Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Susituokė šokių čempionai J.Gustaitė ir N.Moisejenko: dėl milžiniško „Napoleono“ – misija vestuvių svečiams

Jaunatviško juoko ir meilės pasaulyje. Tokiame jau beveik dešimtmetį gyvena Lietuvos dešimties šokių programos čempionai Jurga Gustaitė (30) ir Nikita Moisejenko (31). Jų ilga draugystė, kaip abu sako, peržengė labai rimtą slenkstį – savo meilę jie sutvirtino rugpjūčio 17-ąją, stebint artimiausiems žmonėms Kauno Šv. Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje.
Jurga Gustaitė ir Nikita Moisejenko
Jurga Gustaitė ir Nikita Moisejenko / „Be you wedding“ nuotr.

Jurgos ir Nikitos pažintis įvyko šokių salėje. Jurgai atvykus į užsiėmimą, trenerė lyg tarp kitko pasiūlė pašokti su Nikita, nes abu tuo metu ieškojo šokių partnerių. Trenerės pojūtis buvo teisingas ir lemtingas. Dueto partnerystė buvo sėkminga: šokdami kartu iš pradžių jie du kartus tapo Lietuvos dešimties šokių programos vicečempionais, o 2019 m. – čempionais. Lotynų Amerikos šokių programoje du kartus puošėsi šalies čempionato bronzos ir du kartus – sidabro medaliais, atstovavo Lietuvai Europos ir pasaulio čempionatuose.

„Žinau, kad visko bus, nes visko jau buvo. Tačiau mes be galo tikime mumis: tikiu Nikio humoru ir savo rimtumu, tikiu Nikitos logika, o savo skraidančiomis mintimi, jo netvarka ir mano smulkmeniškumu. Per dešimtmetį įsitikinome, kad viskas veikia!“ – Žmonės.lt sakė savo vestuvių dieną ramumu ir užtikrintumu spindėjusi nuotaka.

„Be you wedding“ nuotr./Jurga Gustaitė
„Be you wedding“ nuotr./Jurga Gustaitė

Sužadėtuvės – aukščiausioje Tatrų kalnų viršūnėje

Šiandien sportinių šokių treneriais dirbantys Jurga ir Nikita Moisejenko savo meile neabejoja.

„Iki pasipiršimo Jurgai galvojau, kad tas momentas bus labai paprastas. Tikėjau savo iškalbingumu ir stresinių situacijų suvaldymu. Niekada nemaniau, kad gali būti taip sunku pasakyti artimam žmogui, kaip jį myli. Bet tą lemtingą 2023 m. sausį, klūpėdamas aukščiausioje Tatrų kalnų viršūnėje per mūsų slidinėjimo atostogas, taip jaudinausi, kad sunkiai rinkau žodžius...“ – Žmonės.lt prisipažino jaunikis.

„Be you wedding“ nuotr./Jurga Gustaitė ir Nikita Moisejenko
„Be you wedding“ nuotr./Jurga Gustaitė ir Nikita Moisejenko

Vestuvės – lyg mažojoje Italijoje

Visgi, žodžių netrūko vestuvių dieną, kai trankiu šokių ritmu atšventė savo vestuves, supant artimiausių draugų, kolegų, trenerių būriui.

Prie altoriaus Jurgą atlydėjo tėtis Vytautas bei mažosios dukterėčios Urtė ir Ilzė.

„Labiausiai jaudinantis momentas buvo privažiavus prie katedros, kuomet pamačiau savo vaikystės žmones, jaunystės draugus – taip gražiai pasipuošusius bei susirinkusius dėl mūsų mums labai svarbią dieną. Be galo džiaugiamės, kad viso gyvenimo eigoje, iki šiandien liko patys brangiausi mums žmonės. Tą priimame kaip didžiulę dovaną!“ – kalbėjo Jurga.

„Be you wedding“ nuotr./Jurga Gustaitė ir Nikita Moisejenko su liudininkais Greta Gazdziauskaite ir Laurynu Jurgeliu
„Be you wedding“ nuotr./Jurga Gustaitė ir Nikita Moisejenko su liudininkais Greta Gazdziauskaite ir Laurynu Jurgeliu

„Aš irgi noriu padėkoti visiems pasveikinusiems, buvusiems kartu tiek vestuvių dieną, tiek padėjusiems organizuoti šventę – vedėjui Tomui Grigaičiui bei šventės organizatorei Živilei Milerytei. Labai vertiname raganavimo sugebėjimus mūsų draugų, kurie paskutinius keletą mėnesių sekė orų prognozes ir bandė išpranašauti gerą orą, kuris buvo labai svarbus vakarinei šventei. Taip pat didžiulę padėką skiriame liudininkams Gretai Gazdziauskaitei ir Laurynui Jurgeliui bei tėveliams!“ – šypsojosi Nikita.

Jurgos ir Nikitos šventė buvo suplanuota po atviru dangumi nuotakos tėvams priklausiančio viešbučio Kaune terasoje bei sode.

„Tiesą sakant, emocijų buvo tiek daug, kad net nepastebėjome, jog po ceremonijos net kelis kartus trumpai nulijo. Tada supratome, kad profesionali komanda yra geros šventės ir ramių nervų pagrindas. Laimei, kad lengvas lietus nesukliudė mėgautis vakarėjančio sodo grožiu, paruošta programa, puikiu maistu, užvedančiais muzikos ritmais švieselių apsuptoje terasoje, kuri sukūrė nuostabų mažosios Italijos pojūtį“, – džiaugėsi nuotaka.

Misija – papuošti milžinišką vestuvinį „Napoleoną“

Jurgos ir Nikitos šventėje netrūko nei tradicinių momentų, nei naujovių. Pirmiausiai naują šeimą pasitiko abiejų tėveliai su duona, druska ir vandeniu, linkėdami tvirtybės, skalsos ir gyvasties, kurią simbolizavo vanduo. Vėliau tėveliai perdavė jauniesiems ir šeimos židinį, kurį uždegė visų šventėje dalyvavusių svečių žvakelės ir siunčiami geriausi linkėjimai.

Beje, jaunavedžiai prisipažino, kad jiems be galo svarbūs visi juos supantys žmonės, todėl prašė susirinkusių dalyvauti ne tik šeimos židinio ceremonijoje, bet ir... puošiant vestuvinį tortą!

Milžiniško dydžio abiejų mėgstamas pyragas „Napoleonas“ visų svečių buvo papuoštas vasariškomis uogomis ir paskandintas cukraus pudros rūke.

„Be you wedding“ nuotr./Jurga Gustaitė ir Nikita Moisejenko
„Be you wedding“ nuotr./Jurga Gustaitė ir Nikita Moisejenko

O visą šventinę vakarienę ruošęs šefas Audrius Dambrauskas svečiams pateikė rausvųjų tunų file tataki su agurkų Ponzu padažu, ančių krūtinėlę su moliūgų kremu, burokėlių ir raudonojo vyno redukcija karštajam patiekalui bei gurmaniškų užkandžių.

„Mums svarbu bendrystė su mūsų žmonėmis, todėl vedėjo prašėme jaukios, jautrios, apjungiančios programos. Buvome tikri, kad vakaro nuotaika ir energija pasirūpins susirinkę žmonės. Ir visai neklydome! Nustebome, kad po šventės likome nepavargę, o užsikrovę gera nuotaika. Jau planuojame, kada galėsime pakartoti tokį vakarėlį“, – Žmonės.lt kalbėjo abu laimingi jaunavedžiai.

„Be you wedding“ nuotr./Jurga Gustaitė ir Nikita Moisejenko
„Be you wedding“ nuotr./Jurga Gustaitė ir Nikita Moisejenko

Intriga – ar bus pirmasis jaunavedžių šokis?

Tuo tarpu susirinkusieji spėliojo – ar profesionalūs šokėjai parengė savo vestuvių šokį? Nors visos dienos eigoje jaunieji sušoko ne vieną šokį, Jurga ir Nikita iki paskutinio momento neprasitarė, ar bus pirmasis šokis.

„Kaip dešimties šokių atstovai, sujungėme ir standartinių, ir Lotynų Amerikos šokių programą. Pradėjome rumba, tęsėme fokstrotu, skambant mūsų mėgstamai muzikai. Toliau šokis greitėjo, perėjome į mums visai nepažįstamą šokio stilių – gatvės šokį. Jį mums sukūrė choreografas, tobulinome treniruotėse. Mėgavomės mokymosi procesu, laiku leidžiamu drauge, mokantis naujus, mums neįprastus judesius“, – juokėsi sutuoktiniai.

Fotogalerija:

Paklausti, kokio stiliaus vestuves norėjo surengti, Jurga ir Nikita aiškaus atsakymo neturėjo, tačiau norėjo ne visai tradicinių lietuviškų vestuvių. Jiems artimesnė pietietiška kultūra. Jaunieji buvo numatę keletą smulkmenų, ką būtinai norėjo įtraukti į programą, kokiomis staigmenomis norėjo nustebinti svečius: „Viską darėme taip, kaip mums atrodė būtų smagiausia, jaukiausia. Tikimės, kad draugai nemelavo, sakydami, jog tai buvo smagiausios jų atšoktos vestuvės. Mums vienareikšmiškai tai buvo pati įsimintiniausia diena!“

Jurga Gustaitė-Moisejenko ir Nikita Moisejenko tikisi, kad šis jų tarpusavio statuso pasikeitimas nieko labai nepakeis: „Esame susikūrę jaunatviško juoko ir meilės pasaulį – tikime, kad taip gyvensime ir toliau.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas