„Italija turbūt labiausiai mano širdies ritmą atspindinti šalis. Temperamentinga, įvairi skoniais, trykštanti spalvomis bei emocijomis. Kaip tik po kelių metų „nesimatymo“ gegužę laukia kelionė į ją! Šį kraštą mėgstu visą ir labai noriu jo pažinti kiek įmanoma daugiau. Kartais netgi pasvajoju ten pagyventi!“, – teminės vakarienės Trakuose, mintimis bei pojūčiais nukėlusios į Amalfio pakrantę, metu paatviravo stilistė ir tinklaraštininkė Viktorija Šaulytė Mockė.
Ji tapo viena iš „Apvalaus stalo klubo“ restorano, kuriame surengta jau ketvirtoji gastronominių skonių kelionė po Italiją, viešnių.
„Italijoje esame buvę daug kartų. Neretai – darbo reikalais. Taip pat tai puiki vieta atostogoms ir ypač tinkanti kryptis ilgesniems savaitgaliams. Buvome ir Sicilijos bei Sardinijos salose, aplankėme Gardos ir Como ežerų pakrantes, daug miestų, Apulijos regioną, bet visą laiką norimų pamatyti vietų „sąraše“ buvo Florencija, Pisa. Po šios vakarienės ir bendravimo su vakaro vedėja Marija Palaikyte, jokių abejonių nebeliko – birželį ten ir vyksime neilgų atostogų“, – įsitikinę Krungolcai – Vesta ir jos vyras, penkiakovininkas, olimpietis Edvinas.
Sutuoktinių teigimu, kelionės jiems stipriai siejasi su maistu, tradicijomis, naujų skonių atradimais, mėgavimusi šviežumu bei kokybe.
„Todėl ne tik atidžiai renkamės vakarienių vietas, bet ir labai mėgstame aplankyti vietinių ūkininkų turgus, kur ne tik maistas, bet ir vietiniai žmonės suteikia daug gerų emocijų. Jau svajojame, kaip Italijoje mėgausimės šviežiausiais sūriais, pomidorais, žuvimi, kitomis gėrybėmis ir, žinoma, citrinomis“, – sako pora.
Citrinų bei kitų Amalfio pakrantės akcentų netrūko ir vakarienės Trakuose metu. Taip tarsi kartu pajustas ir tikrasis pavasario dvelksmas – ryškūs degustacinės vakarienės skoniai, pilnos lėkštės jūros gėrybių, ant stalų emociją kuriantys vaisiai.
Vakaro metu svečiai mėgavosi ne tik degustacine trijų patiekalų, virtuvės šefo Edgaro Rutkausko ir jo komandos paruošta vakariene, bet ir staigmena – „Baltijos baleto teatro“ solistų šokiu.
„Stengiamės Italiją perkelti į Trakus, kur kiekvienas svečias per išskirtinai sukurtus patiekalus pajustų naujus skonius, fortepijono garsai nukeltų į saulėtą kraštą, o pasakojimai ir maistas kviestų susipažinti bei kurti bendrystes prie apvalių stalų. Šįkart turėjome ir staigmeną – dovaną mūsų svečiams – nuostabų baleto šokėjų pasirodymą – juk šokis, kaip ir gastronomija, yra neatsiejami menai – tai skaniausias maistas mūsų sielai ir kūnui“, – patikino „Apvalaus stalo klubo“ rinkodaros projektų vadovė Eglė Akranevičienė.
Plaukų sveikatinimo specialistė Živilė Barzdaitytė šypsosi – Italija yra ta šalis, kurioje ji turėjo gimti.
„Man artimas temperamentas, skanus maistas, gražūs žmonės, puiki muzika ir tokia pat skambi jų kalba. Gaila, bet Italijoje nesu dažnas svečias, tačiau esu atradusi Trakuose vykstančias gastronomines keliones po Italiją, o visai neseniai su draugais nusprendėme, kad rudenį būtent Italijoje švęsime mūsų gimtadienius: mes visi trys esame gimę spalio mėnesį, tai jau planuojame mūsų kelionę į tikrai pamėgtą šalį!“, – patikina pašnekovė.
Tuo tarpu choreografė ir teatro įkūrėja Marija Simona Smolskienė vakaro tema tapusiame krašte lankosi gana dažnai, nes skirtinguose jo regionuose turi draugų.
„Mėgstame itališką madą ir virtuvę. Itin – jūros gėrybes. O vykstame į Italiją tiek ilsėtis, tiek ir darbo reikalais – turime kelis projektus su italais. Ir, žinoma, šią vasarą planuojame atostogas, kurių metu aplankysime šalia Neapolio gyvenančius draugus“, – sako „Baltijos baleto teatro“ vadovė.
Anot jos, teminių vakarienių lankymas padeda atkurti patirtus malonius prisiminimus bei įkvepia naujiems žygiams: ne tik kelionėms, bet ir kūrybiniams projektams.
Tai, žinomos moters nuomone, įtakoja bendra renginio dermė bei kruopščiai apmąstytos, potyrius kurstančios smulkmenos.