Be visų savo talentų Vytautas mėgsta medžioti, todėl jo firminiai patiekalai – iš žvėrienos. „Stirnienos išpjova, medžioklės troškinys su šonkauliukais ant ugnies – tai sėkmingiausi mano patiekalai“, – šypsosi Vytautas Mackonis.
Profesionalus šokėjas netrukus dalyvaus didžiausiame LNK kulinariniame šou „Skonis“. „Tikrai neinu čia dėl prizo, nes net nežinau, koks jis yra. Man norisi dalyvauti todėl, kad man įdomu. Įdomu, ar dar yra pusių savęs realizavimo, noriu atrasti save iki galo. Gaminti nevengiu nuo paauglystės“, – sako V.Mackonis.
Vytautas įsitikinęs, kad virtuvės šefai vyrai geresni vien dėl to, kad ištvermingesni – mat nuo ryto iki vakaro karštoje, garų pilnoje virtuvėje sunkų fizinį darbą gali iškęsti ne visi. „Be to, vyrai mėgsta skaniai pavalgyti. Aš irgi. Moterys labiau koncentruojasi į patiekalo išvaizdą, puošybą, o vyrai – į turinį“.
Vytautas sako, kad jo stiprioji pusė – improvizacija. „Mano patiekalai – ne iš internete nurašytų receptų, o mano paties ištobulinti gramų tikslumu. Aš mėgstu improvizuoti, keisti sudėtines dalis, ir dar nebuvo nė karto, kad patiekalas nepavyktų“.
Save „Skonio“ laidoje V.Mackonis matytų „Stiklių“ bendraturčio Romo Zakarevičiaus komandoje. „Jo legendinis restoranas mane žavi. Iš pono Romo galima gauti neįkainojamos patirties“.