Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sniego nuošliauža sumaitojo aktorės Mildos Štakėnaitės automobilį

Artėjantis pavasaris kvepia ne tik artėjančia šiluma, bet ir nemalonumais. Štai aktorę ir televizijos projektų dalyvę Mildą Štakėnaitę, būtent taip ir „pasveikino“ šylantis sostinės oras.
Mildos Štakėnaitės automobilis po apgadinimo
Mildos Štakėnaitės automobilį „Citroen C3“ apgadino sniego nuošliauža / Žmonės.lt ir Facebook.com nuotr.

Vilniaus senamiestyje gyvenančios aktorės automobilį kaip reikiant aplamdė nuo stogo nuslinkusi tirpstančio sniego nuošliauža.

„Tai štai kaip su pavasariu mano mažąjį žaibą pasveikino sniego nuošliauža“, – socialinio tinklalapio Facebook.com paskyroje draugams guodėsi aktorė.

Portalui Žmonės.lt susisiekus su M.Štakėnaite, aktorė patvirtino, kad jos pilką „Citroen C3“ automobilį smarkiai apgadino nuo stogo kritęs sniegas.

„Atsikėlusi išėjau į kiemą ir pamačiau, kad automobilio priekinis stiklas suskilęs, o variklio dangtis – įlenktas“, – sakė aktorė.

Anot M.Štakėnaitės, ji iš karto susisiekė su policija, be to, aktorės nuomone, už namų ir pastatų priežiūrą miesto savivaldybė turėtų būti paskyrusi atsakingą žmogų: „Juk kažkoks žmogus turėtų prižiūrėti varveklius, kad šie nekeltų grėsmės žmonėms. Tokios pačios taisyklės galioja ir nuo stogų krentančiam sniegui“.

Aktorė savo „Citroen C3“ automobilio nebuvo apdraudusi „Kasko“ draudimu, todėl patirtos žalos draudimas jai nekompensuos.

Nuo stogų krintančiu sniegu ir ledu rūpinasi namo administratorius

Tai nėra pirmas atvėjis, kuomet vilnietis papuola į panašią situaciją. Ketvirtadienio rytą tirpstančio sniego ir ledo suniokotą savo automobilį aptiko ir kitas vairuotojas. Pasirodo, prevencija, pavyzdžiui, įspėjamaisiais ženklais aptverti teritoriją, privalo pasirūpinti pastatų naudotojai – daugiabučio administratorius arba bendrija.

Vilniaus savivaldybės teigimu, pagal Statybos įstatymą būtent pastato naudotojai turi organizuoti ar atlikti statinio techninę priežiūrą. Siekiant išvengti ekstremalių situacijų tirpstant sniegui būtina stebėti, ar jo neprisikaupė ant pastatų stogų ir išorinių durų stogelių ir panašiai. Jam susikaupus – nedelsiant šalinti.

Statinių naudotojai taip pat įpareigoti šalinti varveklius, pavojingas vietas aptverti „stop“ juosta iki darbų pradžios ir juos atliekant. Jeigu namo administratorius to nepadaro, jam gresia administracinė atsakomybė ir baudos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas