Sportas gyvai

Sotera Šveikauskaitė padėjo atsinaujinti laiko sau nerandančioms mamoms: pokyčiai nustebins

Metų dukrą auginanti „Babyblog.lt“ įkūrėja Sotera Šveikauskaitė (25) sako, dažnai susiduria su mamomis, kurios, gimus vaikui, save pamiršta. Tad norėdama, kad jos daugiau šypsotųsi, Sotera sukūrė projektą „Aš – gražiausia mama“. Atrinkus mamas, kurioms labiausiai reikia pokyčių, profesionalų komanda stengėsi joms vėl įpūsti pasitikėjimo savimi: „Juk kai laiminga mama, laimingas ir vaikas“, – šypsosi ji.
„Aš – gražiausia mama“ projekto dalyvė, Sotera Šveikauskaitė
„Aš – gražiausia mama“ projekto dalyvė Irena, Sotera Šveikauskaitė / 4FO nuotr.

2011 metų „Miss Lietuvos“ finalininkė, tinklaraštininkė Sotera, po dukros gimimo, sako jau neatsimena, kada turėjo laiko nueiti į grožio saloną: „Anksčiau daug sportavau, labiau save prisižiūrėdavau, į kirpyklą nueidavau. O dabar – neatsimenu, kada ten buvau... Bet šiemet pasakiau, kad sau skirsiu daugiau dėmesio, eisiu sportuoti, prisižiūrėsiu mitybą, nes laiko kažką pasigaminti visai nebelieka.“

Pasak modelio, tik darbas jai padeda atsiriboti nuo kasdienybės ir mintis nukreipti kažkur kitur.

„Aš nuo pat vaikystės buvau barbė devyndarbė, man visuomet reikėjo daug veiklos. Esu kaip vampyras, kuris pasisotina darbais. Tad jeigu dabar neturėčiau tinklaraščio, tiek nebendraučiau su kitomis mamomis, įmonėmis, tai turbūt išprotėčiau sėdėdama tarp keturių sienų. O be to, atradau daug naujų mane dominančių sričių – aišku, sėdžiu naktimis dirbdama, bet prasiblaškau“, – pasakojo Sotera.

Vaikų studijos nuotr./Sotera Šveikauskaitė su dukra Arete
Vaikų fotostudijos nuotr./Sotera Šveikauskaitė su dukra Arete

Rašydama tinklaraštį ir bendraudama su kitomis mamomis, Sotera sako pamačiusi, kad daugelis jų susiduria su ta pačia problema ir laiko sau visai neskiria.

„Labai daug mamų save pamiršta, apsileidžia, nebeskiria sau tiek laiko, kiek skirdavo, kai šalia dar nebuvo vaikelio. Tos bemiegės naktys, nuovargis, nuolatinė vaiko priežiūra nėra lengva... Laisvą minutę skiri nebent miegui, kad vėl turėtum energijos“, – teigė S.Šveikauskaitė.

Todėl jaunai mamytei kilo mintis pralinksminti bent keletą kitų moterų. „Tas, kurios neatsimena, kada buvo grožio salone, kurios turi daug vaikų ar tiesiog nebepasitiki savimi, pakviečiau į projektą, kur specialistai padėjo joms atsinaujinti. Juk kiekviena mama yra moteris, kuri nori būti graži“, – šypsosi ji.

Feisbuke paskelbus konkursą, norinčios dalyvauti turėjo komentaruose įkelti nuotraukas su savo veidu bei visu ūgiu.

Monika Penkūkū nuotr./Sotera Šveikauskaitė
Monika Penkūkū nuotr./Sotera Šveikauskaitė

„Sulaukiau tūkstančių mamų žinučių, kurios nepabijojo viešai pasirodyti be makiažo. Laimėtojas atrinko komisija, kurią sudarė grožio salono profesionalės, ir aš.

Pasikvietus mamas, kiekvienai jų buvo kerpami, dažomi plaukai, daromas makiažas, o pokyčius įamžinome fotosesijoje ir įteikėme įvairiausių dovanų“, – sakė projekto sumanytoja.

Sotera teigė, kad visos mamos po atsinaujinimo procedūrų išėjo tiesiog švytinčios. O toks didelis susidomėjimas parodė, kad Lietuvoje tokių projektų labai reikia.

„Visos mamos buvo labai dėkingos, sakė, kad niekada nebuvo turėjusios tokių nuostabių dienų, kad jaučiasi gražios, pasikeitusios, pasitiki savimi ir jaučiasi gražesnės prieš vyrą. Visa tai taip pat jas įkvėpė neapsileisti, stengtis rasti sau laiko. Todėl manau, kad tokio projekto reiktų didesniu mastu ir gal net rengti reguliariai“, – šypsojosi Sotera Šveikauskaitė.

„Aš – gražiausia mama“ dalyvės:

31-erių Lina, 3 vaikų mama: „Projekte nusprendžiau dalyvauti, nes po 3 vaikų auginimo jaučiausi „pametusi“ save, nes praktiškai visas dėmesys buvo skirtas būriui vaikučių, vyrui, namams, buičiai...“

Lina
4FO nuotr./Lina

45-erių Irena. Projekto sumanytoja pasakojo, kad Irenos viena dukra sirgo vėžiu, todėl visa komanda norėjo, kad ji pailsėtų, atitrūktų nuo rūpesčių ir šiek tiek atsinaujintų.

Irena
4FO nuotr./Irena

38-erių Ana, 7 vaikų mama. Moteris neturėjo feisbuko anketos, tačiau jos draugė atsiuntė Anos nuotrauką, sakydama, kad jai labai reikia pokyčių.

Ana
4FO nuotr./Ana

29-erių Jurgita, auginanti vieną vaiką.

Jurgita
4FO nuotr./Jurgita

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius