Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sužadėtuves Laose vainikavo vestuvės Kosta Rikoje: Žilvinas ir Girstė kartu – per pusę pasaulio

Meilė kaip pasakoje – tokius žodžius norisi sakyti apie verslininko, nekilnojamo turto vystytojo Žilvino Ignatavičiaus ir jo žmonos, interjero dizainerės (Intro dizainas) Girstės Ignatavičės jausmus vainikavusią įspūdingą vestuvių šventę. Sužadėtuvės Laose, vestuvės Kosta Rikoje, medaus mėnuo – per pusę pasaulio, bet svarbiausia – kartu.
Žilvinas Ignatavičius ir Girstė Ignatavičė.
Žilvinas Ignatavičius ir Girstė Ignatavičė. / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 2 Meilė Vestuvės

Žilvinas ir Girstė praėjusiais metais keliavo po Pietryčių Aziją, kelionę pradėdami nuo Azijos Vakarų – Kataro, vėliau aplankė Singapūrą, Malaiziją, Tailandą, Kambodžą, Vietnamą ir Laosą. Būtent Laose, gražioje šios šalies sostinėje Vientiane, 2023 metų vasario 6-ąją Žilvinas pasipiršo išrinktajai Girstei.

„Jau gerokai vėliau, Lietuvoje, pradėjome galvoti apie vestuvių šventę. Prisiminėme paprotį, kad po sužadėtuvių iki vestuvių neturi praeiti daugiau nei metai, o gražiausia vestuvių data, anot Girstės, ir būtų 2024 vasario 6 diena, lygiai metai po pasipiršimo Laose“, – pasakoja Žilvinas Ignatavičius.

„Kadangi laiko iki vasario 6-osios buvo likę vos apie 3 mėnesius, supratome, kad užduotis – ne pati lengviausia. O tai sukėlė ir savotišką rebusą – „vos 3 mėnesiai, o dar ir šalta, pati žiema!“ Tačiau puikiai pažinodami vienas kitą, vestuvių kėlimą Lietuvoje, kaip variantą, iš karto atmetėme, o noras susituokti būtent vasario 6-ąją – nugalėjo“, – šypsosi Girstė Ignatavičė.

Asmeninio albumo nuotr./Žilvino Ignatavičiaus ir Girstės Ignatavičės vestuvių akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Žilvino Ignatavičiaus ir Girstės Ignatavičės vestuvių akimirka

Iššūkiai neatbaidė nuo bendros svajonės

Prisiekti amžiną meilę pora norėjo ypatingoje vietoje, todėl variantai buvo svarstomi įvairūs – nuo Pietų Afrikos Respublikos, Karibų ar Bora Bora salų, iki JAV ir Japonijos. „Kol vieną vakarą „Google maps“ bedėme pelytę ant Kosta Rikos“, – juokiasi keliautojai.

Kosta Rika – viena gražiausių šalių pasaulyje: nuostabūs Ramiojo vandenyno ir Karibų jūros paplūdimiai, garsėjantys savo saulėlydžiais, dešimtys nacionalinių parkų, ugnikalniai, šiltos versmės, ežerai, džiunglės, kalnai ir viena gausiausių bioįvairovių. Šalis yra labai saugi, o tai buvo vienas iš svarbiausių poros kriterijų renkantis vestuvių vietą, dėl kurio kai kurios šalys ar salos buvo atmestos.

Asmeninio albumo nuotr./Žilvino Ignatavičiaus ir Girstės Ignatavičės vestuvių akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Žilvino Ignatavičiaus ir Girstės Ignatavičės vestuvių akimirka

„Nors Kosta Rika turi puikiai išvystytą infrastruktūrą, vestuvėms pasirinkome techniškai pačią tolimiausią lokaciją, kurią galima pasiekti tik keltu, arba darant didelį lanką, o pačiame Santa Teresos mieste dėl didelių kalnų ir šlaitų galima važiuoti tik su visureigiais, tačiau vaizdai – atperka“, – iššūkius mena jiedu, dėl savo svajonės nepabūgę ryžtis tokiam planui.

Pora rezervavo nuostabaus grožio vilą su vaizdu į Ramųjį vandenyną. Kadangi vila buvo pastatyta ant šlaito, užvažiuoti iki jos buvo galima tik itin sudėtingais, šlaitiniais keliais, tačiau puikiai vertinama vestuvių planuotoja, su kuria pora jau buvo pradėjusi dirbti, tik padrąsino ir atskleidė Kosta Rikoje taikomą taisyklę – „Kuo sudėtingesnis užvažiavimas – tuo geresnis vaizdas, tad nebijokite, viską suorganizuosime.“

Nors lokacija buvo labai tolima (kelionė lėktuvu bei vėliau automobiliu iki regiono trunka iki pusantros paros laiko), o vestuvės vyko gana spontaniškai, vis tik svečiai pasiryžo aplankyti ir atšvęsti vestuves kartu, taip itin pradžiugindami jaunuosius.

Vestuvės – it iš pasakos

Vestuvės vyko nuostabiame, atokiame nuo žmonių šurmulio paplūdimyje, kurio ieškojo tiek vestuvių planuotoja, tiek fotografas, kol pasirinkimas tenkino visas puses. Olos, palmės, akmenys, nuostabus smėlis ir tropikų Ramiojo vandenyno augmenija – visa tai kūrė ypatingą atmosferą, kurią vainikavo saulėlydžio metu Girstės ir Žilvino vienas kitam ištartas lemtingasis TAIP.

Asmeninio albumo nuotr./Žilvino Ignatavičiaus ir Girstės Ignatavičės vestuvių akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Žilvino Ignatavičiaus ir Girstės Ignatavičės vestuvių akimirka

Po ceremonijos, laukė neprailgusi fotosesija, o vėliau sekė kelionė į papuoštą vilą, kurioje šeimininkavo vieno puikiai vertinamo Kosta Rikos restorano savininkas, žinomas šefas kartu su komanda. Šventės dalyviai mėgavosi šviežiai pagautomis jūros gėrybėmis ir kitais šefo paruoštais patiekalais.

Nuostabus maistas, gėrimai, puiki muzika ir baseino pramogos iki pat ryto – taip atrodė šioje viloje jaunavedžių su svečiais praleistos keturios šventės paros. Po puikiai praleisto laiko drauge, vieni svečiai toliau mėgavosi paplūdimiais, viršutinėje Kosto Rikos dalyje, kiti tyrinėjo centrinę šalies dalį, o kiti, atvykę jau anksčiau – pasuko link oro uosto.

Asmeninio albumo nuotr./Žilvino Ignatavičiaus ir Girstės Ignatavičės vestuvių akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Žilvino Ignatavičiaus ir Girstės Ignatavičės vestuvių akimirka

10 šalių medaus mėnesiai ir 32 šalys per kelis metus

Pačių jaunavedžių povestuvinė kelionė prasidėjo jau Kosta Rikoje: po ceremonijos jie tyrinėdami šią šalį praleido dar kelias savaites ir iškeliavo į kaimyninę Panamą, kurios miestai susilieja tarp UNESCO paveldo ir šalia esančių getų ir skurdo. Šioje šalyje jie aplankė ir žymųjį Panamos kanalą, bei susipažino su vietinėmis indėnų gentimis.

Vėliau povestuvinė kelionė tęsėsi Kolumbijoje, po jos Gvatemaloje, kurioje teko pasisvečiuoti vis dar pilnai Majų apgyvendintose miesteliuose, tiek ir aplankyti gražiuosius Antigvos, Tikalio miestus ir kitas žymiausias Gvatemalos vietas.

Po Gvatemalos, smalsumo vedami, jaunavedžiai nuskrido į Salvadorą, kuri vos prieš kelis metus oficialiai buvo pati pavojingiausia valstybė pasaulyje.

„Teko nemažai įtikinėti Girstę, kol ji sutiko skristi į šią šalį“, – su šypsena prisimena Ž.Ignatavičius. Tačiau kaip ir kitose Centro Amerikos šalyse, centrinės miesto gatvės yra saugomos šimtų policininkų ir kareivių su automatais.

„Nors ir kitų turistų praktiškai nesimatė, bet net ir nuklydus nuo pagrindinių lankytinų vietų ir gatvių, žmonės Salvadore, net ir visiškai nemokėdami anglų kalbos, pasirodė labai malonūs, paslaugūs ir draugiški, taip sulaužydami mitus apie šią šalį“, – prisiminimais dalinosi pora.

Iš Salvadoro pora nuskrido į Majamį, o iš jo sėdo į kruizinį laivą, kuriuo apkeliavo Bahamus, Meksiką, Jamaiką, Kaimanų salas, dar kartą Bahamus, bei grįžo į Majamį. Dar kelias dienas praleidę Majamyje, jiedu parvyko į Lietuvą ir taip pabaigė šios žiemos nuotykį.

Girstė ir Žilvinas per povestuvinę kelionę aplankė 10-imt šalių, o per pastaruosius kelerius metus iš viso pora svečiavosi jau net 32-ose! Kovo pabaigoje grįžę namo jaunavedžiai vieningai sutarė: nepaisant visų aplankytų šalių, vestuvės buvo geriausias jų gyvenimo įvykis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas