Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šokėja Gintarė Slausgalvienė „Kvapų naktyje“ neliko abejinga rankų darbo kūriniams

Kauniečiai penktadienio vakarą gausiai rinkosi VDU botanikos sode. Čia jau ketvirtus metus vykstanti „Kvapų naktis“ kvietė romantiškai praleisti vakarą gamtos apsuptyje ir ne tik geriau pažinti kvapnų įvairiausių formų, skonių ir kitų savybių augalų pasaulį, bet ir pasimėgauti kūryba.
Gintarės ir Tomo Slausgalvių šeima
Gintarės ir Tomo Slausgalvių šeima / JurArt’s nuotr.

Įvairių veiklų visai šeimai pasiūlęs renginys sudomino ir žinomus žmones, tarp jų ir šokėjų Gintarės ir Tomo Slausgalvių šeimą.

Stilingai pasipuošę Gintarė ir Tomas Slausgalviai kartu su dukrelėmis dalyvavo renginio metu botanikos sode surengtoje JurArt’s fotosesijoje. G.Slausgalvienė domėjosi renginyje pristatomais „Kūrybos podiumo“ dizainerių darbais, stebėjosi, kokių gražių dalykų galima sukurti rankomis.

Gerdos Lukošiūtės nuotr./Renginio akimirkos
Gerdos Lukošiūtės nuotr./Renginio akimirkos
Gerdos Lukošiūtės nuotr./Renginio akimirkos
Gerdos Lukošiūtės nuotr./Renginio akimirkos

Darbą šokių studijoje su dviejų dukrelių auginimu derinanti G.Slausgalvienė pasakojo, kad žavisi lietuvių dizainerių kūryba ir apskritai kuriančiais žmonėmis. Paklausta, ar nekyla noras pačiai laisvalaikiu imtis kokio nors rankdarbio, ji prisipažino, kad mokymąsi nerti ir siūti anksčiau buvo išsikėlusi kaip iššūkius. Vis dėlto pradėtas nėrinys taip ir liko laukti savojo laiko, o siuvimo pamokos jau davė praktinės naudos – Gintarė ir jos dukrelė džiaugiasi išsvajotomis suknelėmis.

Paklausta, per kokią kūrybą jai geriausiai pavyksta išreikšti save, G. Slausgalvienė paminėjo eilių kūrimą. Gintarei tekę prisidėti ir prie dainų kūrimo. Tiesa, šis nuo paauglystės ją lydėjęs pomėgis šiuo metu kiek primirštas.

Gerdos Lukošiūtės nuotr./Renginio akimirkos
Gerdos Lukošiūtės nuotr./Renginio akimirkos

„Kvapų naktyje“ įvairiausios veiklos tiek mažų, tiek didelių lankytojų laukė mokslo, kvapų, skonių, šeimų, amatininkų, grožio ir sveikatinimo kiemeliuose. Norintieji dalyvavo paskaitose apie naudingus ir nuodingus augalus, augalų metamorfozes, daiginimo magiją, gėlyno kūrimą, kvapų naudojimą sveikesniam gyvenimui, ekskursijose, interaktyviuose užsiėmimuose, skirtuose vaikams, jų tėveliams ir seneliams. Domėjosi augalininkystės naujovėmis, ypatingomis veislėmis, degustavo ir rinko kvapiausią augalą. Renginį paįvairino poezijos skaitymai ir dainuojamoji poezija, etnožaidimai, zoologijos sodo programa ir kitomis pramogos. Renginio lankytojai ne tik galėjo susipažinti su dizainerių kūryba, įsigyti patikusių papuošalų, bet ir patys jų susikurti. Nemažai susidomėjimo sulaukė Inesos Uktverienės vedamos auskarų gaminimo pamokos.

Gerdos Lukošiūtės nuotr./Renginio akimirkos
Gerdos Lukošiūtės nuotr./Renginio akimirkos

Lankytojus, ypač mažuosius, maloniai stebino taką nuo senųjų vartų iki oranžerijos papuošusi kompozicija „Gėlių takas“.

Baigiamojoje „Kvapų nakties“ dalyje kauniečių laukė programa „Gyvenimas Aukštosios Fredos dvare“: vaizdo projekcijomis ant rūmų sienų buvo atkurti senojo rūmų gyvenimo vaizdai, skambėjo kūriniai iš įvairių operų, operečių ir miuziklų, atliekami Egidijaus Bavikino, Kristinos Siurbytės ir Akvilės Garbenčiūtės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas