Ketvirtadienio vakarą viešbutyje „Ratonda Centrum Hotels“ esantį restoraną „Liberta“ prie šios kilnios akcijos prisidėti pakvietė Vairuojančių moterų asociacija „Racing Ladies“ ir jos vadovė Asta Jonušienė.
Neseniai susibūrusios naujosios asociacijos narės Svajūnė Jackūnaitė, Milisandra Radzevičienė, Lina Bražinskaitė-Tupikovskienė, Daiva Cibauskienė, Gintarė Brakauskienė, Kristina Dumčienė ir Vaiva Nepaitė pačios stojo prie puodų, į pagalbą pasitelkusios profesionalų „Kulinarijos studijos“ šefą italą Gian Luca Demarco. Merginos atskleidė, kad jų pasirinkti pagrindiniai ingredientai yra labai rudeniški ir ekologiški - moliūgas ir obuoliai. Iš šių gėrybių paruoštas karštas patiekalas, virtiniais nioki su moliūgais ir voveraitėmis bei desertas, pagal Lucos močiutės receptą keptas obuolių pyragas. Svečiai sutikti su šviežiai spaustų obuolių sulčių taurėmis.
Vakaro metu susirinkusiems svečiams buvo siūloma už sočią vakarienę paaukoti pinigų labdaros fondui „Maisto bankas“. Lietuvoje skurdo riziką patiria kas penktas žmogus, tokių šeimų mityba prasta, nevisavertė. „Maisto bankas“ tokiems žmonėms padeda kasdien surinkdamas ir perduodamas prekybininkų ir gamintojų labdarai atiduodamus maisto produktus. Tačiau šiam darbui atlikti reikia ir pinigų – mokėti už degalus, sandėlius ir kita.
Džiaugiuosi, kad susirinko tiek daug mielų, žinomų žmonių, kurie už mūsų vaišes iššties paaukojo gausiai, - atskleidė šios inciatyvos įgyvendintoja A.Jonušienė. - Ši akcija, tai išties dviguba nauda. Pirmiausia, smagu drauge su merginomis dalintis bendryste, rūpesčiu ir praleisti laiką gaminant maistą, o antra, dar smagiau žinoti, kad kažkieno lėkštė neliks tuščia,- vieningai tarė visos narės.