Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 08

Skaiva Jasevičiūtė. Ar esate tikras VYRIŠKAS vyras?

Atrodo, gyvename tokiais laikais, kai stereotipų dėl lyties nebeturėtų būti. Bet jie yra ir greičiausiai turės praeiti dar kelios dešimtys metų, kol nustosime dalykus skirstyti į vyriškus ir moteriškus. Aš kas kartą nusikeikus iš artimos aplinkos žmonių sulaukiu pastabos, kad keikiuosi lyg mužikas ir kad moteriai tai nedera. Na kodėl besikeikiantis vyras yra vyriškas ir stiprus, o moteris stipriau išreikšti savo emocijos negali, ble?
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Asmeninio albumo nuotr.

Bet turiu ir priešingą pavyzdį: su draugu neseniai žiūrėjome filmą ir jame buvo išties jautri vieta. Negalėjau nepastebėti, kaip mano draugas stengiasi nuslėpti riedančias ašaras, juk verkti per filmą yra visai nevyriška. „Taigi aš ne kokia boba, kad verkčiau“, – pasakė jis man, o aš kaip tik galvoju priešingai – tos ašaros rodo, kad jis jautrus ir geras žmogus. Nežinau, kaip auklėjami berniukai šiais laikais, bet mano vaikystėje absoliučiai visiems buvo sakoma, kad vyrai neverkia. Ir tokie neverkiantys vyrai užauga slėpdami savo emocijas, viską gniaužia savyje, taip savo emocinei sveikatai darydami didelę meškos paslaugą.

Vyrai skundžiasi, kad dėl vis dar gyvų stereotipų jie daug ko negali daryti ir mėgti, jei bijo pasirodyti nevyriškais. O liūdniausia, kad tokiais juos išvadina patys artimiausi žmonės. Savo radijo laidos metu paklausėm vyrų, ar teko būti situacijoje, kai dėl vienų ar kitų veiksmų buvo žeminamas jų vyriškumas. Aš tikrai nustebau – kiek daug dar pasitaiko tokių situacijų. Paskaitykit ir pasitikrinkit, ar esate vyriškas vyras pagal mūsų (vis dar sustabarėjusias) visuomenės normas.

„Man artima teta padarė pastabą per

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius