Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Taip picos dar negaminote: Kotrynos Starkienės receptas taps jūsų savaitgalio hitu

Atvėsus orams vis mieliau lauko pramogas iškeičiame į jaukų pasisėdėjimą namuose, o idealia vakaro pramoga tampa geras filmas, sušildanti pica ir gardus desertas. Būtent tokiems kulinariniams eksperimentams šį šeštadienio rytą kviečia TV3 laida „Kotrynos burtai“. Kotryna Starkienė įsitikinusi – jos receptai tikrai patiks ne vien vaikams!
Kotryna Starkienė
Kotryna Starkienė / Stop kadras

„Šioje laidoje gaminsiu storą, minkštą picą, kurią kepsiu keptuvėje. Tai – puikus būdas pagaminti picą! O desertui bus kepti ledai. Atvėsus orams norisi, kad ir ledai būtų kepti“, – sako K.Starkienė ir į eksperimentus virtuvėje kviečia leistis kartu.

Stop kadras/Kotrynos Starkienės picos receptas
Stop kadras/Kotrynos Starkienės picos receptas

Ledų receptą galima išvysti laidoje, o kaip pasigaminti picą, Kotryna dalijasi nedelsdama.

Picos tešlai reikės:

300 g miltų;

200 ml šilto vandens;

7 g sausų mielių;

šaukšto cukraus;

šaukšto aliejaus.

Picos priedams reikės:

pjaustytų konservuotų pomidorų;

pomidorų padažo;

tarkuoto Mocarela sūrio;

rūkytos dešros griežinėlių.

Gaminimo eiga

Į dubenį suberkite miltus, cukrų, žiupsnį druskos ir viską gerai išmaišykite. Sudėkite mieles, aliejų ir nedidele srovele, nuolat maišant, supilkite vandenį. Užmaišykite tešlą. Nors ji bus lipni, maišykite tol, kol taps vientisa ir neliks gumuliukų.

Į ketaus keptuvę įpilkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus ir gerai ją ištepkite. Tešlą sukrėskite į keptuvę, uždenkite aliejumi patepta maistine plėvele ir palikite maždaug valandai pastovėti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Pakilusią tešlą apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir spaudžiant pirštais paskirstykite po keptuvę, o tuomet palikite dar 15 minučių pastovėti.

Stop kadras/Kotrynos Starkienės picos receptas
Stop kadras/Kotrynos Starkienės picos receptas

Per tą laiką paruoškite likusius picos ingredientus. Picos padažui į dubenėlį įdėkite kelis šaukštus pjaustytų konservuotų pomidorų ir juos sumaišykite su keliais šaukštais pomidorų padažo. Ant picos pagrindo užberkite tarkuoto sūrio, šaukšteliu išdėliokite padažą, vėl pabarstykite sūrio ir sudėkite dešrą (naudokite šiek tiek storiau pjaustytą).

Orkaitę įkaitinkite iki 230 laipsnių temperatūros ir pašaukite į ją keptuvę su pica. Kepkite tol, kol pica iškils ir gražiai apskrus – apie 15-20 minučių.

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais