15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti

Skani Liucinos Rimgailės kelionė Romoje: išragauta italų virtuvė ir fotosesija miesto gatvėse

Daugelis atostogas renkasi pagal šalies lankytinas vietas, o štai Liucina Rimgailė su bičiule Gabija Monika Vainiute rinkosi pagal skonį. Itin vertinančios maisto kultūrą abi draugės nusprendė leistis į kelionę po italų virtuvę – Romoje ne tik mėgavosi šiluma, įspūdinga architektūra, bet ir nesivaržydamos viską ragavo. Ir parsivežė ne tik šiltus atsiminimus, bet ir įspūdingą fotosesiją bei filmuką apie jųdviejų atradimus.
Liucina Rimgailė
Liucina Rimgailė / Gabija Monika Vainiūtė nuotr.

Pasirodo, ir jųdviejų draugystė prasidėjo būtent nuo maisto. Jos susipažino Liucinos kepyklėlėje „Liu Patty“, Gabija vėliau ėmė fotografuoti visus skanumynus, o šiuo metu įamžina receptus naujai L.Rimgailės knygai. Tad bendra aistra geram ir skaniam maistui galiausiai išsiplėtojo į gražią draugystę.

Tų vienijančių interesų Liucina ir Gabija nepamiršo iki šiol – nusprendė leisti į 5 dienų tikrą skonių kelionę po Romą. „Atostogas pradėjome planuotis seniai, tada dar mano vyras bijojo skraidyti lėktuvais, – juokėsi Liucina. – Todėl į Romą vykome su Gabija. Mes esame bendramintės – abi vertiname maistą ir visą jo kultūrą. Kadangi Italijos virtuvė – puiki, ji būtent todėl ir patraukė mūsų dėmesį ir smalsumą.“

TAIP PAT SKAITYKITE: Skrydžių baimę įveikęs Tadas Rimgaila ryžosi pirmai kelionei į užsienį su žmona Liucina

Gabijos Monikos Vainiūtės nuotr./Liucina Rimgailė ir Gabija Monika Vainiutė
Gabijos Monikos Vainiūtės nuotr./Liucina Rimgailė ir Gabija Monika Vainiutė

Tačiau merginos į Romą vyko ne tik paprastai pailsėti, bet ir grįžti ne tuščiomis: „Sugalvojome kurti turinį, kuris parodytų šalį, kultūrą, maistą ir mus ten. Norėjom, kad viskas atrodytų gražiai, estetiškai, mergaitiškai. Todėl kelionę įamžinome filmuke, o Gabija dar surengė man ne vieną fotosesiją.“

Liucina sako, kad nors kone pusė kelionės ir buvo skirta „darbui“ – filmavimui ir fotografavimui, pailsėti ir pažinti Romos tai visai nesutrukdė.

„Gabijai fotografavimas – tikras malonumas, ji vis išsitraukdavo fotoaparatą ir taip įamžino visą mūsų kelionę. Tikėtina, kad jei fotoaparatas būtų buvęs mano rankose, vaizdų būtumėme parsivežusios kur kas mažiau“, – juokėsi Liucina.

Gabijos Monikos Vainiūtės nuotr./Liucina Rimgailė
Gabijos Monikos Vainiūtės nuotr./Liucina Rimgailė

Merginos griežto grafiko neturėjo – tiesiog vaikščiojo įspūdingomis Romos gatvėmis, mėgavosi laiku kartu, ir kai tik pagaudavo įkvėpimas – tą akimirką įamžindavo.

Ir pasirodo, fotosesijai nereikėjo vežtis daugybės lagaminų, pilnų batelių ir gražių drabužių: „Šioje kelionėje išmokau būti organizuota – prieš išvykdama planavau, kokius drabužius vežtis, kad jie tarpusavyje derėtų. Ir rezultatas išėjo puikus – mažai drabužių, bet su jais galima sukurti skirtingus įvaizdžius.“

Gabijos Monikos Vainiūtės nuotr./Liucina Rimgailė
Gabijos Monikos Vainiūtės nuotr./Liucina Rimgailė

O pakeliui jos dar būtinai užsukdavo išragauti vietinės virtuvės šedevrų. „Kadangi norėjome išragauti kuo geresnės kokybės maisto, tai atsakingai rinkdavomės restoranus. Kiekvieną dieną išsirinkusios objektą, kurį aplankysime, žiūrėdavome, kur pakeliui galėtumėme pavalgyti“, – pasakojo L.Rimgailė.

Gabijos Monikos Vainiūtės nuotr./Liucinos Rimgailės įspūdžiai iš Romos
Gabijos Monikos Vainiūtės nuotr./Liucinos Rimgailės įspūdžiai iš Romos

Ir sako, kad nė karto neteko nusivilti... „Maistas buvo tobulas – čia maisto kultūra yra tokio aukšto lygio! Visi makaronai, picos, padažai... Aš netgi atsiverčiau iš agurkų valgytojos į pomidorų! Tie pomidorai, kuriuos patiekė Romoje... Galėčiau ištisą parą valgyti. Aišku, salotas gali bet kur užsisakyti, bet ten buvo tokios šviežios daržovės, sūriai. Jie puikiai moka ruošti maistą. Be abejo, prieš tai reikia gerai atsirinkti restoranus.

Be to, italams svarbu estetika. Viskas lėkštėje atrodo labai gražiai, iškart norisi imti ir valgyti – ir tikrai nenusivilsi. Kadangi man svarbu desertai, jie buvo taip pat dailiai pagaminti. Cannoli su rikota, ko pas mus sunku rasti, tiramisu, itališki ledai – nežinau, kiek jų suvalgėme... Vien dėl maisto tikrai verta vykti į Romą“, – šypsojosi Liucina.

Gabijos Monikos Vainiūtės nuotr./Liucinos Rimgailės įspūdžiai iš Romos
Gabijos Monikos Vainiūtės nuotr./Liucinos Rimgailės įspūdžiai iš Romos

Pasakodama apie aplankytas žymiąsias vietas, Liucina neslėpė susižavėjimo: „Į Romą aš visuomet labai norėjau nukeliauti. Visą gyvenimą domėjausi istorija, ir mokykloje tai buvo vienas mano mėgstamiausių dalykų. O Senovės Romos istorija man buvo ypač įspūdinga. Todėl kai pamačiau Vatikaną, Siksto koplyčią, Šv.Petro aikštę... Kokių 15 minučių stovėjau išsižiojusi, negalėjau atsižavėti. Man visa architektūra apskritai daro didelį įspūdį, tai čia buvo kosmosas... Kai pamačiau Koliziejų ir pagalvojau, kad pro šią arką imperatorius su žirgais jojo, buvau sužavėta. Aš domėjausi, žinojau istoriją, ir kai visa tai pamačiau gyvai... Man labai patiko!“

Gabijos Monikos Vainiūtės nuotr./Liucina Rimgailė ir Gabija Monika Vainiutė
Gabijos Monikos Vainiūtės nuotr./Liucina Rimgailė ir Gabija Monika Vainiutė

Merginos kelione liko itin patenkintos - juk įspūdžius atsivežė ne tik atmintyje, bet ir tokius, kuriuos galės bet kada prisiminti atsivertusios nuotraukų albumą ar peržiūrėjus filmuką.

„Tikiuosi, kad tokių kelionių su Gabija mes turėsime daugiau. Man labai patiko, – sakė Liucina. – Turim planų ir toliau taip keliauti ir kurti turinį. Iki šiol atostogos būdavo paprastesnės, o šios – buvo tokios prasmingesnės. Parsivežėme nuostabiausius atsiminimus. Tikrai norėsiu grįžti.“

Žiūrėkite Liucinos ir Gabijos įspūdžius filmuke:

VIDEO: ROMA | GABI X LIU | BALANDIS, 2017

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais