Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaiva Jasevičiūtė: Nupjauti „pimpaliukai“ ir kitos sąmokslo teorijos

„Ei tu, sumauta Korona, / Dink greitai iš mano rajono. / „Užsiknisau“ aš per dienas tingėti / Ir tą „antsnukį“ dėvėti.“
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Labai banalios ir primityvios eilės. Tokios, kaip dabar mano gyvenimas – paprastas ir be polėkio.

Aišku, 5G fanatikai ir sąmokslo teorijų entuziastai dabar iš manęs juokiasi. Nes jų gyvenimas tai dabar labai įdomus. Šitiek daug reserčų kasdien reikia padaryti, kad kiekviename internetiniame pirstelėjime galėtume įžvelgti susimokymą prieš visuomenę, prezidentų koduotas žinutes ar net vaikų kraujo gėrimą.

Matėt Kiguolio ir Zizo pokalbį internete? Jei nematėte, pažiūrėkite. Aišku, turiu įspėti, nes atmatyti to atgal nepavyks niekaip. Ir net šiek tiek gailėsitės, kad tai pamatėt, nes jūsų smegenys, greičiausiai, to nesuvoks (arba suvoks, jei esate prijaučiantis sąmokslo teorijoms). O gal jus, kaip ir mane, aplankys tas jausmas, kai atrodo, kad visko tiek daug, kad smegenys sprogsta.

Oi, gi turiu parašyt dar tai: „Ką dabar parašysiu, yra tik mano nuomonė.“ Juk tai pagrindinis visų sąmokslininkų saugiklis. Dabar jau saugu. Važiuojam. Tik skirtingai nei sąmokslo teorijų sirgaliai, aš sąvokos „nuomonė“ nepainioju su sąvoka „faktas“.

Skirtingai nei sąmokslo teorijų sirgaliai, aš sąvokos „nuomonė“ nepainioju su sąvoka „faktas“.

Šiais laikais patikėti sąmokslo teorijomis labai labai paprasta – beveik visi žmonės įsitempę, ne visi moka rasti teisingos informacijos, dauguma tiki viskuo, kas paskelbta internete, nesigilinant, iš kur ta medžiaga atėjo. Iki šiol pasitaiko žmonių, kurie patiki legendinių feisbuko personažų Ritos Lebedevos ar Donaldos Vasiliauskaitės įrašais ir komentuoja juos kaip rimtus. Bet net ir šios damos netransliuoja taip „stipriai“ kaip Kiguolis ir Zizas. Šie du bičai rimtais veidais kalba apie žinomus žmones, kurie geria vaikų kraują, ir aptarinėja Lady Gagą, kurios sceniniai kostiumai yra užuominos apie satanizmą.

Šie du bičai rimtais veidais kalba apie žinomus žmones, kurie geria vaikų kraują, ir aptarinėja Lady Gagą, kurios sceniniai kostiumai yra užuominos apie satanizmą.

Sąmokslo teoriją šiais laikais sukurti labai paprasta.

Na, žiūrėkit, viena mano pažįstama mergina internete pasiskelbė, kad užsikrėtė virusu. Vieną kartą parašė, kad jai labai sunku, nepaisant to, jog ji yra jauna ir sveika. Tada parašė, kad niekaip nepasveiksta. Tada parašė, kad pasveiko, bet vėl atkrito. Bet savo soc. tinklo įrašuose ji neįkėlė nė vienos foto iš ligoninės (kartą įkėlė tuščią palatą ir rentgeno nuotrauką, bet čia juk nesiskaito).

Jos visi klausė, kaip ji jaučiasi, bet ji savo ligos eigos neatskleidė, ji tik rašė, kad liga nepraeina. Ji nerašė simptomų, nefilmavo savęs sergančios, todėl dauguma žmonių pradėjo galvoti: „Ei, čia juk netikra, čia mus mulkina, kodėl nerodo visos tiesos? Kodėl ji neparodo savo sergančios veido? Kodėl mano aplinkoje nėra nė vieno žmogaus, kuris sirgtų ir realiai aprašytų, kas jam darosi? Kodėl Lietuvoje jau mirė beveik 40 žmonių, o niekas dar feisbuke nepadejavo, kad jo artimas paliko šią žemę nugalėtas niekšingo viruso? Kodėl?“ Ir tada ateina išvada.

Todėl, kad viruso nėra! Čia gi kalta valdžia, kuri mus apgaudinėja ir slepia nuo mūsų tiesą, o visi žurnalistai jiems padeda. Tie mirę žmonės yra netikri, pervargę medikai yra netikri ir viskas yra nupirkta. Nupirkti influenceriai imituoja, kad serga, o liaudis tiki ir sėdi namuose, kol aplink mums stato 5G antenas ar kosminiais laivais į Lietuvą gabena reptiloidus (ką gabena, priklauso nuo to, kuo tikite).

Kol aplink mums stato 5G antenas ar kosminiais laivais į Lietuvą gabena reptiloidus.

Jei tai tikrai nupirkti influenceriai, tai jiems labai mažai sumokėjo... Nes geras influenceris moka dirbti. Jis tikrai pasigrimuotų ir padarytų jums kelis labai įtikinamus vaizdo įrašus. Tokius įtikinamus, kad jūs iki savo virtuvės neišsimaudę dezinfekciniame skystyje bijotumėte nueiti.

Ir pabaigai ištrauka iš legendinio Kiguolio ir Zizo video. Saugokit savo vaikus, atimkit telefonus, nes, neduok Dieve, jie kam nors paskambins.

Gramatiškai sutrumpinta U.Kiguolio citata:

„Vaikas prisikaitęs fake news supranta, kad gali reikšti savo nuomonę, ir pasako, kad aš nenoriu būt berniukas, aš mergaitė. Kai kuriose šalyse vaiko interesai yra svarbiau nei jo tėvų, ir jei jis pasiskambina kam nors telefonu 911 ir pasisako, kad jis toks ir toks, tai tiesiog prievarta gali atvažiuoti, nukirpti pimpaliuką ir padaryti mergaite aštuonių metų vaiką. Ir tai viskas normalu.“

Ne, tai nėra normalu. Daugumoje šalių vaiko interesai yra svarbiau nei jo tėvų, bet pimpaliukų jiems prievarta niekas nepjausto. Nėra normalu dar tai, kad šios sąmokslo teorijos turi pasekėjų. Ir, aišku, viskas čia tik mano nuomonė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas