Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Šou „Pelenė Princesė“ dalyvė ukrainietė Olga: „Rinkdavome sniegą, kad vaikams duotume atsigerti“

„Dar vasario 23-ąją grįžau iš darbo ir nuėjau miegoti. Nesitikėjau, kad ryte mano gyvenimas pasikeis kardinaliai“, – sakė iš karo zonos pabėgusi ukrainietė Olga. Projekto „Pelenė Princesė“ dalyvė, apsikeitusi vietomis su grožio specialiste Evelina, bent popietę galėjo trumpam pamiršti apie gyvenimo neteisybę.
Olga iš Mariupolio
Olga iš Mariupolio / LNK nuotr.

Laidoje „Pelenė Princesė“ šį kartą vietomis su princese, grožio specialiste Evelina apsikeis ukrainietė, Mariupolyje gyvenusi Olga, kuri į Lietuvą atvyko 2022 metais, prasidėjus karui. Iš Ukrainos ji pabėgo kartu su savo sūneliu Jevgenijumi. Kaip ir daugelis pabėgėlių, čia atvyko rankose turėdama tik dokumentus ir kuprinę su būtiniausiais daiktais. Prisimindama kelionę iš Mariupolio, Olga pasakoja, kad tai vienas didžiausių košmarų, kurių niekada nepamirš.

Ukrainietė Olga
Ukrainietė Olga

„Atvykau čia, nes čia gyvena mano dėdė. Tiesiog gelbėjau savo vaikui gyvybę, neketinau čia likti, bet taip jau gavosi. Dar vasario 23-ąją grįžau iš darbo ir nuėjau miegoti. Nesitikėjau, kad ryte mano gyvenimas pasikeis kardinaliai. Nieko nebeliko, namus susprogdino, tai sužinojome, kai jau buvome čia – kaimynai pranešė šią žinią“, – prisiminimais dalijosi projekto dalyvė Olga.

LNK nuotr./Olga
LNK nuotr./Olga

„Sunkiausia buvo matyti, kaip apšaudo gimdymo namus. Kaip nužudo mamas ir vaikai lieka be jų. Pas mus nebuvo nei vandens, nei dujų, nei elektros – nieko. Tuo metu, kai mus apšaudydavo, mes rinkdavome nuo mašinų sniegą, kad vaikams duotume atsigerti. Kas dvi savaites eidavome prie upės, kad bent galvą išsiplautume. Kai išvažiavome iš Mariupolio, aš niekada negalvojau, kad duona gali būti tokia skani. Pas mus net duonos, nieko nebuvo“, – tęsė Olga.

Vos pradėjusi skaityti Olgos paliktą laišką, princesė Evelina pradėjo graudintis ir nesulaikė ašarų. Tačiau laidos tikslas ne toks – čia merginos, nors ir laikinai, turi pamiršti blogas emocijas ir pasimėgauti kitokiu, joms neįprastu gyvenimu. Nors prieš šią avantiūrą princesė Evelina nežinojo, su kuo keičiasi gyvenimais, ji suorganizavo kupiną naujų įspūdžių ir malonių procedūrų dienotvarkę pelenei Olgai, o pati kibo į jos kasdienybę.

Ukrainietė Olga
Ukrainietė Olga

Atvykusi į organizaciją „Blue-Yellow“ ir susipažinusi su jos vadovu Jonu Ohmanu, Evelina ne tik pamatė organizacijos veiklą iš vidaus, bet ir prisilietė prie žuvusių okupantų liemenių. „Būnant ten, man atėjo suvokimas, kad reikia daugiau dėkingumo mūsų paprastai kasdienybei, kurią gina mūsų broliai ukrainiečiai“, – trumpai kalbėjo Evelina.

„Pelenė Princesė“ – pirmadieniais, 20.30 val., per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius