Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaiva Jasevičiūtė: Vyras „mamyčiukas“, ar įmanoma su tokiu gyventi?

Viena mano išsiskyrusi draugė kartą pasakė – „geriau gyvensiu su vyru, kuris ant manęs rėkia ir keikiasi, nei su mamyčiuku“. Ir išties moterys, kurios savo gyvenime yra susidūrusios su tikrais mamyčių sūneliais, sako, kad tai siaubinga, nes ištekėdama už tokio vyro tu gauni į komplektą ir jo mamą.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tiesa ta mama ne visada būna bloga, blogiausia yra tai, kad tavo vyras niekaip negali paleisti jos sijono. Ir nors sakoma, kad mama vyrui yra pirmoji moteris, ir jo santykiai su ja gali parodyti požiūrį į moteris apskritai, mamyčiukai yra išimtis. Jų santykis su mama yra toks, kad tu niekada nebūsi pirmoje vietoje. Niekada. Nes mama - geriausia.

„O mano mama sakė...“, „Mama tai daro visai kitaip“, „Papasakojau mamai apie mūsų barnį“ – girdėtos frazės? Jei taip, namie turite mamyčiuką.

Viena mergina man pasakojo, kad kai pradėjo gyventi su vyru pamatė, jog jis nieko pats nemoka, bet taip absoliučiai nieko. Valgis, rūbai, mokesčiai, tvarka namie buvo jo stiprios mamos rankose, kuriai jis skambindavo kone kasdien ir skųsdavosi, kad jo mergina visai juo nesirūpina.

Skųsdavosi, kad jo mergina visai juo nesirūpina.

Mama savo brangų sūnelį buvo išlepinusi tiek, kad pietums jam gamindavo du patiekalus, kad jis galėtų išsirinkti ką valgyti. Pasiūlymas nueiti į restoraną vyrui sukeldavo pyktį, nes mama išmokė, jog skaniausiai yra valgoma tik namie, kur maistas pagamintas su meile. Rūbus jis numesdavo kur papuola, nes mama surinkdavo ir ryte jam padėdavo naujus, kuriais reikia rengtis. Sunku patikėti, kad mama suaugusiam vyrui išrenka drabužius, ar ne?

Kita mergina man parašiusi guodėsi, kad pagavo savo vyrą kalbantį telefonu su mama ir aptarinėjantį vakarykštį seksą su žmona. „Jis jai guodėsi, kad aš ilgai nepatiriu orgazmo!“ – rašė mergina, o man sunku net įsivaizduoti tokį scenarijų.

Man visada atrodė, kad mamyčiukai toks liaudies išmislas naudojamas anekdotams kurti, bet kai pasikalbėjom apie tai su merginomis paaiškėjo, kad jie visai realūs padarai. Vyrai, kurie visus savaitgalius nori praleisti pas mamą. Vyrai, kurie visada priekaištauja savo žmonoms, kad mama gamina ir lygina geriau. Vyrai, kurie visiškai nestabdo mamos, kai ji aiškina kaip jiems auklėti savo vaikus ir visada palaiko tik mamos pusę. Vyrai, kurie važiuoja pas mamą tik jai pašaukus, nes mama juk tokia vieniša.

Mamą mylėti reikia, čia faktas. Ir padėti jai reikia. Tačiau man baisiausia, ką gali daryti vyras - tai lyginti savo mamą su žmona. Aš tikrai negalėčiau taip gyventi. Yra mamų kurios auklėja savo sūnus pagal principą: žmonų gali būti daug, o mamą turi tik vieną. Mielos moterys - nedarykite taip. Nei viena mūsų nenori gyventi su vyru kuriam bus antra. O ir ilgai su tokiu išgyventi beveik neįmanoma.

„Mano anyta mane žemina, o mano vyras nieko nedaro, ką man daryti?“ – tokį laišką labai dažnai gauname savo radijo laidoje. Ką daryti? Bėgti! Ir kuo toliau.

Ok, juokauju. Skyrybos tik kraštutinis sprendimas. Jei manote, kad jūsų vyras mamyčiukas – kritika jam tik dar labiau pastiprins norą bėgti pasiguosti mamai.

Bandykite papasakoti jam apie savo nerimą dėl jo ir jo mamos santykių. Jei jūsų vyras nėra kvailas, jis pasitaisys, na gal kažkiek pasitaisys. Bet jei jis nenori nieko keisti, tuomet teks arba priimti jį tokį koks yra su anyta kartu, arba pasakyti abiems kartu, kad, deja, jums nepakeliui. Nes kitaip visą likusį gyvenimą lygindama jam triusikus klausysite, kad mama tai daro „labiau su meile“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas