Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Skoniai sutapo: Gintarės Gurevičiūtės draugas Dmitrijus Jaruševičius – taip pat vegetaras

Ar kada bandėte valgyti užrištomis akimis? Valgyti aklinoje tamsoje, ragauti maistą nežinant, ką rasite lėkštėje? Tokį išbandymą teko patirti laidų vedėjai Gintarei Gurevičiūtei, prisijungusi prie „Dine in the dark“ renginio ji užrištomis akimis mėgavosi specialiai jai paruoštais patiekalais.
„Dine in the Dark“ svečiai
Gintarė Gurevičiūtė ir Dmitrijus Jaruševičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Sostinės „Medininkų“ restorane surengta vakarienė – jau antrus metus vykstantis renginys. Čia užrištomis akimis patiekalus ragavo ir daugiau pramogų ir verslo pasaulio garsenybių, o tarp svečių buvo galima sutikti ir su draugu Dmitrijumi Jaruševičiumi atvykusią Gintarę.

TAIP PAT SKAITYKITE: Garsenybių vakarienė visiškoje tamsoje: ryškesnis skonis ir išbandymas prie stalo

Abu jie – vegetarai, tiesa, Dmitrijus – iš dalies, nors jis nevalgo mėsos, jo mitybos racione galima rasti žuvies patiekalų.

Tačiau „Dinner in the dark“ metu visiems svečiams buvo pasiūlyta vegetariška virtuvė. Tik jie apie tai... nežinojo.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gintarė Gurevičiūtė ir Dmitrijus Jaruševičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gintarė Gurevičiūtė ir Dmitrijus Jaruševičius

„Niekada nebandžiau valgyti užrištomis akimis, tamsoje, man tai – labai įdomi patirtis“, – 15min kalbėjo Gintarė.

Ir nors ji vakaro organizatoriams priminė, kad jau daugybę metų nevalgo nei mėsos, nei žuvies, nei jūros gėrybių, kaip pati sako, labiausiai nerimavo, kad lėkštėje ras gyvulinės kilmės maisto.

„Suprantu, kad čia restoranas, o restoranai puikiai supranta, kas yra vegetariškas maistas, tačiau mintyse vis tiek kirbėjo – o jei ką įdės, ko nevalgau? Tos baimės šiek tiek buvo“, – 15min pasakojo Gintarė.

Ji teigė kiek nerimavusi ir dėl kiaušinių – jų Gintarė taip pat nevalgo, nebent jie būtų kokio nors produkto sudėtyje, o valgant tiesiogiai skonis nesijaustų. „Bijojau ne iki galo išvirtų kiaušinių, jei koks padažas toks būtų buvęs, būtų labai nemalonu...“ – sakė ji.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gintarė Gurevičiūtė ir Dmitrijus Jaruševičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gintarė Gurevičiūtė ir Dmitrijus Jaruševičius

Gintarės draugas Dmitrijus – taip pat iš dalies vegetaras, jis nevalgo mėsos, tik žuvies patiekalus, jūrinį maistą. Gintarė džiaugėsi, kad dauguma jai brangių žmonių ir bičiulių vakarieniaudami drauge su ja iš pagarbos neretai renkasi vegetarišką maistą.

„Apskritai daugėja žmonių, kurie ima maitintis vegetariškai, atsisako gyvulinės kilmės produktų, tai džiugina. Smagu, kad tiek Vilniuje, tiek kituose Lietuvos miestuose daugėja vegetariškų, veganiškų, žaliavalgiškų restoranų. Norisi tikėti, kad evoliucijos metu didžioji žmonių dalis vis tiek taps vegetarais“, – sakė ji.

Pati Gintarė jau daugiau nei pusę savo gyvenimo nevalgo mėsos, tačiau ji sako negalinti įsivaizduoti savo mitybos be... sūrių – juos ji tiesiog dievina. „Labai mėgstu sūrį, nors žinau, kad valgyti pieno produktus – tai karvių išnaudojimas. Jų pienas turėtų būti skirtas veršiukams, o ne žmonėms. Mėgstu ir picas, ir makaronus, nesu sveikuolė“, – pasakojo Gintarė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Lietuvoje – pirmosios eitynės už gyvūnus: žygiavo ir žinomi žmonės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas