Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su atvira suknele įsiamžinusi E.Jennings sulaukė puolimo: „3 vaikų mamai taip atrodyti nevalia“

Prieš kelias dienas Erica Jennings socialiniame tinkle pasidalijo nuotrauka, kurioje ją galima pamatyti vilkint raudoną suknelę. Tiesa, ši suknelė kai kuriems komentatoriams pasirodė pernelyg atvira, juk, anot jų, trijų vaikų mamai nevalia taip rengtis. Vis tik Erica turėjo ir savo atsaką, kurį išreiškė komentaruose.
Erica Jennings
Erica Jennings / Asmeninio albumo ir Luko Grušecko/Evelinos Sabaliauskaitės nuotr.

„Take me to the church“, – šalia nuotraukos rašė atlikėja ir netrukus sulaukė puolimo. Komentatoriai stebėjosi, kaip ji taip apsirengusi gali eiti į bažnyčią. Visgi vėliau paaiškėjo, kad atlikėja taip apsirengusi niekur nėjo, o viskas buvo tik paprasčiausias nesusipratimas.

Tačiau po to, kai sulaukė karčių replikų dėl atviros raudonos suknelės, Erica nusprendė pasakyti ir savo nuomonę. Ji klausė, kodėl tris vaikus auginančiai moteriai negalima taip rengtis? Žinoma atlikėja taip pat stebėjosi, kur žmonės jos suknelėje mato nuogumą.

„Kodėl aš tokia nuoga? Kaip aš galiu taip rengtis su 3 vaikais? Aš moteris ar mergina? Ir aišku, visi jūs, teisiantieji, einate į bažnyčią kiekvieną sekmadienį ir vykdote 10 įsakymų, taip? Na, atrodo, pagal jūsų komentarus, tikrai ne. Aš tikiu, kad Dievas yra kiekviename gyvajame. Tikiu, kad mūsų kūnai gražūs. O kas tokio nuogo mano suknelėje? Kažkokia dekoltė? Ar jus visus ištiktų širdies smūgis, jei pamatytumėte spenelį?“ – socialiniame tinkle rašo Erica.

Atlikėja taip pat klausė, kodėl negali atrodyti seksualiai ir rengtis taip, kaip jai pačiai norisi. Ji taip pat abejojo ir pačių komentatorių tyrumu, jei vienu momentu visos šypsosi, elgiasi šventai, tačiau kitu galima suprasti, kad pačių jų ketinimai nėra tyri.

„Taip, aš esu moteris. Tiksliai. Aš turiu savo kūną ir savo seksualumą, ir rengsiuosi taip, kaip man patiks. Taip, aš esu mama, kuri yra mylinti ir atsidavusi. Jei jūs, ponios, negalite apsukti galvos, kad mes galime būti moterys ir motinos, seksualios ir protingos, tai yra būtent jūsų, o ne mano problema. Neskiesiu savęs, kad jums būtų geriau.

Tikriausiai aš čia parašiau daug klaidų, bet taip pat esu įsitikinus, kad suprantate, ką sakau. Ir jei manote, kad aš taip nuėjau į bažnyčią, taip pat, tai yra jūsų problema. Ne aš kalta, kad negalit gauti pokšto. Ir jus visos galite eiti į bažnyčią, šypsotis ir elgtis šventai, bet jei jūsų širdis ir ketinimai nėra tyri, galit apgauti kitus, bet neapgausit Dievo“, – rašo ji.

Galiausiai Erica komentatoriams palinkėjo, kad ir toliau tęstų savo „teismą“, o ji tuo tarpu ir toliau mylės savo kūną, moteriškumą ir motinystę.

„Eikite toliau ir tęskit savo „teismą“. Aš myliu savo kūną, moteriškumą, motinystę ir niekam nesilenksiu. Auginsiu savo vaikus ir toliau bandysiu būti pokyčiu, kurį noriu pamatyti pasaulyje. Kur moterys švenčia ir pakelia viena kitą, gerai jaučiasi savo oda ir priima mūsų dvasingumą bei gyvenimo dovaną. Peace. Go with God“, – socialiniame tinkle savo nuomonę komentaruose išreiškė E.Jennings.

15min susisiekus su Erica ji plačiau papasakojo, dėl ko iš tiesų įvyko po nuotrauka kilęs pasipiktinimas. Pasirodo, taip bažnyčioje atlikėja nepasirodė, o viskas įvyko tik dėl nesusipratimo.

„Aš savo įraše parašiau, pasižiūrėkite į hashtagus, „nesijaudinkite, aš taip nenuėjau, o tai paprasčiausiai buvo pokštas“. Aš buvau nustebinta, kad žmonės tiesiog nesupranta, jog tai buvo juokas ir daugiau nieko.

Aišku, taip atrodydama aš nesifilmavau, slėpiau savo dekoltė ir t.t. Bet viskas buvo su subtiliu humoru. Bet man atrodė, kad reikėjo į tuos komentarus atsakyti dėl jaunų moterų, merginų ir t.t. Pirmas dalykas buvo dėl to, kaip galiu taip rengtis, kai esu 3 vaikų mama. Nesuprantu šio požiūrio ir iš tikrųjų nenoriu suprasti. Negi dabar, kai esu mama, negaliu užsivilkti ilgos suknelės ir turiu viską slėpti?“ – stebėjosi Erica.

Kituose komentaruose ji perskaitė, kad tokia jos suknelė gali sukelti tam tikras vyrų reakcijas. Todėl po šio ir prieš tai minėtų komentarų atlikėjai norisi garsiau kalbėti ir pabandyti šį požiūrį pakeisti.

„Tai reikia dekonstruoti. Žinoma, tai neįvyks per vieną dieną. Pavyzdžiui, šiandien turėjome forumą dėl žmongaus teisių ir mes kalbėjome bei žiūrėjome į tas statistikas, kad tai iš tikrųjų yra baisu. Dabar pandemijos metu tai auga ir auga.

Ir tikrai reikia, kad nauja valdžia įtrauktų šį dalyką kaip prioritetą, nes jei mes nekovosime su tokiais mitais, nieko nepakeisim. Tai mano komentarai ir buvo apie tai. Taip, aš esu moteris, taip, aš esu mama, kaip aš noriu apsirengti yra mano pasirinkimas. Noriu tikėti, kad gyvename tokioje visuomenėje, kur galime išsirinkti, bet akivaizdu, kad kiti žmonės galvoja kitaip.

Ir mane tikrai nustebino, kad užsivilkus šią suknelę, kažkas gali nutikti. Mes toliau tai propaguojame. Tiesiog toliau kartojasi vis ta pati istorija. Tiesiog norėčiau pakeisti tą suvokimą“, – 15min sakė E.Jennings.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas