Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 13 /13:33

Teismas pripažino P.Aršauską kaltu dėl šeimos žlugimo, jo santuoka su E.Aršauskiene nutraukta

Eglės ir Pauliaus Aršauskų skyrybų byloje – kriptomilijonieriaus žmonai palankus verdiktas.
Eglė Malinauskaitė, Paulius Aršauskas
Paulius Aršauskas ir Eglė Malinauskaitė: taip buvo seniai ir jau nebe tiesa. / 15min nuotr.

Penktadienio popietę Vilniaus miesto apylinkės teismas pagaliau paskelbė sprendimą skandalingojo kriptomilijonieriumi vadinamo Pauliaus Aršausko (29 m.) ir 23 metų Eglės Aršauskienės (buvusios Malinauskaitės) skyrybų byloje.

Teismo verdiktas: santuoka laikoma nutraukta.

Aršauskų skyrybos nevyko poros bendru sutarimu, buvo laikoma, kad santuoka byra dėl vieno iš sutuoktinių kaltės.

E.Aršauskienė po ištuokos pageidauja pasilikti senąją, Malinauskaitės, pavardę.

Būtent tą ir konstatavo šiame civiliniame procese šeimininkavusi teisėja Jurgita Rimeikienė: santuoka nutrauktina tenkinant žmonos E.Aršauskienės pareiškimą ir konstatuojant, kad būtent sutuoktinis P.Aršauskas lieka atsakingas už nesusiklosčiusią šeimos ateitį.

Šiandienis Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimas dar neįsiteisėjęs, per mėnesį abi bylos šalys turi teisę pateikti apeliacijas aukštesnės instancijos teisėjams.

Remiantis bylos dokumentais, E.Aršauskienė po ištuokos pageidauja pasilikti senąją, Malinauskaitės, pavardę. Dokumentą pasikeisti jauna moteris galės taip pat tik teismo verdiktui įsigaliojus.

Dar 2019 m. kovo mėnesį E.Aršauskienė kreipėsi į policiją, teigdama, kad sutuoktinis naudojo prieš ją smurtą ir sukėlė fizinį skausmą. Anot moters, sutuoktinis tuo metu buvo neblaivus. Svarstoma, kad tai galėjo būti viena iš skyrybas paskatinusių priežasčių.

15min primena, kad P.Aršauskas anksčiau buvo vedęs Dianą Taraškevičiūtę, tačiau 2018-ųjų liepą pasirodė nuotrauka, kurioje P.Aršauskas bučiuoja nebe savo žmoną, o naująją mylimąją – medicinos studentę E.Malinauskaitę.

Diana ir Paulius Aršauskai oficialiai išsiskyrė 2018-ųjų rugsėjį, po metų santuokos.

Pora susituokė 2017 metų liepos 7-ąją, tuomet pasirinkę magiškų 7-ukų paženklintą datą jie vienas kitam amžiną meilę prisiekė Vilniaus arkikatedroje. Pora augina pusės metų dukrą.

Žaibiškai prasidėję Pauliaus ir Eglės santykiai kelis kartus buvo viešai nutrūkę – vyras moterį apkaltino, kad ši jį apdraskė. Neilgai trukus pora susitaikė, tačiau greitai ir vėl pasuko skirtingais keliais. Tiesa, atskirai ir tąkart neužsibuvo – galiausiai pora susitaikė dar vieną sykį ir šių metų sausio 23-iąją oficialiai įteisino santuoką, kurią dabar ir bandoma nutraukti teisminiu keliu.

Bent jau pirmasis etapas sostinės teisme, 15min žiniomis, nebuvo itin sudėtingas, nes pora neturėjo keblių, painių klausimų, kuriuos svarstymo metu tektų išspręsti. Vienintelis keblumas buvo susijęs su tuo, kad teismui teko pamatuoti abiejų Aršauskų įsipareigojimus dviem kreditoriams – vienai uždarai akcinei bendrovei ir vienam fiziniam asmeniui. Šie finansiniai aspektai teismo sprendime yra smulkiai aptarti. Taip pat ištuoką patvirtinančiame pirminiame teismo dokumente yra tiksliai nurodyta, kiek bylinėjimosi išlaidų atsakovas P.Aršauskas turėtų padengti ieškovei (kaip laimėjusiai teisinį ginčą) E.Aršauskienei.

Beje, nei P.Aršauskas, nei jo sutuoktinė ar byrančios poros advokatai penktadienį į posėdį išklausyti teismo verdikto neatvyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas