Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaudi televizijos vedėja tapusios Keitės Arai istorija: merginą paliko tėtis, Lietuvoje kentė patyčias

Neseniai prie KK2 komandos prisijungusi japoniško kraujo turinti Keitė Arai (19) gali pasigirti spalvingu gyvenimu: ji ne vienerius metus kuria muziką, vaidina užsienio filmuose, o ir pačią socialiniuose tinkluose stebi vis daugiau žmonių. Vis dėlto plati merginos šypsena slepia ir ne vieną sunkų išbandymą.
Keitė Arai
Keitė Arai / Asmeninio albumo nuotr.

Merginos istorija prasidėjo ne Lietuvoje, o sakuromis ir įspūdinga kultūra garsėjančioje Japonijoje. Būtent šios šalies karaokės bare dirbo Keitės mama, kuriai į akį krito čia dažnai ateinantis ir dainuojantis japonas. Pora greitai vienas kitą pamilo ir netrukus nusprendė kartu keliauti po pasaulį.

Lietuvė ir japonas gyvenimui pasirinko svajonėmis apipintą Ameriką, kurioje ir gimė Keitė. Visgi gimtinės ir artimųjų ilgesys šeimą privertė grįžti į Lietuvą. Tik čia laimės sukurti nepavyko. Dažni kivirčai privedė prie skyrybų ir ketverių metų Keitė liko gyventi su mama Lietuvoje. Savo tėčio ji nematė net 10 metų, nors ryšį bandė atkurti ne kartą.

Artimų santykių su tėčio dukromis nepalaiko

Nors Keitė apie santykius su tėčiu neatvirauja, prisipažįsta, kad jis iki šiol nepalaiko tvirto ryšio su savo dukromis. Jos gyvena toli nuo Lietuvos, tad galimybės palaikyti glaudaus ryšio beveik nėra.

Iš pirmų santykių Keitės tėtis susilaukė dviejų dukrų: Japonijoje gyvenančios Nanami ir laimės JAV ieškančios Kelly. Todėl akivaizdu, kad sesės kiekvieną dieną negali susitikti. Tačiau Keitė per daug dėl to neliūdi, nes Lietuvoje merginos užnugarį palaiko iš pirmos mamos santuokos gimusi Urtė.

„Instagram“ nuotr./Keitė Arai su sese Urte (kairėje)
„Instagram“ nuotr./Keitė Arai su sese Urte (kairėje)

„Mes labai gerai sutariame, tačiau kitų dviejų sesių nelabai pažįstu. Kadangi su tėčiu ilgą laiką neturėjau išvis jokio ryšio, susibendrauti nepavyko ir su jomis“, – pasakojo Keitė.

Priešiškas aplinkinių elgesys nepalaužė

Prisimindama vaikystę, mergina atvirauja, kad mokykloje ne vieną kartą teko susidurti su įvairiausiais užgauliojimais, įskaitant rasistinius pasisakymus. Visgi egzotiškos išvaizdos merginos tai nepalaužė, nes ji suprato, kad pykčiu į šiuos pasakymus neverta atsakyti, nes tapsi ne ką geresnis nei tas, kuris sukėlė konfliktą.

„Išmokau į pyktį neatsakyti pykčiu. Atrodo, jei į pyktį atsakysi pykčiu, tai tapsi ne ką geresnis nei tas, kuris sukelia visą konfliktą ir yra agresorius. Jeigu reaguoji ramiai arba iš viso į tai nereaguoji, manau, tokiu būdu nebeprovokuoji konflikto“, – skaudžias patirtis prisiminė mergina.

Aktorės karjerą pradėjo ketverių metukų

Pasidomėjus, nuo kada Keitė įsisuko į kino pasaulį, mergina su džiugesiu prisimena, kad į visa tai ją įtraukė jos mama ir teta, kurios daugiau nei prieš 15 metų dirbo kino industrijoje. Tuo metu Keitė, ketverių metų mergaitė, dažnai būdavo filmavimo aikštelėje ir net nenutuokė, kad būtent čia jai nusišypsos laimė.

„Tada mane pastebėjo vienas iš operatorių. Tuo metu nebuvo jokių agentūrų, nes buvo tik po sovietmečio, todėl jie rado mane per mamą. Ir nuo ketverių metukų pasirodydavau tai reklamose, tai filmuose ar serialuose. Dažniausiai buvau samdoma užsienio rinkai“, – apie pradžią kine kalbėjo Keitė.

Tiesa, mergina neišskiria mėgstamiausio filmo ar serialo, kuriame teko pasirodyti, tačiau prisimena kuriozinį atvejį su viena reklama. Keitei tuo metu buvo tik septyneri ar aštuoneri metai, kai pradėjo jausti pirmuosius žvaigždžių ligos simptomus, kurie galiausiai privedė prie didelės žalos.

„Septynerių ar aštuonerių metų jaučiausi tikra žvaigžde, nes mane rodydavo reklamose. Bendraklasiai pradėjo atpažinti. Ir tikrai jaučiausi didele žvaigžde – atsimenu, kartą filmavimo aikštelėje nebuvo vaisių ir aš iškėliau didelę sceną. Tada man pasakė, kad „su šita tikrai negalim dirbti, ji tokia jauna ir jau aikštinga“.

Asmeninio albumo nuotr./Keitė Arai
Asmeninio albumo nuotr./Keitė Arai

Būdama maža nežinojau, kaip reikia elgtis su kitais žmonėmis, todėl taip ir išėjo. Mane tuomet tiesiog atleido. Vis dėlto gavau tikrai gerą ir vertingą pamoką, supratau, kad reikia ne tik savo, bet ir kitų laiką gerbti“, – kuriozinę situaciją prisimena Keitė.

Susitikimas su pasaulinio lygio aktoriumi šokiravo

Birželį Keitė aktorės įgūdžius pademonstravo fantastinio filmo „Horizontas“ („Skyline“) filmavimo aikštelėje, tačiau jai didesnį įspūdį paliko ne pats filmas, o su kuo jame teko vaidinti. Mergina savo akimis pamatė franšizės „Toras 2. Tamsos pasaulis“ aktorių Jonathaną Howardą ir legendiniame filme „Matrica. Perkrauta“ pasirodžiusį Danielį Berndhartdą.

Asmeninio albumo nuotr./Keitė Arai
Asmeninio albumo nuotr./Keitė Arai

„Tai tikri profesionalai, kurie žino savo ribas. Patiko man su jais dirbti. Atsimenu, didelį įspūdį paliko pažintis su Danieliu. Jis pats prie visų prieidavo, paklausdavo, kaip sekasi“, – juokėsi Keitė.

Gerbėjai nešioja marškinėlius su merginos veidu

Nors šiuo metu mergina atrado naują veiklą televizijoje, tačiau iki to visą laiką pildė savo vienintelę svajonę – dainavimą. Būtent tokiu būdu ji ir atsidūrė KK2 laidoje, nes muzikinės pertraukėlės metu atliko pasirodymą. Po jo merginą pastebėjo prodiuseris Saulius Bartkus ir pasiūlė šią avantiūrą.

„Man prodiuseris sakė: „Tu būsi žvaigždė, mes norim tavęs telike.“ Pakvietė, man patiko konceptas ir sutikau. Žmonės šiais laikais nėra labai smalsūs, nes informacija aplink mus yra labai lengvai pasiekiama, todėl kai dirbi KK2 ir vedi aktualijas, automatiškai turi domėtis viskuo, tapti socialiu. Tai mane labiausiai sužavėjo, o ne tik vieta televizijoje.

View this post on Instagram

Ir taip aš atsidūriau KK2 #truestory #keitearai

A post shared by Keite Arai (@keitearai) on

Manau, kad televizija ir žinomumas yra labai sureikšminti dalykai. Visi galvoja, kad čia smagu ir šaunu, o iš tiesų parduodi savo privatumą už nieką, dėl to šiek tiek liūdna. Todėl aš labai ilgai svarsčiau, ar tikrai noriu būti KK2 komandoje“, – prisipažino mergina.

Paklausus Keitės, ar dėl muzikos ir televizijos turi daug gerbėjų, ji atsakė jų turinti, tačiau pati savęs žvaigžde nelaiko. Keitė mano, kad neturi tiek daug sekėjų socialiniuose tinkluose ir tuo labiau stiprios publikos, kuri sukeltų tam tikrą atgarsį apie ją. Vis dėlto ir mažas gerbėjų būrys merginą džiugina, o susitikimas su jais net stebina.

Viganto Ovadnevo nuotr./Keitė Arai
Viganto Ovadnevo nuotr./Keitė Arai

„Šią vasarą Klaipėdos arenoje vyko mano koncertas, po kurio į instagramą įkėliau savo buvimo vietą. Neįtikėtina, bet tai pamatę žmonės iš karto atėjo, net su specialiais marškinėliais ir mano nuotraukomis. Keista, nes nesu prie to pratusi ir nežinojau, kad turiu tiek daug mane palaikančių žmonių. Mane žino ne tik 12 ar 13 metų paaugliai, bet ir žymiai vyresni, mano metų. Tad kai jie prieina, kartais jaučiuosi nepatogiai“, – pasakojo Keitė.

Nuo nuolatinio skubėjimo atsipalaiduoja gamtoje ar kino teatre

Mergina prisipažįsta, kad šiuo metu jos gyvenime nėra antros pusės, kuri palaikytų po koncertų, tačiau pabrėžia, kad kaip tik to nenori, nes dėl laiko stokos ir emocijų paprasčiausiai visko neištvertų. Ji mieliau laiką leidžia artimiausioje draugų kompanijoje, mėgsta leisti laiką gamtoje, sportuoti, taip pat savo laisvalaikio neįsivaizduoja be kino ar teatro.

„Jei tik pasirodo koks nors įdomesnis filmas, iškart nueinu. Esu mačius apie 90 procentų visų rodomų filmų kino teatre. Todėl nebeturiu, kur eiti“, – juokiasi Keitė.

Asmeninio albumo nuotr./Keitė Arai
Asmeninio albumo nuotr./Keitė Arai

Atlikėja taip pat nepraleidžia progos ir pasportuoti. Mergina bėgioja ir jėgas išbando kikbokse. Tiesa, dėl įtempto grafiko laiko mėgstamoms veiklos lieka vis mažiau.

„Dabar labai daug laiko praleidžiu su savo šeima, nes šiuo metu yra susiklosčiusi sudėtinga situacija ir stengiuosi džiaugtis, kol galiu. Močiutė serga nepagydoma liga, todėl kiekviena minutė, diena, valanda, savaitė yra labai brangi ir svarbi“, – skaudžią situaciją komentavo Keitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant