Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Skaudi reklamos žvaigždės gyvenimo istorija: neteko tėvų ir pats žvelgė mirčiai į akis

Prieš 12 metų televizijos žiūrovai pirmą kartą savo ekranuose išvydo laidų vedėjo ir aktoriaus Mindaugo Ponomariovo (38) įkūnytą „Pildyk“ reklamos personažą Ozį. Puikiai žinomas herojus realiame gyvenime yra ekstremalaus sporto entuziastas – įvaldo kaitavimą, čiuožia snieglente bei neįtikėtinu greičiu lekia su „downhill“ dviračiu. Vis dėlto plati Mindaugo šypsena slepia ir ne tokią linksmą pusę. Vyras jaunystėje prarado tėvus, buvo ant mirties slenksčio, o mylimo šuns netektis paliko gilų įspaudą.
Mindaugas Ponomariovas
Mindaugas Ponomariovas / Asmeninio albumo nuotr.

Iš šalies Mindaugo Ponomariovo gyvenimas kiekvienam atrodytų kaip nesibaigiančių linksmybių bei nutrūtgalviškų istorijų lavina. Tačiau realybė visai kitokia – vyras išgyveno ne vieną skaudžią patirtį, o ir pats vos netapo tragiško įvykio dalimi.

Visgi laidų vedėjas praeities nepabūgo ir 15min papasakojo apie kelią į vieną populiariausių televizijos reklamų, nusiraminti padedantį ekstremalų sportą bei daugiausiai skausmo sukėlusią mylimiausio augintinio netektį.

Tėvų netektis ir ekstremalaus sporto pradžia

Turbūt ne kiekvienas žino, kad televizijos ekranuose jau 12 metų besisukantis M.Ponomariovas iš tiesų kilęs ne iš sostinės, o iš suvalkietišku akcentu garsėjančio Vilkaviškio. Ir nors į Vilnių su tėvais jis atsikraustė būdamas vos trejų metų, tačiau Mindaugas mokykloje nevengė demonstruoti savo gimtojo krašto šaknų.

„Mano visa vaikystė prasidėjo Vilkaviškyje. Nuo kokių trejų metų gyvenu Vilniuje, bet vis tiek per vasaros ir žiemos atostogas būdavau ten. Po jų grįždavau į mokyklą ir toliau kalbėdavau suvalkietišku akcentu. Draugai ir klasiokai mane dažnai pašiepdavo, bet tas akcentas man buvo labai gražus ir aš jo tikrai nesigėdijau“, – vaikystės prisiminimais dalijosi Mindaugas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Mindaugas Ponomariovas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Mindaugas Ponomariovas

Po kurio laiko Mindaugui gyvenimas Vilniuje prigijo ir jis pradėjo daugiau domėtis vietiniu sportu, bandė atrasti, kas jam įdomu. Tačiau netrukus ambicijų pilno vaikino gyvenimą pasiekė netikėti likimo smūgiai – būdamas vos 14 metų jis neteko savo tėčio, po penkerių metų mamos, o jaunesnysis brolis pasuko, kaip pats sako, šunkeliais.

„Užaugau visiškai vienas. Būdavo tokių žmonių, kurie sakydavo, kad vietą televizijoje man nupirko tėvai. Bet taip nebuvo, nes aš viską gyvenime pasiekiau savo darbu. Žinoma, buvo tam tikrų aplinkybių, dėl kurių atsirasdavau tinkamoje vietoje tinkamu metu, tačiau nėra taip, kaip daug kas galvoja“, – 15min teigė M.Ponomariovas.

Negana to, reklamų veidas paauglystėje buvo labai aktyvus, todėl nuolatos žvalgėsi į neatrastus klodus. Vienas iš tokių klodų buvo riedučiai, kuriuos jis ir laikė ekstremalaus sporto pradžia. Ir nors vienu momentu Mindaugas žaidė profesionalų futbolą, tačiau nieko negalvodamas nutarė išbandyti ir kitas sporto šakas.

Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Ponomariovas
Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Ponomariovas

„Labai domėjausi futbolu ir netrukus jį pradėjau žaisti profesionaliai. Priklausiau tokiems klubams kaip „Žalgirio“ futbolo klubo dublerių komanda bei Rūdiškių „Vėtros“ futbolo klubas. Tačiau baigus profesionaliai žaisti futbolą, mano gyvenime atsirado snieglentė. Ji taip prisiklijavo prie mano kojų, kad iki šios dienos aš su ja čiuožiu.

Vėliau atsirado ir „downhill“ dviratis, jėgos aitvaras, banglentė, vandenlentė, motokrosas. Ekstremalus sportas pradėjo mane persekioti. Aš juo domėjausi, žiūrėjau vaizdo įrašus, turėjau draugų iš to rato“, – apie įsitraukimą į vieną žymiausių ir bene pavojingiausių sporto šakų kalbėjo Mindaugas.

TV reklamų veidas atskleidė, kad ekstremalaus sporto bendruomenės Lietuvoje niekada nebuvo labai didelės. Tik po kurio laiko atsirado vis daugiau žmonių, kurie pradėjo domėtis šio sporto šakomis ir vis dažniau į rankas paima net tokias naujoves kaip vandenlentė.

„Daug kas klausdavo, kas čia per sportai, jog tai yra nesąmonė. Bet dabar tai yra pasikeitę, tapo masiniu dalyku. Turim virš 30 vandenlenčių parkų Lietuvoje. Tiesa, anksčiau būdavo galima važinėti dviračiais Liepkalnyje ir Smerties kalne, bet dabar ten uždraudė ir jame baigėsi visi renginiai. Paradoksas dar tame, kad Vilniaus aukščiausios vietos yra arba regioniniai parkai, arba draustiniai. O tai reiškia, kad juose negali nieko statyti, jokio sporto vystyti.

Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Ponomariovas
Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Ponomariovas

Sportininkas pridūrė, kad nuo kalno nusileisti neužtenka, nes ant jo turi atsirasti koks nors takelis, tramplinas. Visgi dėl valdžios to padaryti tapo neįmanoma: „Deja, bet mūsų valdžia to nesupranta ir neleidžia tais dalykais užsiiminėt. Visa laimė, kad turime Ignaliną, kurioje yra slidinėjimo kurortas. Su jų vadyba mes esame sutarę dėl trasų pastatymo. Ir jau dveji metai kaip ten mes rengiame Baltijos šalių čempionatą.“

Per plauką nuo baisios tragedijos

Stačia galva į ekstremalų sportą neriantys drąsuoliai neretai pamiršta, kad be sužalojimų sveikas iš šio sporto neišlysi. Tuo įsitikino ir pats Mindaugas, kuris ne vieną kartą mokydamasis skaudžiai krito. Jis tikina, kad prieš įsisukant į šį sportą reikia būtinai apgalvoti, ar esi tam pasiruošęs ir ar nebijosi dažnai kristi.

„Mokydamasis dažnai krenti, nes turi išmanyti techniką. Vėliau atsiranda didesni greičiai, kritimų mažiau, bet jie žymiai skausmingesni. Reikia nepamiršti, kad užsiimant bet kokiu sportu, nereikia dvejoti. Pasirodžius baimei, geriau nerizikuoti, nes tikrai gali stipriai susižeisti. Pirmą kartą reikia gerai pagalvoti, pasiruošti pirmam žingsniui, nes nuo ekstremalo iki rimtos traumos labai plona linija“, – ekstremalaus sporto riziką akcentavo M.Ponomariovas.

Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Ponomariovas
Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Ponomariovas

Šią gyvenimo pamoką išmoko ir pats Mindaugas, kuris prieš kelis metus visomis jėgomis stengėsi ištrūkti iš mirties gniaužtų. Tuo momentu vyras suprato, kad geriausia nepanirti į visišką paniką ir bandyti išlikti ramiam.

„Buvo vienas kartas, kai galvojau, jog jau viskas. Nes plaukiau su jėgos aitvaru giliau į jūrą. Galiausiai išėjo taip, kad bandžiau pabėgti nuo bangos, bet nespėjau. Banga už mane buvo greitesnė ir tiesiai į mane lūžo. Su visa jėga trenkė man į šonkaulius ir išmušė visą orą iš plaučių. Tada aš panirau giliai po vandeniu ir jaučiau, kad trūksta oro.

Pradžioje prasidėjo lengva panika, ką dabar daryti. Tačiau paskui nurimau ir galvojau, kad dabar reikia elgtis ramiai. Iškėlęs rankas, pradėjau ieškoti aitvaro vairo (baro) ir pagavau jį. Truputį truktelėjau ir jis mane ištraukė. Niekada nemaniau, kad taip bus gera kvėpuoti“, – siaubingą dieną prisiminė laidų vedėjas.

Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Ponomariovas
Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Ponomariovas

Anot Mindaugo, geriausia nepasiduoti panikai, nes ji tik atima brangiausią laiko dalį. Jis įsitikinęs, kad reikia rasti sveiką protą ir tokioje situacijoje greitai orientuotis: „Panika net šalčiausio proto žmogų palaužia. Viskas priklauso nuo tavęs, ar su panika susitvarkysi per kelias sekundes ar susitvarkysi per ilgesnį laiką, kuris gali kažką pavojingo padaryti.“

Visgi net ir tokių situacijų metu entuziastas neatmeta galimybės ateityje išbandyti FMX krosinio motociklo. Ši transporto priemonė jau seniai sukasi aktoriaus galvoje, tačiau ja važiuoti jis gerai nemoka, o nerti stačia galva neketina.

„Mano bičiulis Pavelas vis kviečia mane atvažiuoti į Rusiją ir išbandyti FMX motociklą, bet aš dar nemoku taip gerai važiuoti. Tiesiog buvo laikas, kai pinigus investavau ne į motociklo pirkimą, o į tam tikrą verslą. Tačiau po kurio laiko verslas baigėsi, o aš motociklo taip ir nenusipirkau.

Gal vieną dieną susisuks galvoje ir vėl užsidegsiu noru mokytis vairuoti motociklą. Manau, kad atlikčiau savo pirmąjį šuolį, aš turiu gerai išmokti jį valdyti. Viskam reikia laiko subręsti. O nerti stačia galva, nieko nemokant, yra nesąmonė. Viskas gyvenime turi savo vietą ir laiką“, – mintį apie dar vieną gyvenimo iššūkį gvildeno M.Ponomariovas.

Netikėtas pasiūlymas iš „Pildyk“ reklamos kūrėjų

Jei tikinės išgirsti, kad Mindaugo kelias televizijoje prasidėjo nuo „Pildyk“ reklamos, tai labai klystate. Iš pradžių laidų vedėjas turėjo visiškai kitokių ambicijų ir norėjo patekti į žaibišku greičiu Lietuvoje išpopuliarėjusį MTV Lietuva kanalą.

„Iš pradžių norėjau pabandyti patekti į MTV. Pagalvojau, kaip būtų faina dirbti vaikystės televizijoje, kur būdamas paauglys žiūrėdavai į tam tikrus žymius atlikėjus ir seilę varvindavai. Maniau, kad būtų smagu ten ką nors pravesti, susipažinti su tos aplinkos žmonėmis“, – apie bandymus patekti į vieną žinomiausių kanalų pasakojo Mindaugas.

Luko Balandžio nuotr./(iš kairės) Mindaugas Ponomariovas-Ozzy, Chanderis Shekharas-Džeronimas, Akvilina Ubartaitė, Karolina Kriukelytė-Sandrutė ir Mindaugas Čaplinskas-Mobis
Luko Balandžio nuotr./(iš kairės) Mindaugas Ponomariovas-Ozzy, Chanderis Shekharas-Džeronimas, Akvilina Ubartaitė, Karolina Kriukelytė-Sandrutė ir Mindaugas Čaplinskas-Mobis

Tačiau atrankų metu įnirtingai besiruošiantį jauną vyrą pastebėjo ir „Pildyk“ reklamos kūrėjai. Jie M.Ponomariovui pasiūlė sudalyvauti jų rengiamoje atrankoje ir atlikti Ozio personažą. Ir nors pasiūlymas atrodė intriguojančiai, tačiau iš pradžių jis jo atsisakė.

„Po kažkur 20 ar 30 minučių grįžo iš „Pildyk“ reklamos kūrėjai ir paklausė, ar nepersigalvojau. Tada aš mintyse pagalvojau, o ką aš prarasiu, jeigu nepabandysiu? Taip ir patekau į „Pildyk“ reklamą, kurioje suvaidinau kelias situacijas ir po kelių dienų man paskambino ir pasakė, kad aš patekau“, – 15min pasakojo „Pildyk“ reklamoje Ozio personažą įkūnijantis Mindaugas.

Jau 12 metų populiarioje reklamoje dirbantis M.Ponomariovas iki šiol savęs nelaiko įžymybe ir nesupranta tų, kurie pabuvę televizijoje, pradeda riesti nosį. Jis niekada nebuvo iš tų žmonių, kurie į reklamą eina tik dėl populiarumo ir būsimos šlovės.

„Na, man būna dienų, kai bloga nuotaika, kai ne su visais žmonėmis pasisveikinu, ne visiems nusišypsai. Tačiau aš irgi žmogus, kuris turi tam tikrų išgyvenimų. Save laikyti kažkokiu aukštesniu, jaustis įžymiam, aš tokio dalyko nesitikėjau. Niekada negalvojau, kad būtent dėl reklamos tapsiu žvaigžde ir kitiems aiškinsiu, ką reikia daryti. Manau, kad svarbiausia išlaikyti žmogiškumą“, – neslėpė Mindaugas.

Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Ponomariovas
Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Ponomariovas

Bene daugiausiai televizijoje dirbantį vyrą galima išvysti ir kitoje barikadų pusėje. Laidų vedėjas šiuo metu dirba su „Lietuvos mokyklų žaidynių“ projektu, veda sporto ir ekstremalaus sporto renginius. Be to, neseniai pradėjo vesti ekstremalaus sporto podkastą „Fresh Blood“, kurio idėją brandino pusę metų.

„Vedu podkastą „Fresh Blood“, kurio idėja brandinau gal pusę metų. Buvo laikai, kai su draugais darėme laidą „Adrenalinas“ apie ekstremalius sportus. Tada aš buvau vedėjas ir žurnalistas. Lietuvoje mums buvo sunku su finansavimu ir tas darbas daugiau išėjo kaip idėjinis, tapo hobiu.

Kai jis pasibaigė, man norėjosi sukurti ką nors išskirtinio. Galvojau, kad gal vėl reikia atgaminti ką nors panašaus. Bet tuo metu, kai dar turėjau šunį, antrą pusę, nenorėjau paaukoti visų savaitgalių. Todėl šios minties atsisakiau“, – atviravo ekstremalaus sporto entuziastas.

Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Ponomariovas
Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Ponomariovas

Dabar viskas pasikeitė ir sporto prekių „Boardhouse“ parduotuvėje jis vedą naują podkastą. Be to, šio projekto pradžia irgi ne iš lengvųjų, tačiau, anot Mindaugo, laikui bėgant viską pavyko sustatyti į tinkamas vietas.

„Labai džiaugiausi, kad idėją pavyko paversti realybe. Tikslas buvo išklibinti visus reikalus, kurie susiję su ekstremaliais sportais. Kalbinom tokius pašnekovus, kurie visą pirtį užkūrė, visus sportus vystė ir žmones, į kuriuos aš žiūrėjau. Manau, kad tai yra įdomu, nes mes galim šnekėti apie tai, kas dar net nėra ant bangos, atrasti savo auditoriją, kuriai bus smagu tai girdėti“, – apie „Fresh Blood“ podkastą kalbėjo Mindaugas.

Teko apsilankyti pas psichologą

Jau dabar M.Ponomariovo gyvenimą galėtume drąsiai vadinti amerikietiškais kalneliais, per kuriuos jis matė ir šilto, ir šalto. Tačiau viena patirtis Mindaugo gyvenime paliko didžiausią skausmą – mylimo augintinio dobermano Jupiterio netektis. Jis šunį įsigijo su buvusia sužadėtine, bet po jų skyrybų augintinis liko su aktoriumi.

„Šuo iš tikro labai smarkiai pakeitė mano gyvenimą, nes aš buvau tas, kuris visur keliavo. Į kai kurias išvykas važiuodavome kartu, bet tikrai ne visur. Pavyzdžiui, su „Adrenalino“ laida važiavom filmuotis į Lenkiją, Latviją, Estiją, tai vieną kartą kartu buvom, o kitą kartą jau palikdavau šunų viešbutyje. Per visą tą laiką vienas iš kito daug ko išmokome“, – šypsodamasis prisiminė Mindaugas.

Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Ponomariovas ir mylimas augintinis Jupiteris
Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Ponomariovas ir mylimas augintinis Jupiteris

Neilgai trukus jo gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis ir 5,7 metų sulaukusio augintinio gyvybę pasiglemžė širdies liga. Ši tragedija paliko tokį neišdildomą skausmą M.Ponomariovo širdyje, kad jam teko pagalbos ieškoti ir pas psichologą.

„Mane tai taip stipriai paveikė, kad aš net pirmą kartą gyvenime patyriau panikos priepuolį. Turbūt susikrovė tėvų ir senelių netektys, o per neturėjimą į ką atsispirti, aš galiausiai sprogau. Jupiteris buvo brangiausias mano draugas, kurio netektis paliko labai gilų įspaudą“, – skaudžiais prisiminimai dalijosi Mindaugas, ir pridūrė, kad po viso patirto skausmo jam padėjo atsigauti kelionės ir buvusi ilgametė draugė.

Prisimindamas, kiek daug savęs atidavė augintiniui ir kaip jiems kartu buvo gera, Mindaugas kol kas nenorėtų turėti kito geriausio draugo. Jis teigė, kad šioje situacijoje yra dvi medalio pusės, kai viena pusė nori auginti šunį, o kita nenori: „Su žmogumi dar gali padiskutuoti, kas negerai, bet šuniui to nepasakysi, jis nesupras. Su žmogumi vienaip kalbėtis, su gyvūnu kitaip. Turėsi jį arba kartu imti, arba iš viso niekur nevažiuoti. Bet skaudžiausia yra tai, kad iš naujo įsigysiu šunį ir bijosiu jį vėl prarasti.“

Laidų vedėjas šiuo metu ne tik negalvoja apie naują šeimos augintinį, bet ir neturi jokių ilgalaikių planų ateičiai. Jis įsitikinęs, kad žiūrėti 10 ar 20 metų į priekį yra keista, o jeigu ir pradedi rimtai žvelgti į ateitį, tai geriausia neužsibrėžti tolimų tikslų.

„Niekas nežino, kas mums gyvenime gali nutikti. Ir aš remiuosi tais pavyzdžiais, kuriuos gyvenime pats turėjau. Kai planuoji ilgesnius planus, bet kažkas nutinka ir tie planai neįvyksta. Manau, kad mums reikėtų gyventi su minimalia perspektyva, nebėgti labai toli įvykiams už akių. Galbūt pagrindiniais tikslais ir laikyčiau meilę artimam žmogui, aistrą hobiams, kelionėms bei darbui“, – 15min savo mintimis apie ateitį dalijosi M.Ponomariovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas