Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Štai kaip atrodys „Eurovizijos“ scena Portugalijoje: įkvėpė jūra, laivai ir žemėlapiai

Šiais metais „Eurovizijos“ nugalėtojų titulas atlikėjo Salvadoro Sobralio dėka iškeliavo į Portugaliją, kur jau vyksta pirmieji pasiruošimo darbai. Antradienį paaiškėjo, kaip atrodys įspūdinga scena, kurią įkvėpė turtinga šalies istorija, skelbia eurovision.tv.
Taip atrodys 2018-ųjų „Eurovizijos“ scena Lisabonoje
Taip atrodys 2018-ųjų „Eurovizijos“ scena Lisabonoje / eurovision.tv nuotr.

Ją suprojektavo architektas Florianas Wielderis, skyręs duoklę unikaliai šalies istorijai ir vienam iš svarbiausių akcentų – žuvininkystei. Visgi tai nėra pirmas kartas, kai F.Wielderis pasižymi dainų konkurse. Architektas praėjusiais metais suprojektavo ir Kijeve vykusios „Eurovizijos“ scenos dizainą.

„Portugalija pasižymi turtinga istorija kaip jūrinė valstybė, taip pat nevaržomomis vertybėmis, kurios atspindi ir „Eurovizijos“ konkurso idėjas“, – komentavo architektas, pažymėjęs, kad 2018-ųjų grandiozinis šou žiūrovus nukels į muzikinę kelionę po visą pasaulį.

Scenos idėją įkvėpė keturi Portugalijai labai svarbūs aspektai: jūrininkystė, jūra, laivai ir žemėlapiai. Architektas apžvelgė kiekvieną iš elementų, atskleidęs, kad žiūrovų laukia unikali pažintis su Portugalijos istorija.

Jūra. Ji mums suteikia laisvės pojūtį, gi tai viena ramiausių vietų pasaulyje. Scenos dizainas reprezentuoja modernią bangų interpretaciją.

Laivai. Portugalai nuo Antikos laikų puikiai išmano laivybą. Su savomis žiniomis jie sugebėjo ištyrinėti visą pasaulį.

Žemėlapiai. Lisabonas žemėlapiuose yra ašis, taškas, į kurį susiveda visos linijos. Būtent čia susijungia visi sausumos ir vandens keliai.

Jūrininkystė. Portugalijos vėliavoje pavaizduota armiliarinė sfera (navigacinis instrumentas), kuris atspindi keliautojų atradimus, kurių pavyko pasiekti tik jūrininkystės dėka.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Salvadoras Sobralis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Salvadoras Sobralis

15min primena, kad Salvadoras Sobralis gegužę laimėjo Ukrainoje vykusį „Eurovizijos“ dainų konkursą. Dainą nugalėtoją jam parašė sesuo Luisa Sobral – per finalą, kai buvo paskelbtas laimėtoju, Salvadoras ją atliko kartu su seserimi.

Rugsėjo pradžioje Salvadoras Sobralis pranešė, kad dėl sveikatos problemų stabdo savo muzikinę karjerą. Paskutinis jo koncertas įvyko rugsėjo 8-ąją, o po jo dainininkas atsidavė į medikų rankas. Kaip pats sakė, „metas patikėti savo kūną mokslui“ – ligoninėje jis laukia širdies donoro.

Apie jo sveikatos problemas žinia pasklido dar jam dalyvaujant „Eurovizijos“ dainų konkurse. Kijeve atlikėjui teko praleisti repeticijas, nes gydytojai draudė tuo metu skristi į Ukrainą. Vis dėlto finale jis pasirodė ir užtikrintai laimėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento