Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 21

Skaiva Jasevičiūtė. Kuo geriau būti – vyru, moterimi, „tai“ ar katinu?

Vieną kartą mano draugė pasiskundė, kad labai norėtų būti gimus vyru, nes tada jai nereikėtų nei valgyt gamint, nei vaikais rūpintis, nei namų tvarkyt. Nes tada ji galėtų gulėti ant sofos ir visiškai nesirūpinti, kad jos pilvas kasmet vis didėja. „Tau ne vyru gimt reikėjo, o gimus moterimi tiesiog susirasti normalų vyrą, kuris padeda buityje“, – atkirtau jai ir buvau visiškai teisi, nes šiuolaikiniame pasaulyje tikrai vis mažiau atsiranda darbų, kurie yra moteriški ar vyriški. Tiesa, gulinčių ant sofos kelmų, aplink kuriuos reikia šokinėti, nes jie „pavargo darbe“, vis dar, deja, pasitaiko.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Dainiaus Stankaus nuotr.

Šiaip kai pagalvoju, būti vyru visai neblogai – nereikia kentėti skausmingų mėnesinių, gali nepatirdamas nėštumo vargų ir gimdymo skausmo turėti biologinį vaiką, gali siusioti atsistojęs (nors tyrimai rodo, kad vis daugiau vyrų renkasi tai daryti atsisėdę, o moterims jau seniai išrastas piltuvėlis, leidžiantis šlapintis atsistojus).

Moksliškai įrodyta, kad vyrai senti pradeda vėliau nei moterys, jie sugeba geriau ir stipriau mesti daiktus, daug geriau nei mes viską analizuoja ir žymiai geriau už mus orientuojasi erdvėje. Bet tuo pačiu mes, moterys, labai daug kur lenkiam vyrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas