Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Trakų terasoje rinkosi lietuviškų patiekalų mylėtojai: atvyko ir D.Bunkus su sūnumi Kristupu

„Labai mėgstu lietuvišką virtuvę! Ypač šiais laikais, kai tradicinius patiekalus šefai praturtina įvairiais naujoviškais sprendimais“, – sakė terasos atidaryme Trakuose surengtoje dekonstruotų valgių degustacijoje dalyvavęs aktorius Eimutis Kvosčiauskas.
Trakų terasos atidarymas
Trakų terasos atidarymas / Patricijos MArt nuotr.

„Mano svajonė ir siekis yra sukurti bendruomenės namus, kurių gyvybė būtų bendra kūryba, socialinė savirealizacija, o tai vienytų skirtingų profesijų, patirčių žmones – nuo gyvenančiųjų meno pasaulyje iki dievinančių matematiką. Viso to jungiamąja grandimi galėtų tapti bendrystė kūryboje ir raiškoje, kur kiekvienas čia rastų mieliausią vietą savo projektams, partnerystėms, santykių atradimams“, – sako terasos „Prie pilies“ idėją „menas & maistas & geras laikas“ sumanytoja Rasa Šnaiderienė.

Lietuviška virtuvė karaliauja

„Lietuviška virtuvė mūsų šeimai tikrai patinka! Vyras su sūnumi labiau „bulviniai“, o mes su dukra „šaltibarštinės“. Namuose dabar labai dažnai ruošiame šaltibarščius, o žiemos sezonu mėgstame kepti kugelį, Vyras moka puikiai virti cepelinus, o pusryčiai dažni su grikiais! Esu didelė mėgėja įvairių pagaminimo būdų kopūstų ir burokėlių!“, – šeimos virtuvės paslaptimis pasidalino terasos atidaryme viešėjusi „Coocomoos“ įkūrėja Rūta Mackevičiūtė.

Fotogalerija:

Kad lietuvių namuose karaliauja bulvės, patvirtino ir virtuvės šefas E.Rutkauskas, pridurdamas, jog tai ir jo bei komandos mėgstamas ingredientas, kuris virtuvėje ruošiamas tik šviežias ir aukščiausios kokybės.

„Idėja šį sezoną maistą gaminti iš lietuvių mėgstamų produktų, juos neįprastai pateikiant. Įspūdžių tikimės įsimintinų, ypač, kai ragaujant galima mėgautis ir kerinčiu ežero bei garsiosios Trakų pilies vaizdu“, – kalba pašnekovas.

Ne pirmus metus vasaros sezoną terasoje „Prie pilies“ pasitinka verslininkas Danielius Bunkus su sūnumi Kristupu, tinklaraščio „Nesupermama“ autorė Viktorija Beišienė bei kiti žinomi žmonės.

Patricijos MArt nuotr./Trakų terasos atidarymas
Patricijos MArt nuotr./Trakų terasos atidarymas

Trenerė, sveikos mitybos specialistė Agnė Juknienė pasakojo bulvinius blynus tarkuojanti stambia tarka, nes taip jos šeimai skaniausia. Iš daržovių ji vertina agurkus, pomidorus, krapus. A.Juknienės namuose yra nedidelis šiltnamis ir kelios pakeltos lysvės, kuriose jau dera špinatai, salotos, žalumynai: „Tikras malonumas ryte nueiti ir nusiskinti savo auginto gėrio“.

Meno terapija ant vandens

Nuomonės formuotoja ir turinio kūrėja Darja Kot taip pat yra lietuviškos virtuvės gerbėja, į kulinarinius eksperimentus besileidžianti kartu su mama ir sese. Pašnekovė patikino pastaruoju metu laiko gaminti atrandanti vis mažiau, todėl vertinanti tai, kuo lepina restoranų virtuvės šefai.

Patricijos MArt nuotr./Trakų terasos atidarymas
Patricijos MArt nuotr./Trakų terasos atidarymas

„Labai mėgstu skaniai valgyti, o lietuviška virtuvė – maistas, auginantis mane nuo vaikystės. Nuo tų laikų vasaros kvepia bobutės šaltibarščiais su bulvėmis ir braškėmis su pienu. Esu labiau valgytojai nei gamintoja, todėl vasarą ypač džiugu, kai rodos, kad maitina pati gamta. Kaime išeinu į lauką ir raškausi šilauoges, žemuoges, mėlynes, obuolius, labai mėgstu kriaušes ir aronijų uogas“, – šypsosi aktorė Renata Kutinaitė.

Menas, kaip ir maistas, yra svarbi jos gyvenimo dalis, todėl galimybė ant vandens įrengtos vasaros terasos atidaryme dalyvauti ir kūrybinėje terapijoje jai buvo itin vertinga.

„Menas užima reikšmingą vietą mano gyvenime. Kuo daugiau skirtingų formų tenka pamatyti, tuo daugiau plečiasi mano vidinis pasaulis, samprata. Kas skatina mano pačio kūrybinį potencialą ir tobulėjimą“, – neabejoja ir E.Kvosčiauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius