Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stano augintinis sulaukė išskirtinio dėmesio: veislyno šventėje užėmė 2-ąją vietą

Šeštadienis atlikėjui Stanislavui Stavickiui-Stano ir jo šeimai neapsiėjo be laimėjimų – iš veislyne vykusios šventės jie parsivežė apdovanojimą. Ir ne bet kokį, o už savo mylimą augintinį burderkolį Burdoną. Pasirodo, šuo ištirpdė profesionalios teisėjos širdį, todėl tarp gausybės kitų šunų jam buvo garbingai įteiktas 2-osios vietos laimėjimas.
Stanislavas Stavickis-Stano su augintiniu Burdonu ir teisėja
Stanislavas Stavickis-Stano su augintiniu Burdonu ir teisėja / Asmeninio albumo nuotr.

Ne vienerius metus mylimą šunį auginantis Stano nė neįtarė, kad šis galėtų tapti įvairių konkursų laimėtoju. O iš tiesų minčių galėdavo pasitaikyti, nes juk Burdonas kartu su šeimininku bėgioja, paklusniai žaidžia, yra meilus tiek su vaikais, tiek su kitais žmonėmis.

„Reitingais sunku pasakyti, bet borderkolių veislės šunys yra laikomi vieni protingiausių. Na, bent koks 1 proc. Tas lėmė mūsų pasirinkimą jį paimti į šeimą. Dar jis draugiškas su žmonėmis, vaikais“, – kalbėjo Stano.

Atlikėjas prisipažįsta, kad niekada didelio dėmesio augintinio dresūrai neskyrė. Burdonui būnant mažam, šis įgijo pradžiamokslį, tačiau ties tuo visos pamokos ir baigėsi.

„Mes profesionaliai juo neužsiimame, nevaikštome į specialius kursus. Jis tapo šeimos šunimi, geriausiu draugu, kuris kartu valgo, miega, bėgioja. Ir nors pažįstamos veisėjos ne kartą sakė, kad jis yra labai gražus šuo, bet apie parodas negalvodavome“, – 15min sakė jis.

Visgi šeštadienio išvyka į „Aleatorikos“ veislyną viską pakeitė. Stano pasakoja, kad tai nebuvo didelė paroda, o labiau veislyno, iš kurio kilo pats Burdonas, šventė.

Asmeninio albumo nuotr./Stanislavas Stavickis-Stano su augintiniu Burdonu ir teisėja
Asmeninio albumo nuotr./Stanislavas Stavickis-Stano su augintiniu Burdonu ir teisėja

„Mes labai nustebome, kai gavome antrą vietą, nes į šventę atvyko profesionaliai parodose dalyvaujantys šunys. Tas labai paskatina judėti į priekį. Ir pati tarptautinio lygio teisėja sakė, kad būtinai vestume Burdoną į parodas. Pasiūlė užsiimti ir veisimu, nes jis genetiškai geras šuo“, – sakė Stano.

Atlikėjas mano, jei čia būtų profesionali paroda, jų augintinis nepretenduotų į antrą vietą.

„Jis nėra dalyvavęs tokiose parodose, o dabar matė daug šunų, dėl jų blaškėsi. Bet kaip minėjau anksčiau, borderkoliai yra labai protingi šunys, tai čia yra poros savaičių klausimas, kai jis išmoks elgtis taip, kaip reikia. Tačiau dar žiūrėsime, gal ir reikėtų apie tai pamąstyti“, – apie galimybę augintinį vesti į parodas kalbėjo Stano.

Asmeninio albumo nuotr./Stanislavo Stavickio-Stano augintinis Burdonas
Asmeninio albumo nuotr./Stanislavo Stavickio-Stano augintinis Burdonas

Po parodos Stano su žmona Indre svarstė apie kitus konkursus, tačiau taip pat juokavo, kad susidūrė su dar viena problema.

„Parodos fainos, bet jos atima laiko. Reikia važiuoti, kažkur vaikščioti, o vaikams nebūtinai įdomu. Su vaikais nuvažiavome į veislyno šventę, tai mergaitės blaškėsi ir lindo prie visų šunų“, – šypteli atlikėjas.

Stano pabrėžia, kad jei pasitaikys galimybė, į parodas su Burdonu nuvyks. Jis mano, kad nėra sunku jo augintinį išmokinti naujų triukų. Anot jo, visas komandas jis išmoksta neįtikėtinai greitai.

„Moka penkis duoti, šalia bėgti, sėdėti. Jei kažką naujo sugalvočiau, jis greitai pagautų mintį. Yra ir tam tikros taisyklės, patikrinti būdai, kaip teisingai viską atlikti“, – apie šunų dresūra kalba Stano, pridurdamas, kad kartais prireikia tik skanukų ir meilės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas