Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Su apie vėžį melavusiu V.Jermolovu koncertavusi grupė pranešė nutraukianti veiklą: „Jaučiamės apgauti“

Kartu su apie onkologinę ligą melavusiu ir aukas rinkusiu Viktoru Jermolovu koncertavusi grupė pranešė nutraukianti veiklą dėl padarytos reputacinės žalos. Kaip 15min teigė „Kvarkleto“ narys Gytis Murauskas, žinia apie šitiek laiko slėptą V.Jermolovo melą juos smarkiai sukrėtusi.
„Kvarkletas“, Viktoras Jermolovas
„Kvarkletas“, Viktoras Jermolovas / Asmeninio albumo ir 15min nuotr.

Išaiškėjus, jog kaip geradarys išgarsėjęs Viktoras Jermolovas melavo apie smegenų vėžį ir aukas rinko tam, kad padengtų savo skolas, nustebo ne tik 15min skaitytojai, bet ir artimi renginių vedėjo, atlikėjo draugai.

Žinute apie sukrėtusią žinią pasidalijo ir grupės „Kvarkletas“, kuriai vadovavo V.Jermolovas, narys Gytis Murauskas. Kartu su Viktoru ir kitais grupės nariais Kaune iki tol jie užsiimdavo gražia veikla – savanoriškai dainuodavo žmonėms gatvėse, stebino senjorus, moteris, rinkdavo aukas labdarai.

„Bendradarbiaudamas su V.Jermolovu nė nenutuokiau apie jo melą. Buvau šokiruotas sužinojęs šį faktą, nes savo projektinę veiklą vykdžiau skaidriai, be jokio šešėlio, sąžiningai ir įdėdamas visą širdį.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sveikinimas Kauno senjorams
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sveikinimas Kauno senjorams

Noriu pranešti, jog nestabdau projektinės veiklos, kuri susijusi su įvairiausių švenčių minėjimais, tačiau projektų komanda „Kvarkletas“ stabdo veiklą dėl Viktoro Jermolovo vykdytos melo kampanijos ir padarytos reputacinės žalos visam komandos kolektyvui“, – feisbuke rašė atlikėjas.

Jaučiasi apgauti ir įskaudinti

15min susisiekė su pačiu G.Murausku. Jis teigė, kad pasklidus naujienai, jog jų grupės „Kvarkletas“ vadovas melavo apie savo ligą, kolektyvas visų pirma nebuvo linkęs tikėti informacija, manė, kad tai – viso labo gandai.

„Man buvo šokas. Su keletu komandos narių paskambinome Viktorui, paklausėme, ar tai – ne kylantys gandai. Viktoras nepuolė gintis ir teisintis, jis tiesiog pripažino savo klaidą ir tai, kad dėl jos gailisi“, – pasakojo grupės narys.

Tiesa, atleisti vargu ar greitai pavyks. Labdaringus darbus vykdančiame kolektyve nuotaikos iki šiol nekokios, mat šie teigė veikla užsiimantys itin nuoširdžiai, aukojantys savo laisvą laiką.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sveikinimas Kauno senjorams
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sveikinimas Kauno senjorams

„Savaime aišku, kad jautėmės apgauti, juk į savo projektus įdėdavome visą savo širdį. Kas padėjo Viktorui rinkti aukas jo gydymui, kas palaikė morališkai ir buvo kartu... Juk tai onkologinė liga, nežinai, kada žmogus gali iškeliauti“, – sakė atlikėjas.

VIDEO: Labdaros akcija "Maža dovanėlė - didelė Viltis"
{video|180454

Pasiūlė atpirkti žalą

G.Murauskas teigė, jog po visus sukrėtusios žinios grupė Viktoro nepuolusi smerkti. Esą, visi padarome klaidų, o kito batuose niekada nepabūsi ir neįvertinsi, kokių aplinkybių spaudžiamas jis priima sprendimus.

„Žmogus įklimpo savo mele ir jame paskendo, o dabar jam pačiam sunku emociškai. Mes savo ruožtu jam pasakėme, kad jis turi atitaisyti padarytą finansinę ir moralinę skriaudą“, – tikino pašnekovas.

Vis dėlto kaina, kurią teks sumokėti už kito klaidą, – nemaža. Dėl reputacinės žalos G.Murauskas teigė nusprendęs nutraukti „Kvakleto“ veiklą, nors Kaune jaunimą daugelis žino būtent šiuo vardu.

Asmeninio albumo nuotr./Grupė „Kvarkletas“
Asmeninio albumo nuotr./Grupė „Kvarkletas“

Vietoje to atlikėjas tikisi naujos, gražios pradžios, be melo ir kaukių. „Kadangi dėl Viktoro melo grupei padaryta per didelė reputacinė žala, negalime toliau tęsti projektų šiuo pavadinimu.

Mūsų komandos nariai dirbo sąžiningai. Mes tikrai nesame verti stabdyti mėgstamos veiklos, todėl gal dar mus išvysite, tik kitu pavadinimu“, – teigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas