Tarp geriausių Šiaurės šalių restoranų – ir Liutauro Čepracko „Gastronomika“

Pirmadienį oficialiai paskelbtas naujasis, 2017 metų restoranų gido „White Guide Nordic“ geriausiųjų Šiaurės šalių restoranų sąrašas. Jame puikuojasi ir lietuviškų restoranų pavadinimai. Tarp jų – virtuvės šefo Liutauro Čepracko įkurtas maisto meno loftas „Gastronomika“.
Liutauras Čeprackas
Liutauras Čeprackas / Asmeninio albumo nuotr.

„Svarbu yra tai, kad Lietuva atsidūrė kulinariniame pasaulio žemėlapyje. Tik laiko klausimas, kada į Baltijos šalis atvyks žvalgai iš įtakingiausio pasaulyje maisto gido „Michelin“ – neabejoja Liutauras Čeprackas.

„White Guide Nordic“ šiais metais išsiuntė net 80 savo žvalgų į visas Skandinavijos šalis, tolimiausias šių šalių salas, taip pat – į Estiją, Latviją ir Lietuvą. 2017 metų „White Guide Nordic“ gidas prekyboje pasirodys Stockholme spalio 31-ąją. Baltijos šalyse restoranų vertintojai atrado 60 dėmesio vertų restoranų. Lietuvoje tokių jiems pasirodė 10.

Asmeninio albumo nuotr./Liutauro Čepracko patiekalas
Asmeninio albumo nuotr./Liutauro Čepracko patiekalas

Kulinarinio lofto „Gastronomika“ įkūrėjas Liutauras Čeprackas į „White Guide Nordic“ vertinimą siūlo žiūrėti plačiau: „Jei atsirandame skandinaviškame kulinariniame žemėlapyje, visai netrukus galime tapti įdomūs ir pasauliui. Šis vertinimas ypatingai svarbus, nes maistą restoranuose ragauja ne lietuviai. Net nujausti negalėjau, kurie iš mano restorane vakarieniavusių užsieniečių buvo žmonės iš gido. Įdomu ir tai, kad savąjį geriausių lietuviškų restoranų dešimtuką jie sudarė kiek kitokį, nei mes jį turime Lietuvoje. Tas svetimas požiūris yra ypatingai vertingas“.

Asmeninio albumo nuotr./Liutauro Čepracko patiekalas
Asmeninio albumo nuotr./Liutauro Čepracko patiekalas

Ne vieną restoraną Lietuvoje turintis Liutauras Čeprackas visiškai tikras, kad lietuviškų restoranų pavadinimai skandinaviškame „White Guide Nordic“ sąraše į Lietuvą pritrauks daugiau turistų. „Mes keliame koją į kulinarinį žemėlapį. Žmonės juk keliauja ne vien dėl architektūros paminklų, vienas svarbiausių potyrių kelionėje yra maistas“, – neabejoja virtuvės šefas.

Džiaugdamasis skandinavų įvertinimu, Liutauras Čeprackas įsitikinęs, kad ši pergalė naudinga visai šalies kulinarinei kultūrai.

Asmeninio albumo nuotr./Liutauro Čepracko patiekalas
Asmeninio albumo nuotr./Liutauro Čepracko patiekalas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs