Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teatralizuota miško pasaka užbūrė ir žinomas moteris: prakalbo apie švenčių ritualus

Diena po dienos artėjama prie ypatingo laikotarpio, kuomet šiluma ir jaukumas tampa neatsiejama žiemos švenčių laukimo dalimi. Žinomos moterys nepraleido galimybės Vilniuje vykusio renginio metu susipažinti su nauja, kalėdine namų puošybos ir dovanų kolekcija.
Kalėdinio dekoro renginys
Kalėdinio dekoro renginys / Rūtos Andre nuotr.

Šventinio interjero dekoro ir dovanų tema sudomino atlikėją Moniką Mariją, laidų vedėją Gintarę Gurevičiūtę, modelį ir verslininkę Simoną Starkutę, verslininkę Editą Lavrinovič, tituluotą gražuolę Tatjaną Lavrinovič, nuomonės formuotoją Veroniką Montvydienę su dukrele Adele, aktores Liną Bražinskaitę ir Justę Zinkevičiūtę, atlikėją Rūtą Loop su mama, fotografę Rūtą Andre su vyru, dailininku Valerijumi Šatunovu ir daugelį kitų.

Atsinaujinusiame „C&D Style“ salone Vilniuje vyko išskirtinis teatralizuotas renginys, kurio metu lankytojai buvo supažindinti su nauja kalėdinės kolekcijos tema – „Miško pasaka“, rašoma pranešime spaudai. Ši kolekcija, dėka šokėjos, ansamblio „Lietuva“ narės Eivos Dobilaitės, vakaro svečiams leido nukeliauti į magišką miško pasaulį, kur gamtos grožis ir švenčių tradicijos susilieja į vieną.

Rūtos Andre nuotr./Eiva Dobilaitė
Rūtos Andre nuotr./Eiva Dobilaitė

Renginio metu buvo pristatyta unikali, riboto leidimo, rankų darbo, stiklinių, natūralių gamtos atspalvių ir formų kalėdinių žaisliukų kolekcija, kuri kvietė vakaro svečius leistis į magišką miško pasakos pasaulį.

Žinomos moterys atskleidė savo ritualus

Renginyje dalyvavusios žinomos moterys paatviravo, kada maždaug jau pradeda puošti namus Kalėdoms, kokių paprastai laikosi tradicijų, puošiant savo namus žiemos šventėms, ir, ką mėgsta dovanoti savo artimiesiems ar bičiuliams.

Kaip sakė modelis, verslininkė Simona Starkutė, Kalėdoms ji ruošiasi įprastai: renkasi tik medines stalo dekoracijas. „Nesivaikau jokių madų, nes svarbiausia, kad pačiai būtų jauku ir gražu. Dovanas artimiesiems parenku pagal kiekvienos žmogaus asmenybę, jos poreikius. Didžioji dalis dovanų – jaukios ir praktiškos, tarkim, žvakės, namų kvapai, originalūs puodeliai“, – sakė S.Starkutė.

Rūtos Andre nuotr./Kalėdinio dekoro renginys
Rūtos Andre nuotr./Kalėdinio dekoro renginys

„Žiemos šventėms pradedame ruoštis gruodžio mėnesio pirmosiomis dienomis. Tuomet jau šventės atrodo labai arti, tad mėnuo būna skirtas jų pasiruošimui ir gražioms idėjoms, – sakė projektų vadovė, nuomonės formuotoja Veronika Montvydienė. – Kasmet turime tradiciją atsinaujinti: kiekvienas šeimos narys įsigyja bent po vieną-du naujus eglutės žaisliukus. Eglės puošybos tematika kasmet būna skirtinga, tad atsinešame kiekvienas kažką nauja. Ir namus pagal savo sugalvotą tematiką puošiame, tarkim, pagal vyraujančią spalvą.“

Pasak Veronikos, kadangi labai mylime savo namus, itin vertiname savo susikurtą erdvę, artimiesiems ir draugams ji parenka būtent tokias dovanas, kurios būstui suteiktų jaukumo ir grožio. Tai – žvakės, namų kvapai, eglutės žaisliukai. Visa tai, pasak moters, tikrai atras savo vietą kiekvieno namuose, ypatingai – kokybiški, gražūs ir su tam tikra idėja daiktai. „Tokiais dalykais neabejotinai ilgą laiką bus grožimasi, mėgaujamasi, o kvapai sukurs atitinkamą atmosferą“, – įsitikinusi pašnekovė.

Rūtos Andre nuotr./Kalėdinio dekoro renginys
Rūtos Andre nuotr./Kalėdinio dekoro renginys

Renginyje apsilankiusios Edita Lavrinovič ir Tatjana Lavrinovič teigė, kad jų šeimos namus pradeda puošti gruodžio pradžioje. „Puošmenų, dekoracijų, girliandų labiausiai norisi dėl vaikų. Kalėdos juk labiausiai džiugina mažuosius, tad būtent jiems norime sukurti tą nuotaiką, kuri mus pačius lydėdavo vaikystėje, žiemos švenčių metu“, – sakė verslininkė E.Lavrinovič.

Eglutę visada kartu puošia visa Editos šeima. „Labai mėgstu artimiesiems bei draugams dovanoti interjero puošmenas: žvakes, namų kvapus. Na, o mes su dukryte vakaro metu jau nusižiūrėjome kalėdinius minkštus, nedūžtančius žaisliukus iš naujosios kolekcijos – planuojame atnaujinti ir papildyti mūsų jau turimą kolekciją“, – neslėpė E.Lavrinovič.

„Kol namuose yra vaikai, kurie tiki stebuklais, norime kurti pasaką, stebinti juos ir džiaugtis šventine nuotaika“, – šypsodamasi sakė T.Lavrinovič.

Pasak tituluotos gražuolės, kažkokių išskirtinių tradicijų jų šeima neturi, tiesiog mėgsta kurti jaukumo ir šilumos jausmą savo namuose. „Tačiau mūsų eglutę visuomet puošia ateinančių metų simbolis. Tad šįmet neabejotinai puikuosis žalioji gyvatė“, – intrigavo moteris.

Rūtos Andre nuotr./Kalėdinio dekoro renginys
Rūtos Andre nuotr./Kalėdinio dekoro renginys

Aktorės Linos Bražinskaitės šeima laikosi tradicijos jau gruodžio pradžioje pradėti puošti namus, dekoruoti kiemą: „Juk taip norisi šiek tiek ilgiau pasidžiaugti tuo gražiu, didžiųjų metų švenčių, laikotarpiu. Likus savaitei iki Kalėdų į namus atkeliauja ir gyva žaliaskarė. Dažniausiai renkamės nedidelę eglaitę ar tiesiog gražias šakas, mat iki tol jau būna papuoštos ir kelios dekoratyvinės eglės“.

Lina sakė ne tik pati mėgstanti įvairias dekoro smulkmenas, išskirtines interjero detales, namų kvapus, bet ir lepinanti tokiomis dovanomis savo artimuosius bei draugus. Tokie dalykai, pasak moters, suteikia namams savito charakterio, išskirtinumo ir jaukumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento