Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Smiltynėje – širdis virpinanti Kingo istorija: dingusiam katinui rasti prireikė ne tik drono

Antradienio pavakarę Smiltynėje virė jautrios knygos verta gelbėjimo operacija – ieškota pasiklydusio Bengalijos katino Kingo, apie kurio dingimą pranešė sunerimusi šeimininkė. Neeilinei gelbėjimo misijai prireikė ne tik drono, bet ir šilumos jutiklių, o įtampos pilna istorija sujaudino internautus.
Bengalijos katino Kingo paieška
Bengalijos katino Kingo paieška / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 2 Smiltynė Katinas

Neeiline Bengalijos katino Kingo paieškų istorija pasidalinta feisbuko puslapyje „Dingusių asmenų ir gyvūnų paieška dronais visoje Lietuvoje“. Šiuo įrašu katino ieškojęs drono pilotas Edvinas sutiko pasidalinti ir su portalu Žmonės.lt.

„Skambutis iš Smiltynės. Ragelyje susijaudinusios merginos balsas, kuri praneša, jog Smiltynėje pamiškėje pabėgo jos mylimas bengalų veislės katinas Kingas bei paprašė atvykti į Smiltynę padėti surasti jos mylimą keturkojį šeimos narį. Pasakiau, jog per valandą laiko būsiu susiruošęs ir išvyksiu bei daviau patarimus kaip pasiruošti paieškai ir ką reikalinga atlikti iki paieškos.

Pasakiau, jog per valandą laiko būsiu susiruošęs ir išvyksiu bei daviau patarimus kaip pasiruošti paieškai ir ką reikalinga atlikti iki paieškos.

Išvykstu iš Vilniaus 18:40 ir jau 21:50 sėkmingai stoviu eilėje prie 22-os valandos kelto į Smiltynę.

Atvykus į susitikimo tašką, užduodu klausimus, kurie padeda įvertinti situaciją bei numatyti, kuria kryptimi galėjo nueiti katinas, patikrinau oro erdvę nuo apribojimų bei greitai sudarau drono skrydžio ir paieškos planą.

Asmeninio albumo nuotr./Dingusio katino paieška
Asmeninio albumo nuotr./Dingusio katino paieška

Einant pakeliui iki paskutinės matytos katino vietos, dėl visa ko nužvelgiu teritoriją termovizoriniais žiūronais, tačiau katino nematyti. Atvykus į numatytą vietą, atlieku standartinį skrydžio patikrinimą ir dronas jau kylą į orą.

Neilgai trukus, pastebiu miško tankmėje švytintintį tašką. Nutaikęs tolimačio lazerį, išmatuoju temperatūrą ir matau, jog šiluminis šaltinis nėra šiaip įkaitęs akmuo ar medžio kamienas (karštomis vasaros dienomis, medžių kamienai bei įkaitę akmenys dar ilgai išlaiko šilumą ir būna tikra kliūtis siekiant atpažinti objektus). Matau, jog tai gyvūnui būdingas šilumos antvaizdas.

BINGO! Šaltinis skleidžia gyvūnams būdinga temperatūrą bei dydis ir forma atitinka katino siluetą, objektas truputį sujuda, kas leidžia net neabejoti, jog aptikau gyvūną.

Priskrendu arčiau, patikrinu su zoom kamerą, tačiau per šakas neina įžiūrėti– matosi tik termovizorinis atvaizdas. Šeimininkei Deimantei ir jos pagalbininkei įduodu viena iš radijos stotelių ir liepiu eiti po dronu ir klausytis mano nurodymų, kur eiti, jog sėkmingai prieitų prie katino. Tuo tarpu nepaleidžiu katino iš akių ir stebiu artėjančias merginas, kurioms radijo ryšiu koreguoju priartėjimo kryptį.

Drono pulto ekrane matau kaip merginos priartėja prie pat katino, tačiau net iš arti dėl jo margo kailio, jo nepastebi (tokį katiną, pasislėpusį aukštoje žolėje, plika akimi pastebėti beveik neįmanoma).

Galiausiai mergina jį pamato, vikriu judesiu čiumpa į glėbį ir bėga atgal prie manęs. Labai nuostabus jausmas pamatyti, grįžtančią merginą su džiaugsmo ašaromis ir savo mylimu katinu, stipriai spaudžiamu glėbyje. Atokvėpis visiems – rekordinė paieška drono pakėlimo truko tik 6 minutes!!!

Tai dar kartą įrodo mūsų efektyvumą bei kuomet šeimininės ryžtingai priimtas sprendimas kreiptis į mus pagalbos, išgelbėjo ne tik jos šeimą nuo bemiegių naktų, streso, nerimo bei nežinios jausmo, bet tikriausiai ir pačio katino gyvybę, nes sekantį rytą praūžusi stipri audra naminiam gyvūnui galėjo būti nepakeliama“, – sėkmingomis paieškomis džiaugiamasi įraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius