Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tadas Rimgaila tapo stilingiausiu 2018 metų vyru: „Už tai turiu dėkoti mamai ir žmonai“

Trečius metus iš eilės vykusi Vyrų mados savaitė pasiekė kulminaciją. Penktadienio vakarą Vilniuje vyko spalvingas ir ryškus uždarymo vakaras, kurio metu surengti ir ilgai laukti apdovanojimai – paskelbtas stilingiausio Lietuvos vyro vardas. O šiais metais juo tapo renginių vedėjas, šokėjas Tadas Rimgaila.
Apdovanojimų akimirka
Tadas ir Liucina Rimgailos / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vyrų mados savaitės metu netrūko turiningos programos, renginių, naudingų paskaitų ir pasaulinio lygio dizainerio kūrinių. Tiesa, mados mylėtojai su didžiausiu nekantrumu laukė ir renginio uždarymo – kultūros bare „Kablys“ vykusių stilingiausių šalies vyrų rinkimų apdovanojimų.

Šiemet dėl titulo varžėsi net 30 Lietuvos verslo, mados ir meno sričių atstovų, kuriuos nominavo vyrų stiliaus namai „Trend Wave“ ir tarptautinis mados žurnalas „L‘Officiel“. Visą sąrašą kandidatų rasite čia.

Verčiausią kandidatą iš sąrašo rinko 15min skaitytojai, kurie ir tarė lemiamą žodį. Jie stilingiausiu 2018-ųjų metų vyru išrinko renginių vedėją, šokėją Tadą Rimgailą. Jam penktadienio vakarą apdovanojimą ir išskirtinį prizą – stilingą dviratį – uždarymo metu įteikė renginio organizatorė Marija Palaikytė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Apdovanojimų akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Apdovanojimų akimirka

„Norime parodyti, kad stilingu gali tapti kiekvienas vyras ir visai nesvarbu, ar jo skonis ir gyvenimo būdas įkvepia rinktis modernius, klasikinius, ar bohemiško stiliaus drabužius. Tuo stilius ir yra žavingas, nes jis gali būti įvairus“, – kalbėjo M.Palaikytė.

Renginio metu apdovanotas ne tik stilingiausias vyras, bet ir atskirų Vyrų mados savaitės kurtų nominacijų laimėtojai:

  • „Klasikinio stiliaus“ kategorijoje laimėjo Sergejus Troščenkovas. Apdovanojimą įteikė Mantas Petruškevičius.
  • „Geriausio sceninio įvaizdžio“ kategorijoje laimėjo Leonas Somovas. Apdovanojimą prodiuserį atstovavusiems įteikė Seržas Gandžumianas.
  • „Modernios klasikos“ kategorijoje laimėjo Matas Puodžiūnas. Apdovanojimą įteikė Kęstas Rimdžius.
  • „Pažabojusio tendencijas“ kategorijoje laimėjo Mantas Tautvaišas. Apdovanojimą įteikė Julija Janus.
  • „Stilingiausio bohemiečio“ laimėjo Marius Lucka. Apdovanojimą jį atstovavusiems žmonėms įteikė Donatas Dubauskas.
  • Projekto partnerio „L'Officiel Mada“ kategorijoje laimėjo Adomas Pečiukas. Apdovanojimą įteikė Arnoldas Remeika.

Pagrindinį titulą laimėjęs ir stilingiausiu vyru paskelbtas Tadas Rimgaila 15min sakė, kad stilius jam nėra tik drabužis, o apdovanojimas – išties netikėtas, bet labai malonus.

„Niekada nemaniau, kad esu stiliaus ikona, rengiuosi taip, kaip man patinka. Tad ir prieš renginį jaudinausi, sunerimau, taigi ką čia dabar reikės apsirengti. Bet pagalvojau – gi nereikia išradinėti dviračio. Reikia atrodyti taip, kaip patinka. Gal todėl už mane ir balsavo“, – svarstė Tadas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Apdovanojimų akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Apdovanojimų akimirka

Stilingiausiojo titulą Tadas Rimgaila perėmė iš Donato Montvydo, o apdovanojimu galės džiaugtis visus metus. Visgi titulo žada nesureikšminti ir mados tendencijų nesivaikys. Priešingai, liks ištikimas sau.

„Mano stilius priklauso nuo nuotaikos. Būna etapų, kai pamėgstu klasikinį stilių ir noriu kiekvieną dieną vaikščioti su švarkais, vėliau viskas apsiverčia aukštyn kojomis – noriu būti apiplyšęs. Tad mano stilius yra klasikinis, kartais pasileidžiant plaukus (juokiasi). Galbūt tai ir yra mano išskirtinumas, nes nesistengiu atrodyti kaip kiti, o tiesiog rengtis taip, kaip patinka. Tada ir iš vidaus kyla pasitikėjimas“, – sako jis.

Ir nors T.Rimgailo stilius keičiasi kone kiekvieną dieną, jis neslepia – pasidomėti mados naujienomis jam nesvetima. „Pats tendencijų nesivaikau, nes tuomet tektų su treningais vaikščioti, bet visada pavartau žurnalus, pasidomiu, kaip rengiasi kiti. Atrodyti gražiai įpareigoja ir žmona. Ji visada labai stilinga, pasipuošusi. Būtent ji mane išmokė derinti drabužius“, – sako Tadas.

O ar žmona Liucina Rimgailė pataria, kaip rengtis? „Anksčiau dažnai skiepydavo, ką turiu nusipirkti. Neslėpsiu, pykdavau, priešindavausi, ypatingai dėl batų. Bet galiausiai susidirbome, nes supratau, kad žmona tikrai neprašauna pro šalį. Liucina turi gerą skonį“, – šyptelėjo jis.

Tiesa, anot T.Rimgailos, už dabartinį jo požiūrį ir stiliaus pojūtį reikėtų dėkoti ne tik žmonai, bet ir mamai Irenai.

„Ji buvo ta pirmoji moteris, kuri man nuo vaikystės skiepijo išlaikytą, tvarkingą skonį. Gyvenome Mažeikiuose, ir nors parduotuvių nebūdavo daug, pavykdavo apsirengti tikrai gražiai. Ypatingai, kai švaistyti pinigų drabužiams nelabai galėjome“, – pasakoja Tadas.

Kelis kartus pakartojęs, kad galvos dėl drabužių tikrai nėra pametęs, jų kiekiu skųstis negali. Namie spinta tiesiog lūžta, o gausiu lobynu anksčiau lenkdavo net žmoną. Visgi dabar įpročius stengiasi keisti. „Aš mėgstu kaupti, kaupti, kaupti... Bet pastaruoju metu stengiuosi vis dažniau peržiūrėti spintą, pasilikti tik tuos drabužius, kuriuos tikrai nešioju“, – pripažįsta T. Rimgaila.

Ir nors kartais atrodo, kad drabužių tikrai per akis, stilingiausias metų vyras nevengia pasidairyti ir naujų. Tiesa, kaip pats sako, asortimentas lietuviškose parduotuvėse dažnai labai nuvilia.

„Pasirinkimas dažnai neatitinka mano poreikių, labai trūksta spalvų įvairovės, ypač, jei kalbame apie batus. Neseniai svečiavausi Ispanijoje ir tikrai galiu pasakyti, kad ten parduotuvėse man buvo tikra atgaiva. Visgi dažnai drabužius su žmona perkame internetu. Nors esu reiklus ir dažnai prisibijojau pirkti nepasimatavęs, žmona mano dydį žino geriau už mane, dar nesame prašovę“, – juokiasi Tadas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas