Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Skonio“ teisėjų komanda suformuota – prie jos prisijungė Kristina Brazauskienė

43 metų darbo stažas visuomeninio maitinimo įstaigose. 23 metų vadovavimo patirtis. Nuo darbo sporto rūmų vyriausybiniame bufete iki vadovavimo vienam geriausių sostinės viešbučių. Vyriausybiniai priėmimai, kelionės po pasaulį ir pietūs, asmeniškai ruošiami prezidentui. Naujajam LNK šou „Skonis“ žūtbūt reikėjo jos unikalios patirties.
Agnė Jagelavičiūtė, Romas Zakarevičius, Kristina Brazauskienė ir Liutauras Čeprackas
Agnė Jagelavičiūtė, Romas Zakarevičius, Kristina Brazauskienė ir Liutauras Čeprackas / LNK nuotr.

Ne iš karto, bet tvirtai Kristina Brazauskienė priėmė iššūkį – tapti viena iš didžiausio kulinarinio šou „Skonis“ teisėjų kartu su „Stiklių“ bendrasavininkiu Romu Zakarevičiumi, virtuvės šefu Liutauru Čepracku ir kulinarinio dienoraščio ir knygos autore Agne Jagelavičiūte.

Pomėgis gaminti Kristinai gimė dar mokykloje. „Atsimenu, kaip aštuntoje klasėje iškepiau savo pirmąjį tortą. Visi gyrė, ir nuo to viskas ir prasidėjo. Tai  – relakasas. Man labai patinka gaminti, tik, gaila, kad dabar neturiu kam“, – liūdnai nusišypso. Šviesiausios dienos jos gyveni me  – pusryčiai, pietūs ir vakarienės su amžinatilsy prezidentu Algirdu Mykolu Brazausku.

„Aš pagaminu kokį žvėrienos patiekalą, atneša ant stalo, ir jis mane apiberia komplimentais. Ar gali būti maloniau, kai mylimam vyrui patinka tai, ką jam specialiai paruošei? Iki šiol atsimenu Algirdo žodžius: „Kriste, tau didelis pliusais kaip moteriai, kad tau patinka gaminti. Man iš tikrųjų patinka. Aš galiu užsienyje kur nors knygyne praleisti po keturias penkias valandas, besirinkdama knygas apie virtuvę, serviravimą, svečių aptarnavimą. Kai reikėjo keistis, priiminėti garbingus svečius iš užsienio, teko patirties semtis iš knygų – kaip kitaip išmoksi to, ko niekada čia nemokė?“, – sakė K.Brazauskienė.

Kristina nebijo prisipažinti, kad vis dėlto išliko lietuviškos virtuvės šalininkė. „Kodėl dabar madinga ją keikti? Nes žmonės pila per daug spirgų ir paskui piktinasi, kad skrandis stoja. Pažiūrėkime į tai moderniau! Cepelinai, vėdarai, bulviniai blynai – tai patiekalai, kurių, rodos, niekada neatsivalgysiu. Jeigu einu mieste ir pamatau restoraną, reklamuojantį cepelinus, praeinu, bet grįždama tuo pačiu keliu vis tiek užsuku – negaliu atsispirti“, – juokiasi Kristina. Ji turi daug gudrybių, kaip lietuviškus patiekalus paruošti išskirtinai.

Kristina prisipažįsta – ją jaudina laukiantis susitikimas su naująja karta. „Jaunimas turi savo skonį, savo stilių, jaunoji karta išbandė restoranus ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Laukia nuotykiai“, – nusišypso K. Brazauskienė, pirmą kartą į televiziją žengianti ne svečio, o laidos šeimininko amplua.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento