Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Stano jaunėlę dukrą Joaną išleido į pirmą klasę: nerimą kelianti naujovė ir brolių savigynos pamokos

Rugsėjo 2-ąją atlikėjas Stanislavas Stavickis-Stano į pirmąją klasę išlydėjo savo jaunėlę dukrą Joaną. Vyras juokavo, kad su kiekvienu vaiku jis vis labiau pripranta prie šio jausmo ir į mokslo bei žinių šventę šį kartą žengė kaip į darbą. Tiesa, kalbėdamas su Žmonės.lt Stano prasitarė, kad jį neramina nauja švietimo sistema ir pasakė, kodėl nenori, jog Joaną mokytų broliai.
Stanislavas Stavickis-Stano su dukra Joana ir sūnumi Adomu
Stanislavas Stavickis-Stano su dukra Joana ir sūnumi Adomu / V.Černiausko ir asmeninio archyvo nuotr.

Mokslo ir žinių šventės rytą Stanislavas Stavickis-Stano į pirmą klasę išleido dukrą Joaną. Paklausus, kokios emocijos aplanko į naują etapą palydint jauniausią atžalą, Stano juokėsi, kad su trečiu vaiku šios šventės didybė šiek tiek išblėsta.

„Kaip bebūtų keista, prie visko pripranti. Atrodo, kad mokslo metų pradžia tokia didelė šventė, o šiandien jaučiuosi labai įprastai. Juk mūsų šeimoje tai jau trečioji rugsėjo pirmoji. Net ir Joana taip jaučiasi, nes jau pas brolius teko šventėse lankytis. Bet pamenu, kad į mokslo ir žinių šventę vežant vyriausią sūnų, buvo labai jautrus momentas. Atrodo iki ašarų ėjome, kad reikia atiduoti vaiką mokytojai. O dabar tokia darbinė situacija“, – su šypsena Žmonės.lt sakė Stano.

Asmeninio archyvo nuotr./Stanislavas Stavickis-Stano su dukra Joana ir sūnumi Adomu
Asmeninio archyvo nuotr./Stanislavas Stavickis-Stano su dukra Joana ir sūnumi Adomu

Tiesa, mažoji Joana vienu metu tėčiui prasitarė, kad išsigando tokios nepažįstamų žmonių minios, tačiau galiausiai nusiramino ir mėgavosi švente. Visgi Stano labiau neramina tai, kas dukros lauks vėliau – klausimų kelia nauja mokymosi sistema.

„Nesakau, kad tai yra blogai, bet man kylą klausimų dėl vertinimo sistemos, nes pradinukams realiai tiesiog nėra jokio vertinimo. Vieniems čia yra pliusas, nes gavus blogus įvertinimus vaikas liūdėtų, bet baisu, kad vaikai nepriprastų prie gero. Nesinori, kad vėliau būtų šokas pradėjus gauti balus, nors girdėjau kalbų, jog tokią sistemą nori palikti iki aštuntos klasės“, – svarstė pašnekovas.

Stano dukrą išleido į Emilijos Pliaterytės progimnaziją, kurioje mokosi ir jo vidurinėlis sūnus Adomas. O štai vyriausias sūnus Ričardas mokslus kremta Vilniaus privačioje mokykloje.

„Ši mokykla gera ir netoli namų. Pažįstame direktorių ir žinome, kad jis stengiasi, kad vaikai būtų socialiai integruoti ir daug kaimynų vaikų ten eina“, – mokyklos pasirinkimo aplinkybes išdavė Stano.

Atlikėjas pasidžiaugė, kad Joana jau moka skaityti ir rašyti, todėl tikisi, kad naujas etapas didelių sunkumų nesukels.

Svetlanos Bolnienės nuotr./Stanislavas Stavickis-Stano
Svetlanos Bolnienės nuotr./Stanislavas Stavickis-Stano

„Man iš pradžių kėlė nuostabą ta naujovišką tvarka, kad vaikas į mokyklą jau turi ateiti mokėdamas skaityti ir skaičiuoti. Atrodo, kad jau turi turėti pradinį išsilavinimą, bet Joanai sekėsi ir ji priešmokyklinėje grupėje išmoko skaityti ir skaičiuoti, todėl dėl to ramu“, – Žmonės.lt pasakojo S.Stavickis.

Stano vylėsi, jog bent pradinėse klasėse Joanai pavyks išlaikyti gerą mokymosi ir poilsio režimą. Pasak jo, vaikų mokymasis turėtų likti mokykloje, todėl ir vyresnių brolių pagalbos pamokyti sesutę nesitiki.

„Tikrai žinau, kad broliai jai nepadės. Neturiu jokių iliuzijų, bet ir šiaip esu tokios nuomonės, kad reikia stengtis, jog vaikas turėtų gerą mokytoją ar auklėtoją, o mokslai, bent jau pradinėse klasėse, užsibaigtų mokykloje. Nesinori, kad vaikui visą tai dar į namus reiktų neštis, turėtų vis tiek namuose labiau ilsėtis. Žinoma, paskaityti kokią knygutę“, – sakė Stano.

Tėtis ramus, kad broliai Adomas ir Ričardas savo mažąją sesutę tikrai jau išmokė savigynos. Tiesa, neslėpė, kad kai kurios jų „pamokos“ nėra tokios nekaltos.

„Bijau, kad jei broliai jai padės, tai sąsiuviniuose atsiras ne raidelės, o visokie neitin švankūs piešiniai. Broliai tikrai sėkmingai jai padeda mokytis visokias nesąmones ir nešvankius dalykus, o skaityti ir skaičiuoti tikrai neišmokys. Pagrindinis Joanos gebėjimas tas, kas jos niekas nepastumdys. Ji su broliais augo, todėl jau nuo kūdikystės pripratusi gintis be ilgų svarstymų“, – Žmonės.lt su šypsena sakė Stanislavas Stavickis-Stano.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi