Buvusi televizijos gelbėtoja Neringa Mažeikienė pasakojo esanti tikra saldėsių gamybos ekspertė. „Šiandien kaip tik nusipirkau produktų tam, kad paruoščiau tiramisu“, – tvirtino pašnekovė.
Vasarą N.Mažeikienė artimuosius palepina retai kur skanaujamu braškiniu tiramisu. Dar vienas iš jos mėgstamų desertų – panakota. „O jau kokį mama citrininį pyragą ruošia! Burnoje tirpsta!“ – sakė N.Mažeikienė.
Tarp svečių buvo galima sutikti ir manekenę Gabrielę Gutauskaitę-Gutt, dalyvavusią 2014-ųjų konkurse „Mis Lietuva“.
„Neseniai grįžau iš užsienio, kur praleidau tris mėnesius. Dabar kurį laiką užsibūsiu Lietuvoje“, – sakė modelis.
Ją į butiko atidarymą palydėjo mama Giedrė Erika Gutauskienė. Moteris sakė, kad, parskridusi iš kelis mėnesius trunkančios viešnagės svečiuose kraštuose, dukra ją pavaduoja virtuvėje.
„Man gaminti nebereikia! Gabrielė labai mane lepina“, – sakė G.E.Gutauskienė. Paklausta, ar mėgsta gaminti desertus, G.Gutauskaitė-Gutt papurtė galvą: „Ne... Nei jų valgau, nei gaminu.“
Papuošalų kūrėja Elvyra Monginienė pasakojo nuo aštuoniolikos metų profesionaliai užsiėmusi „Napoleono“ torto gamyba.
„Esu jų paruošusi ir pardavusi kokį pusšimtį“, – su šypsena sakė jau senokai desertų nebegaminanti kūrėja.
Vienam vakarui „Gurmenos“ vadovės Linos Vyšniauskienės pakviesto šefo G.Fernandeso mokiniu tapęs floristas Antanas Mažonas patikino nieko skaniau už mamos ruošiamą gruzinišką tortą neragavęs. Jį žinomas gėlių meistras moka paruošti ir pats, tačiau receptu su niekuo nesidalija.
Papuošalų kūrėja Natalija Martinavičienė šeimą lepina namuose gamintais ledais ir pyragais, o televizijos gelbėtoja Gerda Stiklickienė – šokoladiniais keksiukais.
„Nebepamenu, kada gaminau kokį desertą. Turbūt tik mokykloje“, – sakė vestuvių planuotoja Inga Budrienė.
Tuo tarpu renginių organizatorė Kristina Kaikarienė virtuvėje gabi – jai neįveikiamų receptų nėra. Žinoma moteris virtuvėje dažnai improvizuoja. Jos gardėsius mėgsta ne tik vyras Vygintas ir dukra Kristė, bet ir šventes kartu rengiančios komandos nariai bei artimi draugai.