Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 09

Skaiva Jasevičiūtė. Kartais džiaugiuosi, kad neturiu vaikų

Taip, aš neturiu vaikų, kartais net esu pavadinama ta, kuri nemėgsta vaikų. Tai nėra tiesa – aš nemėgstu ne vaikų, o tėvų, kurie liepia savo vaikams vietoje jų skambinti į radiją ir ten nepralementi nė žodžio. Bet greičiausiai net ir tikrai vaikų nemėgstantis žmogus šią savaitę turėjo būti labai šokiruotas Vilniuje įvykusios tragedijos, kurios metu nuskendo dvi visai mažos mergytės.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Asmeninio albumo nuotr.

Netyčia internete pamačiau klaidžiojančią nuotrauką, kurioje mama suklupusi šalia dviejų jau uždengtų savo vaikų kūnelių. Tai labai sukrečia. Net ir žinant, kad mama galbūt kalta dėl abiejų vaikų žūties. Pirminė policijos versija – kad mama bandė nusiskandinti kartu su dukromis. Nepavyko, nusižudyti išties nėra taip lengva, ypač vandenyje, kur įsijungia savisaugos instinktas.

Mamų vaikžudystės atvejų (taip, tai kol kas nėra patvirtinta, tik iškelta versija) pasitaikydavo visai laikais ir visose šalyse. Tai nėra tik mūsų laikų problema. Ir nėra tokia jau reta: mūsų žiniasklaida skelbia, kad tai per šiuos metus – jau ketvirta beveik identiška tragedija. Nustatyta, kad visais trim ankstesniais atvejais moterys sirgo ir negalėjo suvokti savo veiksmų.

Mamos palūžta. Mamos suserga. Mamos nemato kitos išeities. Retais atvejais – mamos būna savanaudės kalės, kurios galvoja tik apie save. Smalsumo vedama

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas