Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 06

Skaiva Jasevičiūtė. Aš turiu pantofobiją, o kokia baimė kankina jus?

Savaitgalį vaikščiojome su drauge mieste ir staiga netoliese atskrido ir nutūpė balandis. Paprastas miesto balandis. Mano draugė staigiai šūktelėjusi šoko į šalį, nors balandis jokių staigių judesių nedarė. Visi pradėjome juoktis, o draugė paaiškino, kad turi nesuvokiamą baimę balandžiams ir nieko negali su savimi padaryti. Ji supranta, kad balandis jos nepuls, bet paniškai jų bijo.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Dainiaus Stankaus nuotr.

„Kokia durna, bijo balandžių“, – pagalvojau tada, bet deja, mes patys nepasirenkame, ko bijoti. Oficialiai paukščių baimė vadinama ornitofobija ir greičiausiai mano draugė ją turi.

Visi mes turime vienokių ar kitokių baimių. Vienos jos – atsineštos iš vaikystės, ačiū tėveliams, kurie gąsdino mažus vaikus kandančiais gyvūnais. Kitos – nežinia iš kur atsiradusios ir dažnai net neracionalios. Ar žinote, kad pasaulyje labai daug žmonių, kurie bijo pačių paprasčiausių drugelių? Jei ir jums jie baisūs, tai žinokit, kad kenčiate nuo lepidopterofobijos.

Mano mylimas tėtis, kuris man – vienas protingiausių žmonių pasaulyje, kuris be galo daug skaito, sprendžia žodines grandinėles ir kryžiažodžius vienu akimirksniu ir, atrodo, žino atsakymus į visus klausimus, bijo išmanaus telefono.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas