Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su Efraimu Zuroffu išsiskyrusi Rūta Vanagaitė: „Nežinau, kaip bus, niekada nesakyk niekada“

Rašytoja Rūta Vanagaitė prieš kelis mėnesius prisipažinusi, kad puoselėja šiltus jausmus garsiajam nacių medžiotojui, Simono Wiesenthalio centro Jeruzalėje direktoriui Efraimui Zuroffui, nustebino ne vieną. Visgi šiuo metu pora jau nebe kartu – nusprendė pasukti skirtingais keliais.
Rūta Vanagaitė ir Efraimas Zuroffas
Rūta Vanagaitė ir Efraimas Zuroffas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Šią žinią 15min patvirtino pati Rūta. „Gal išsiskyrimas, gal neišsiskyrimas, šiuo metu mes esame atskirai. Nežinau, kaip bus. Niekada nesakyk niekada. Yra situacija, kokia yra“, – 15min kalbėjo rašytoja R.Vangaitė.

Visgi nuo platesnių komentarų moteris susilaikė. „Aš dabar esu Lansarotėje, einu vakarieniauti, daugiau nieko nenoriu komentuoti, labai noriu valgyti“, – sakė ji.

Portalui delfi Rūta Vangaitė teigė, kad Efraimas Zuroffas norėjo, jog ši priimtų jo religiją: „Jis labai nori, kad aš konvertuočiausi į judaizmą, o man neišeina. Man atsiversti neišeina, nes esu netikinti.“

TAIP PAT SKAITYKITE: Į knygos pristatymą Rūtą Vanagaitę atlydėjo širdies draugas – nacių medžiotojas Efraimas Zuroffas

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rūta Vanagaitė ir Efraimas Zuroffas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rūta Vanagaitė ir Efraimas Zuroffas

15min primena, kad Rūta su Efraimu draugavo kiek daugiau nei metus. Kurį laiką ji gyveno tarp Lietuvos ir Jeruzalės.

„Mes susipažinome prieš 2,5 metų, tuomet, kai keliavome po Lietuvą su knyga „Mūsiškiai“, – anksčiau yra pasakojusi R.Vanagaitė.

E.Zuroffas – pasaulyje pripažintas žydų ir kitų tautinių mažumų gynėjas. Tiesa, Lietuvoje jis vertinamas prieštaringai, jis į teismus pristatė šimtus Antrojo pasaulinio karo nusikaltėlių bylų.

„Ir aš prieštaringai linksniuojama, ką dabar daryti? Nieko nebijau, jei žmonės neturi ką veikti, tegu kalba, ką nori, manęs tai nelabai jaudina. Aš žinau, ką darau gyvenime, todėl jau nieko nebijau. Bijau nebent aukščio, bet man niekas čia aukščiu negrasina“, – yra sakiusi R.Vanagaitė.

Spalio pabaigoje buvo kilęs skandalas, kai R.Vanagaitė interviu Lietuvos ir užsienio žiniasklaidai teigė, kad A.Ramanauskas-Vanagas „nėra joks didvyris“, nebuvo kankinamas ir galėjo bendradarbiauti su KGB. Ji sakė, kad rėmėsi KGB dokumentais.

Tačiau lapkričio pradžioje ji prisipažino, kad paskelbė melagingus teiginius apie partizanų vadą A.Ramanauską-Vanagą ir viešai atsiprašė dėl savo „skubotų ir arogantiškų“ komentarų.

Reaguodama į R.Vanagaitės teiginius, leidykla „Alma littera“ nutraukė su ja bendradarbiavimą ir išėmė jos knygas iš prekybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas