyvena ir verslininkai. Didžioji gatvė telkiasi „Kavos keliui“.

„Visoms Didžiosios gatvės kavinėms kalėdiniu sezonu pasiūlyta nustebinti miestelėnus specialiai sukurtais gėrimais, kava ar arbata, galbūt šiltais kokteiliais. Kavinių barmenai ir restoranų šefai priima iššūkį ir jau eksperimentuoja savo virtuvėse. Gatvės kavinių pasiūlymai tikrai pakvies Jus užsukti maloniai akimirkai, – kalba mero patarėja. – Mieste bus daugiau šviesos ir kalėdinių akcentų. Knypavos aikštėje įsikurs ledo siena, o gatvės ir aikštės nušvis lemputėmis.“

J.Liutkienė džiaugiasi, kad viena iš gražiausių šių metų privataus verslo iniciatyvų – Kėdainių gatvėmis riedėsiantis Kalėdų traukinukas.

„Sutikite, tokia atrakcija nėra dažna mūsų mieste, turbūt todėl apie ją bene labiausiai ir svajojama. Svajones pildo bendrovė „Lifosa“. Tai jų dovana šeimoms. Įsidėmėkite datas – gruodžio 7, 27 ir 28 d. – ir būtinai pavažiuokite Džeimso Vato garvežio motyvais sukurtu elektriniu traukinuku“, – teigia pašnekovė.

Ypatingas Advento koncertas

Ji taip pat pažymėjo, jog vienas iš svarbesnių renginių Advento metu – gruodžio 14 d. 13 val. Kėdainių kultūros centre vyksiantis profesionalų ir vaikų chorų pasirodymas.

„Britų kompozitoriaus Johno Rutterio kūrinį „Vaikų mišios“ atliks mūsų krašto pedagogės Žydrės Vancevičienės vadovaujamas Kėdainių „Ryto“ progimnazijos jaunių choras kartu su profesionaliais solistais Asta Krikščiūnaite (sopranas) ir Stein Skjervold (baritonas) bei choru „Vilnius“ (meno vadovas ir vyr. dirigentas Artūras Dambrauskas), taip pat Lietuvos kariuomenės orkestru (kapelmeisteris mjr. Egidijus Ališauskas). Už dirigento pulto stos choro „Vilnius“ meno vadovas ir vyr. dirigentas Artūras Dambrauskas.

Tai didelio masto kūrinys ir užburiantis renginys. Unikali galimybė krašto chorui pasirodyti su profesionalumo bei aukšto meistriškumo reikalaujančiu kūriniu“, – ypatingą Advento renginį apibendrina mero patarėja.

Savaitgaliais, gruodžio 7, 8, 14, 15 ir 21, 22 dienomis, nuo 16 iki 19 val. dirbs Kalėdų senelio rezidencija. Ji įsikurs aikštėje prie eglės, o tiksliau – M. Daukšos viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo skyriuje.

„Tiesiog pasivaikščiokite po miestą šiokiadieniais ir savaitgaliais, pasigrožėkite dekoracijomis ir išdidžia eglute, pajuskite ore plevenančią artėjančių švenčių dvasią, šnektelkite su sutiktais žmonėmis, pasidalinkite užplūdusiais jausmais ir laimingai sulaukite Kalėdų ir Naujųjų metų“, – kviečia J. Liutkienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant