Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 13 /14:02

Sudegė fotografo Andriaus Vengalio studija: gelbėjant savo gyvybę teko iššokti pro langą

Žinomi žmonės socialiniuose tinkluose neliko abejingi jautriai fotografo, menininko Andriaus Vengalio istorijai. Kilus gaisrui iki pelenų sudegė studija, klaipėdietis buvo priverstas iššokti pro langą, jis gydomas ligoninėje. Kaip 15min teigė pats, šiuo metu jis yra šoko būsenoje.
Sudegė fotografo Andriaus Vengelio studija
Sudegė fotografo Andriaus Vengelio studija / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 1 Gaisras

„Mes norime padėti labai talentingam fotografui, menininkui ir tiesiog geram visų mūsų draugui Andriui Vengaliui, atsistatyti fiziškai, morališkai ir finansiškai po gaisro, per kurį per kelias akimirkas jis prarado viską...“, – feisbuke rašė draugai.

Skelbiama, kad kilusio gaisro metu pilnai sudegė studija. Taip pat – visa buvusi profesionali įranga. Sudegė ir visi studijoje buvę tapybos darbai, kuriuos menininkas buvo pasiruošęs eksponuoti karantinui pasibaigus.

Menininko bičiulis jautriai rašė, kad per vieną akimirką jis neteko visko, ką taip ilgai kūrė: „Raginu padėti žmogui pakilti ant kojų. Kam negaila – aukojam, kaip ir jis dėl mūsų darė viską“.

Siekdamas išsigelbėti, Andrius Vengalis turėjo iššokti pro antro aukšto langą, patyrė stiprius apdegimus.

„Jis patyrė labai stiprius apdegimus, Andriui reikalingas net odos persodinimas. Esame visiem labai nuoširdžiai dėkingi, kas prisidės prie palaikymo, nes bėda ištiko netikėtai“, – skelbė draugai.

Asmeninio albumo nuotr. /Andrius Vengalis Kauno klinikose
Asmeninio albumo nuotr. /Andrius Vengalis Kauno klinikose

Siekiant padėti į nelaimę patekusiam menininkui, puslapyje „Go Get Funding“ šiuo metu yra renkamos lėšos. Andriui Vengaliui paaukojo virš 80 žmonių, iki šios akimirkos surinkta kiek daugiau nei 1,4 tūkst. eurų. Siekiama surinkti 10 tūkst. eurų. Paaukoti galite ČIA.

Šiuo metu Andrius Vengalis guli Kauno klinikose, komentuodamas situaciją teigė, kad jaučiasi jau kiek geriau, dėkojo žmonėms už palaikymą.

Andrius Vengalis: „Sunku kalbėti tiek emociškai, tiek fiziškai“

15min trečiadienį susisiekus su nukentėjusiu fotografu, jis neslėpė, kad kalbėti apie situaciją yra itin sunku. Daugelio tądien įvykusių detalių Andrius Vengalis neprisimena, dėl šoko būsenos negali pasakyti, kodėl kilo gaisras.

Trečiadienio rytą po operacijos atsigavęs fotografas sako, kad jo laukia ilgas gydymosi procesas.

„Dabar esu Kauno klinikose, neseniai atsigavau po narkozės. Sunku kalbėti tiek emociškai, tiek fiziškai. Neatsimenu, kada viskas tiksliai įvyko, man dabar šokas, sunku susiprasti, kas vyksta“, – vos tardamas žodžius 15min sakė menininkas.

Jis sako, kad sprendimas iššokti pro liepsnų apimtą studiją buvo žaibiškas, tačiau išgelbėjęs jam gyvybę.

Andrius apdegė nemažą dalį kūno, veidą, šiuo metu laukia sudėtingos operacijos, tačiau jeigu nebūtų greitu metu nusprendęs iššokti, jo teigimu, šiandien jis nekalbėtų.

„Kairė ranka apdegė nuo pirštų iki peties, veidas taip pat nukentėjo. Tikriausiai reikės atlikti odos persodinimą“, – sako Andrius.

Ir nors šiuo metu kiekvienas žodis reikalauja daug jėgų, Andrius dėkoja visiems, prisidėjusiems prie paramos. Nors šiuo metu siekiama surinkti apie 10 tūkst.eurų, tikėtina, kad prireiks didesnės sumos.

„Žmonių palaikymas labai padeda, nes tada supranti, kad tavimi kažkas tiki, ir dėl to tu negali pasiduoti“, – pripažįsta menininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas