Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tiulio fėja“ pristatė vestuvines sukneles egzotiškiems kraštams: nuotakomis tapo žinomos moterys

Trečiadienio vakaras buvo ypač svarbus dizainerei Viktorijai Jakučinskaitei. Žinoma drabužių kūrėja sukvietė savo bičiulius į mados namų „Tiulio fėja“ atidarymą. Šventės metu taip pat buvo pristatyta vestuvėms paplūdimyje tinkančių suknelių kolekcija.
Inga Stumbrienė, Justė Zinkevičiūtė, Deimantė Andriuškaitė, Viktorija Jakučinskaitė, Greta Mikalauskytė, Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė, Justina Ieva Steponavičiūtė
Inga Stumbrienė, Justė Zinkevičiūtė, Deimantė Andriuškaitė, Viktorija Jakučinskaitė, Greta Mikalauskytė, Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė, Justina Ieva Steponavičiūtė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Iš Vilniaus senamiesčio į Žvėryną persikėlę „Tiulio fėja“ mados namai svečius pasitiko alsuojančiu tropikų karščiu. Nors už lango – gūdus ruduo, tačiau dizainerė kviestiniams svečiams nors kelioms valandoms leido pabėgti nuo šaltų orų. Salono interjerą puošė akį traukiančios tropinių vaisių kompozicijos, kurias sukūrė sveikų užkandžių dėžučių sumanytojai „Snack Box“.

Čia atvyko Liucina Rimgailė, Rūta Mikelkevičiūtė, vaikelio besilaukianti Živilė Kropaitė, Dovilė Filmanavičiūtė, Saugirdas Vaitulionis, Jurga Klimaitė-Riebling, Diana Dargienė ir kiti.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rūta Mikelkevičiūtė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rūta Mikelkevičiūtė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Živilė Kropaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Živilė Kropaitė

Ši vasariška aplinka buvo sukurta ne veltui. V.Jakučinskaitė pastebi, kad tarp lietuvių itin populiarėja vestuvės egzotiškuose kraštuose. Merginos nori susituokti ten kur šilta, geras oras, o nuotraukos atima kvapą. Poros svarbiausiai gyvenimo šventei renkasi Maldyvus, Tailandą, Balį ar kitus egzotiškus kraštus.

Ta proga „Tiulio fėja“ mados namų įkūrėja sukūrė egzotiškuose kraštuose tinkančių suknelių kolekciją. Vestuvinių suknelių modeliais tapo žinomos Lietuvos moterys. V.Jakučinskaitės kūrybą demonstravo aktorė Justė Zinkevičiūtė, šokėja Greta Mikalauskytė, tituluota gražuolė Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė, profesionalus modelis Justina Ieva Steponavičiūtė, verslininkė Inga Paksaitė-Stumbrienė ir modelis Deimantė Andriuškaitė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viktorija Jakučinskaitė ir Vitalijus Jančenkovas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viktorija Jakučinskaitė ir Vitalijus Jančenkovas

Vestuvėms paplūdimyje V.Jakučinskaitė siūlo rinktis plevėsuojančio, permatomo audinio, kūną apnuoginančias sukneles. Pasak dizainerės, merginos paplūdimio vestuvėms išsirenka per sunkaus audinio, korsetinio tipo, kūną per daug dengiančias ar klasikinio stiliaus sukneles. V.Jakučinskaitė įsitikinusi – suknelė turi plaikstytis vėjyje, būti romantiškai seksuali, sukurti lengvumo efektą, susilieti su egzotiška aplinka.

„Tinka viskas, kas netinka tuokiantis bažnyčioje. Tuokiantis egzotiškuose kraštuose nebūna jokios cenzūros. Juk ceremonijoje dažniausiai dalyvauja tik nuotaka ir jos išrinktasis. Jokių piktų tetų žvilgsnių dėl per daug apnuoginto kūno ar neva santuokos ceremonijai nederamos aprangos“, – šypsosi viena garsiausių Lietuvos dizainerių.

Visos vakaro metu pristatytos suknelės susideda iš bodžio ir susegamo sijono. Suknelė lengvai transformuojasi, yra labai patogi vilkėti paplūdimyje fotosesijos metu. Visi bodžiai yra siuvinėti smulkiais karoliukais, blizgučiais, gipiūro aplikacijomis. Paruošti šias sukneles dėvėjimui prireikė trijų mėnesių. Visi siuvinėjimai yra rankų darbas, individualūs, antro identiško bodžio pagaminti yra neįmanoma. Suknelių audiniai yra pirkti visame pasaulyje, tad norinčioms savarankiškai pasisiūti kažką panašaus, tektų skristi į Niujorką ar Vietnamą.

Modelių makiažu pasirūpinusi grožio salono „Studio M“ įkūrėja ir vizažistė Milita Daikerytė pasakoja, kad nuotakos, besituokiančios egzotiškuose kraštuose, dažniausiai dažosi pačios arba apsilanko pas vietoje dirbančius meistrus. Viena garsiausių Lietuvos grožio specialisčių pataria nesirinkti įmantraus, sudėtingo makiažo. „Studio M“ šukuosenų meistrės rekomenduoja plaukus susukti į kuodą. Tuomet jiems nebaisus joks karštis, o tokia šukuosena visuomet atrodo puošniai ir stilingai.

„Tuokiantis egzotiškame krašte, nesinori apsunkinti veido storu makiažo sluoksniu. Siūlyčiau rinktis vieną akcentą, kuris taptų dominuojančia detale. tai galėtų būti išskirtinė lūpų spalva ar plaukų papuošalas. Esu turėjusi kelias nuotakas, kurios prieš vestuves užsienyje, apsilankė privačioje makiažo pamokoje. Jos pasisėmė naudingų žinių, įkvėpimo ir svarbią dieną pačios save pasigražino. Mano manymu, tai vienas saugiausių ir patikimiausių sprendimų“, – patarimais dalinasi M.Daikerytė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Inga Stumbrienė, Justė Zinkevičiūtė, Deimantė Andriuškaitė, Milita Daikerytė, Viktorija Jakučinskaitė, Greta Mikalauskytė, Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė, Justina Ieva Steponavičiūtė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Inga Stumbrienė, Justė Zinkevičiūtė, Deimantė Andriuškaitė, Milita Daikerytė, Viktorija Jakučinskaitė, Greta Mikalauskytė, Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė, Justina Ieva Steponavičiūtė

15min nuotakomis vakarui tapusių žinomų moterų klausė – pačios tekėti norėtų gimtojoje Lietuvoje, o gal, kaip dabar madinga, egzotiškuose kraštuose?

Justino Jankevičiaus mylimoji, šokėja, „Lietuvos ryto“ renginių vadovė Greta Mikalauskytė vakarui virtusi itin žavia nuotaka sakė apie vestuves dar garsiai nesvajojanti.

„Kol niekas nepasiūlė tekėti tol ir krašto nesirenku“, – juokėsi Greta.

TAIP PAT SKAITYKITE: Justino Jankevičiaus širdies draugė Greta Mikalauskytė: „Apie vestuves dar nesvajoju“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Greta Mikalauskytė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Greta Mikalauskytė

Inga Stumbrienė už savo mylimojo Aivaro Stumbro ištekėjo jau prieš 13 metų, tad dabar ji svajoja tik apie santuokos įžadų atnaujinimą – Lietuvoje ir užsienyje.

„Žinoma, iš pradžių norėčiau Lietuvoje, nes taip parodyčiau pagarbą savo šeimai, giminei, kuri čia gyvena. O po to būtų smagu išvykti dviese romantiško medaus mėnesio, kur galėčiau pajūryje pasipuošti labai lengva, laisva, bet kartu ir įspūdinga vestuvine suknele“, – pasakojo ji.

Prisimindama savo vestuves, moteris sako buvusi ir vis dar esanti tradicinė nuotaka: „Man labai rūpi ir metrikacijos skyrius, kad viskas būtų oficialu. Taip pat ir bažnytinė santuoka – kad tai būtų priesaika prieš Dievą.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Inga Stumbrienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Inga Stumbrienė

Beje, po pasirodymo Ingos vyras Aivaras, kaip jau įprasta, žmoną pasveikino įteikdamas gėlių puokštę.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Inga Stumbrienė su vyru Aivaru Stumbru
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Inga Stumbrienė su vyru Aivaru Stumbru

Modelis Deimantė Andriuškaitė sako svajotų apie santuoką Europoje. „Jau dabar madinga tuoktis užsienyje. Žiūrint į mūsų Lietuvos klimatą, turbūt irgi pasirinkčiau kokią Italiją ar Prancūziją. Beje, ir kainų atžvilgiu išeitų, manau, tas pats“, – juokėsi ji.

Žinoma, dar daug kas priklausytų ir nuo jaunikio: „Jei lietuvis, gal ir čia geriau. Bet jei užsienietis, manau, kad tada geriau svetur kelti šventę.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Deimantė Andriuškevičiūtė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Deimantė Andriuškevičiūtė

Modelis Justina Ieva Steponavičiūtė norėtų vestuvių šventę pakartoti du kartus.

„Vieną kartą tuokčiausi Lietuvoje. Kaip tikra lietuvė įsivaizduoju vestuves su visa gimine, su daug žmonių, kurios tęstųsi kelias paras. O po to galima būtų pakartoti ir kokiame nors pajūryje... Bahamuose. Čia būtų idealiausias variantas“, – šypsodamasi 15min sakė Justina.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Justina Ieva Steponavičiūtė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Justina Ieva Steponavičiūtė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas