Su sužadėtine Sigita gaminti mėgstantis Marius Berenis: „Galiu valgyti daug, neina į kūną“

„Visada reikia valgyti pusryčius, nes niekada nežinai, ar teks valgyti pietus“, – šypsosi Marius Berenis (43). Jo rytas įprastai prasideda tada, kai daugelis jau planuoja pietų pertrauką. Tačiau maždaug 11 val. iš lovos išlipantis Marius džiaugiasi, kad rytais gali sau leisti neskubėti. Todėl vos atsibudęs sukerta kokį vaisių, o tikrus pusryčius jau valgo kiek vėliau.
Marius Berenis ir Sigita Grabauskaitė
Marius Berenis ir Sigita Grabauskaitė / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Vėlyvais pusryčiais buvęs „Žas“ narys mėgavosi ir virtuvės šefo Liutauro Čepracko restorane, kai šis būriui garsių svečių pristatė kelių rūšių Benedikto kiaušinių variacijas. Tuomet į renginį jis atvyko su sužadėtine Sigita Grabauskaite. Abu jie pasidalijo savo mitybos įpročiais.

„Mano pusryčiai dažnai perauga į pietus. Net nelabai yra tokia vientisa sistema, neturiu turbūt ir atskiro raciono, kad, štai, čia pusryčiai, o čia jau pietūs. Turbūt 60 proc. dienų rytais valgau košes. Taip, gal kam nors tai atrodys nevyriška, tačiau tai labai geras maistas, net, sakyčiau, be reikalo nuvertintas“, – 15min kalbėjo radijo stoties „Lietus“ laidos „Ant kalno mūrai“ vedėjas. Jis užsiminė, kad labai mėgsta tiek grikius, tiek avižas, kuskusą.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Marijus Berenis ir Sigita Grabauskaitė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Marijus Berenis ir Sigita Grabauskaitė

Ir nors košes Marius pamėgo jau prieš daugelį metų, vaikystėje, sako, kaip ir daugelis vaikų – skrandį užpildydavo dešrelėmis, karštais sumuštiniais. Na, ir kiaušiniene, kuria retkarčiais pasimėgauja ir dabar.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Marius Berenis ir Sigita Grabauskaitė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Marius Berenis ir Sigita Grabauskaitė

Panašiai mėgsta valgyti ir gerokai anksčiau besikelianti Sigita. Jos žadintuvas suskamba 7 val. ryto, o virtuvėje ji taip pat verda košes. „Pusryčiai man yra pati svarbiausia valgymo dalis. Jų stengiuosi niekada nepraleisti. Nepavalgius pusryčių jaučiuosi nedarbinga, neišsibudinusi“, – 15min kalbėjo Sigita.

Ji jau 14 metų nevalgo mėsos, didesnį dėmesį skiria sveikai mitybai, kokybiškiems produktams, maistingiems patiekalams. „Maitintis sveikai man pavyksta natūraliai. Šis maistas man tiesiog skanus“, – tikino ji.

Mėsos vengia ir Marius, jis iš savo valgiaraščio yra išbraukęs raudoną mėsą.

Kodėl jiedu priėmė tokį sprendimą? Pasak Sigitos, mėsos ji atsisakė savaime. Ši niekada jai nebuvo skani, tačiau gyvendama su tėvais buvo priversta valgyti tai, ką valgo visa šeima. Viskas apsivertė, kai ji persikraustė gyventi į Vilnių. „Kai pradėjau gyventi savarankiškai, kai ėmiau gaminti pati, tuomet pradėjau daugiau dėmesio skirti mitybai“, – kalbėjo Sigita.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Marius Berenis ir Sigita Grabauskaitė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Marius Berenis ir Sigita Grabauskaitė

Pora sako, kad abiems patinka sukiotis virtuvėje. Mėgsta gaminti ir Marius, net turi savo firminį patiekalą – tailandietišką „Tom Yum“ sriubą su kokosų pienu ir krevetėmis. Tuo tarpu Sigita atsakinga už desertus, jos mėgstamiausi – šokoladinis ir sūrio pyragai, tiramisu desertas.

„Per daug nesureikšminam mitybos taisyklių. Turiu Dievo dovaną – labai gerą medžiagų apykaitą. Galiu valgyti daug, man neina į kūną“, – sako Marius.

Jam paantrina ir Sigita: „Jei kartais norisi to šokolado gabaliuko prie kavos ar kokio pyrago gabalo – na ir gerai, reikia save mylėti.“

TAIP PAT SKAITYKITE: Liutauras Čeprackas garsius svečius sukvietė pusryčių – visi ragavo Benedikto kiaušinių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų