Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Tragiškas 24-erių Augusto likimas – vasarą išvykęs užsidirbti žuvo Vokietijoje: tėtis prašo pagalbos

Pasibaigus mokslo metams, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentas Augustas Žiūra vasarai išvyko užsidirbti pinigų į Vokietiją. Tačiau ši išvyka susiklostė tragiškai – 24 metų vaikiną darbe prispaudė keltuvas. Patyręs sunkius kūno sužalojimus jis mirė ligoninėje, tačiau lietuvio palaikai vis dar užsienyje. Tėtis Darius Žiūra kreipiasi pagalbos prašydamas išpildyti didžiausią jo norą – sugrąžinti Augusto kūną į gimtinę.
Augustas Žiūra
Augustas Žiūra / Asmeninio archyvo nuotr.

Jaunas Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentas Augustas Žiūra į Magdeburgo apylinkes Vokietijoje išvyko turėdamas tikslą per vasarą užsidirbti pinigų, tačiau jau vieną iš pirmųjų darbo savaičių jį prispaudė keltuvas, kuris sunkiai sužalojo vidaus organus. Žmonės.lt susisiekus su Augusto tėčiu, menininku Dariumi Žiūra, šis atviravo, kad, bandant išsaugoti sūnaus gyvybę, jam buvo atliktos net penkios sudėtingos operacijos, tačiau jis neišgyveno.

Birželio 26-ąją žuvusio A.Žiūros kūnas vis dar užsienyje – tėvai laukia, kol bus išduotas mirties liudijimas ir tikisi, kad užteks lėšų palaikus parsivežti į Lietuvą.

Asmeninio archyvo nuotr./Augustas Žiūra
Asmeninio archyvo nuotr./Augustas Žiūra

Skaudžia Augusto Žiūros istorija socialinėje erdvėje pasidalijo šeimos draugė Indrė, kuri pirmoji paragino finansiškai prisidėti ir išpildyti artimųjų norą – pargabenti žuvusiojo kūną į Lietuvą.

„Jau visą savaitę sunku buvo priimti sprendimą pasidalinti šia be galo skaudžia ir tragiška istorija.

Augustas Žiūra, 24 metų Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentas. Geras sūnus ir brolis, talentingas jaunuolis, mylimas draugų ir žmonių, kurie jį supo.

Pasibaigus mokslo metams ir atėjus vasaros atostogoms, jis išvyko į Vokietiją užsidirbti pinigėlių. Augustas įsidarbino vienoje grūdų perdirbimo įmonėje Magdeburgo apylinkėse. Vieną iš pirmųjų darbo savaičių darbo metu ant jo užkrito keltuvas, kuris prispaudė Augustą ir sužalojo jo vidaus organus. Vaikinas buvo skubiai išvežtas ir paguldytas vienoje Magdeburgo ligoninių intensyvios terapijos skyriuje, kur buvo skubiai operuojamas.

Asmeninio archyvo nuotr./Augustas Žiūra
Asmeninio archyvo nuotr./Augustas Žiūra

Operacijos metu jam buvo pašalintas vienas vidaus organų. Vėliau Augusto dar laukė 4 ar daugiau operacijų, kurių jaunuolis taip ir nesulaukė. Būklė to neleido... Daugiau kaip tris savaites gydytojai ryžtingai kovojo dėl Augusto gyvybės, kovojo ir pats Augustas, kovojo tėveliai ir brolis. Tačiau lemtis neretai pasirodo daug galingesnė.

Asmeninio archyvo nuotr./Augustas Žiūra
Asmeninio archyvo nuotr./Augustas Žiūra

Birželio 26 dieną apie 15 val. užgeso Augusto gyvybė. Net ir nereikia apie tai rašyti, kokį šiuo metu skausmą išgyvena vaikino tėvai ir šeima. Juk jie iki paskutinės minutės tikėjo stebuklu, stebuklu tikėjau ir aš, todėl tik dabar dalinuosi šia istorija. Tikiu mūsų gerumu... Augustai, tegul būna tavo sielai lengvas kelias, Amen“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė Indrė.

Informacija, norintiems prisidėti:

Darius Žiūra

Seb bankas

LT397044060000374010

Mokėjimo paskirtis: Auka

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba
Jei reikia pagalbos vaiko teisių klausimais
Skambinkite pagalbos telefonu 8 800 10 800 arba rašykite žinutę Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pokalbių laukelyje „Pasikalbėkime“. Pranešti apie pažeidimą galima vaiko teisių apsaugos skyriuose, užpildant formą Tarnybos interneto svetainėje, arba skambinti telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius