Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
20:02

Skaiva Jasevičiūtė. Nemylite gyvūnų? Manau, esate blogas žmogus

Kas mane bent kiek pažįsta, žino, kad aš auginu ne vieną šunį. Šunys nuo pat vaikystės yra mano hobis, laisvalaikis ir mėgstamiausia pokalbių tema. Natūralu, kad socialiniuose tinkluose mane supa tokie patys žmonės, kurie mėgsta gyvūnus – tai saugus mano socialinis burbulas. Todėl nėra keista, kad kas kartą išėjus iš jo ribų ir susitikus gyvūnų nekentėją, aš labai nustembu.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Asmeninio albumo nuotr.

Mano smegenys išties neišneša, kaip galima užaugti nemylint gyvūnų. Kokiame užkampyje reikia augti ir kokie traumuoti žmonės turi jus auklėti, jei suaugus gyvūnai jums kelia blogas emocijas? Aš nekalbu apie žmones, kurie vaikystėje patyrė traumas – buvo užpulti ir apkandžioti šunų – tada baimė yra natūrali reakcija. Nors net ir tokiu atveju neretas nuo šios baimės sugeba pasveikti ir įsitikinti, kad ne visi gyvūnai yra pikti. Bet nekęsti gyvūnų – nesuvokiu, kaip ir už ką?

O tų gyvūnų nekentėjų dar yra labai daug aplink mus. Ir nebūtinai jie seni ir kilę iš provincijos. Praėjusią savaitę man vedžiojant kelis savo šunis prie mūsų bandė prieiti 4–5 metų vaikas. Tiksliau, būtų priėjęs, jei nebūtų atbėgus jo mamelė klykdama:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas