Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Trakų pilies vaizdas bei gurmaniškas maistas suviliojo ir Mantą Petruškevičių

Trečiadienio vakarą į Trakus pasimėgauti istorinės pilies vaizdu ir virtuvės šefo iš Ispanijos kulinariniais šedevrais rinkosi dažni sostinės vakarėlių lankytojai ir kiti kviestiniai svečiai.
Danguolė Stachura ir Mantas Petruškevičius
Danguolė Stachura ir Mantas Petruškevičius / Luko Balandžio nuotr.

Vasariškai pasipuošusi verslininkė, „Bona Lounge“ bei „Bona picerijos“ savininkė Rasa Šnaiderienė vieną po kitos iš atėjusiųjų rankų gavo spalvingas puokštes ir dalijo šypsenas, tačiau pagrindiniu vakaro akcentu tapo išradingas užkandžių stalas. Mažytėmis porcijomis svečiai galėjo paragauti midijų, krevečių, sriubos, salotų ir deserto.

Gausybės svečių gretose bene ryškiausi buvo dizaineris Giedrius Paulauskas su žmona Aiste Krasuckaite, kuri akį traukė ryškiai oranžiniais bateliais. Ypač daug fotografų dėmesio sulaukė renginyje pasirodę Mantas Petruškevičius ir Danguolė Stachura. Stilistas prie aksominių juodų batų ant nuogos kojos priderino ryškiai žalius šortus, o Danguolė buvo matoma iš toli su citrinine palaidine.

Luko Balandžio nuotr./Rasa `naiderienė
Rasa Šnaiderienė

Su maistu atsargus, bet neišrankus

M.Petruškevičius prisipažino, kad jam Trakuose ir jų apylinkėse smagiausios tos vietos, kur galima pasigauti žuvį ir pačiam ją išsikepti, nors pats jis ir nežvejoja. „Šiais metais tai mano naujas atradimas, galėčiau žuvį valgyti kasdien. Nors pats nemėgstu gaminti, nes nemėgstu plauti indų. Tačiau labiausiai mėgstu natūralų, namuose gamintą maistą arba gerus, švarius restoranus“, – kalbėjo jis. Mantas ragino vasarą saugotis prastų restoranų, kuriuose „neaišku, ką dedi į burną“.

Luko Balandžio nuotr./Vakaro Trakuose akimirka
Luko Balandžio nuotr./Vakaro Trakuose akimirka

„Niekada nemėgau virtuvės šedevrų, man skanu tai, kas natūralu. Man patinka salotos, ne visai iškepusi mėsa. Labai nemėgstu, kai būna derinami saldūs ir sūrūs dalykai, o tai populiaru vadinamojoje aukštojoje virtuvėje. Kai į mėsą ir vaisius deda, ir šokoladą pila“, – juokėsi stilistas, pridurdamas, kad neretai pats paprašo, jog sudėtingą patiekalą jam pateiktų atskiromis sudedamosiomis dalimis.

„Nesu išrankus maistui, man patinka daug kas, bet svarbu, kad nebūtų riebu ir pagamintų patikimi žmonės. Mėgstu patikimus restoranus“, – sakė jis. M.Petruškevičius tikino pats paskutinįsyk namuose gaminęs žuvį su salotomis ir pasakojo mieliau besimėgaujantis vakarienėmis puikiai gaminančių bičiulių namuose.

Luko Balandžio nuotr./Skaiva Jasevičiūtė ir Saugirdas Vaitulionis
Luko Balandžio nuotr./Skaiva Jasevičiūtė ir Saugirdas Vaitulionis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos