Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Šou „Pragaro virtuvė“ nugalėtoja Vaida Jonkuvienė ir Airijos šefas Ciaranas Johnas Gantly lietuviškus patiekalus patiekė moderniu „Kempinski“ stiliumi

Prabanga tviskanti aplinka, dar lauke svečius pasitinkantis apetitą žadinantis maisto aromatas, ištaigingi, akį traukiantys patiekalai: antradienio vakarą BTV realybės šou „Pragaro virtuvė“ nugalėtoja Vaida Jonkuvienė ir šefas Ciaranas Johnas Gantly „Kempinski Hotel Cathedral Square“ viešbučio restorane surengė ištaigingą parodomąją vakarienę.
Vakarienės akimirka
Vaida Jonkuvienė ir Ciaranas Johnas Gantly / Luko Balandžio nuotr.

Kulinarė Vaida Jonkuvienė – pirmoji BTV realybės šou „Pragaro virtuvė“ nugalėtoja, talentą gaminti įrodžiusi prieš visą Lietuvą. Ciaranas Johnas Gantly – restorano „Telegrafas“ vyriausiasis šefas, patirtį kaupęs prabangiuose viešbučiuose visame pasaulyje bei vaišinęs tokias įžymybes kaip Billas Clintonas, Michailas Gorbačiovas, Tina Turner, Michaelas Jacksonas, Stingas ir daugelį kitų.

Vakaro metu kulinarai ryžosi tikram eksperimentui: moderniai patiekė tradicinės lietuvių virtuvės patiekalus. Į tradicijas šiuolaikiškai pažvelgti šefams padėjo ilgametė gaminimo patirtis, šlakelis lietuviškos kultūros ir žiupsnelis prabangos, apsupusios vakaro svečius. 

„Labai džiaugiausi sužinojęs, jog Lietuvoje bus filmuojamas realybės šou „Pragaro virtuvė“. Iškart nusprendžiau, kad šou nugalėtojui siūlysiu metus dirbti su manimi „Kempinski“ viešbutyje“, – pasakojo C.J.Gantly.

Tačiau šou nugalėtoja tapusi V.Jonkuvienė gyvena Klaipėdoje – čia turi šeimą ir dirba gerame restorane, todėl pasiūlymą teko pakoreguoti: dabar moteris bendradarbiauja su pripažintu šefu, o ši vakarienė – pirmoji iš kelių tokio tipo vakarienių ciklo.

„Visi patiekalai, patiekiami šįvakar, remiasi autentiškomis lietuviškomis tradicijomis. Vis dėlto jie patiekiami kiek kitaip – „Kempinski“ stiliumi“, – pasakojo V.Jonuvienė pripažinusi, kad kone visų receptų pagrindu tapo močiutės užrašai. „Tuo ir graži lietuviška virtuvė – Vakarų Europoje močiutės neturi laiko pasakoti, kaip gaminti“, – pridūrė C.J.Gantly.

Luko Balandžio nuotr./Vakarienės akimirka
Luko Balandžio nuotr./Vakarienės akimirka

Iš viso vakaro metu buvo pateikti keturi patiekalai: moderniai patiekta silkė su grikių vafliais, kreminė perlinių kruopų sriuba, pagrindinis patiekalas – jautiena su vištienos putėsiais, grybais bei kugelio gabalėliais – ir desertas: skruzdelynas su naminiais ledais ir gaiviomis uogomis.

Visi patiekalai išsiskyrė ne tik neįprastu skoniu, bet ir pateikimu: lėkštėse netrūko papuošimų, spalvingų detalių.

Luko Balandžio nuotr./Vakarienės akimirka
Luko Balandžio nuotr./Vakarienės akimirka

 

V.Jonkuvienė džiaugiasi, jog kelis vakaro metu patiektus patiekalus, kuriuos ji kūrė kartu su garbiuoju šefu, šis nutarė įtraukti į viešbučio restorano meniu. Bendradarbiavimą su šefu moteris žada pratęsti ir toliau, savo ruožtu C.J.Gantly džiaugėsi galimybe dirbti kartu su talentinga kulinare ir pripažino, jog jiedu mokosi vienas iš kito.

Luko Balandžio nuotr./Vakarienės akimirka
Luko Balandžio nuotr./Vakarienės akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos