Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Trenerio Domanto Žičkaus skandale – naujas posūkis: „nusprendė atkeršyti“ apgautoms moterims

Birželio pabaigoje per šalį nuvilnijo lietuviška „The Tinder Swindler“ dokumentiką primenanti istorija. Tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas atskleidė sporto trenerio Domanto Žičkaus aferas. Teigta, kad vyras apgavo ir išviliojo pinigus iš kelių savo buvusių klienčių. Tačiau, panašu, kad ši istorija dar nebaigta. D.Žičkus kreipėsi į policiją.
Domantas Žičkus
Domantas Žičkus / Asmeninio archyvo nuotr.

Lietuvišką „The Tinder Swindler“ dokumentiką primenančią istoriją birželio mėnesį atskleidė tinklaraštininkas S.Malinauskas. Savo laidoje jis pasakojo, kad į santykius su modeliu, sporto treneriu Domantu Žičkumi įsivėlusios moterys patyrė manipuliacijas ir nukentėjo finansiškai.

Taip pat skaitykite: Lietuviška „The Tinder Swindler“ afera: sporto treneris D.Žičkus iš moterų išviliojo dešimtis tūkstančių

Kaip tą kartą pasakojo S.Malinausko istorijos herojės, jos abi su D.Žičkumi susipažino sporto klube, kuriame jis dirbo treneriu. Savo tapatybės neslėpusi ir nuo D.Žičkaus apgavysčių nukentėjusi Ieva Puriuškytė teigė, kad sporto treneriu dirbęs vyras puikiai gebėjo manipuliuoti, rodyti moterims išskirtinį dėmesį, o dėl savo apsukrumo sugebėjo vienu metu susitikinėti net su keliomis moterimis. Moteris tikino, kad D.Žičkus iš jos išviliojo apie 50–60 tūkst.

Stopkadro nuotr./Domantas Žičkus
Stopkadro nuotr./Domantas Žičkus

Tačiau ši istorija dar nesibaigė. Pirmadienį S.Malinauskas pranešė, kad skandalu išgarsėjęs D.Žičkus kreipėsi į policiją. Apie tai tinklaraštininkas pasakojo savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

„Domantas Žičkus kreipėsi į policiją dėl turto prievartavimo. Aš rimtai. Asmuo, apgavęs tiek žmonių, išviliojęs iš savo klienčių tūkstantines sumas, nusprendė taip atkeršyti.

Pareiškime policijai jis nurodo, kad moterys „neturėjo jokio teisinio pagrindo“ prašyti joms grąžinti pinigus. Jau susisiekiau su Karoliu Rugiu ir mes, žinoma, padėsime šio menkystos aukoms.

Paaiškinsime jam, kad bankiniai pervedimai, sąskaitos faktūros ir faktinės aplinkybės yra teisinis pagrindas reikalauti grąžinti lėšas, kurios gautos tiesiog apgaudinėjant savo klientes.

Čia reikia suprasti paprastą dalyką. Jis niekada nereiškė jokių teisinių pretenzijų, neprašė nieko paneiginėti, niekada iki tol į policiją dėl moterų reikalavimų nesikreipė. Priešingai, jis ne kartą viešai melavo pats ir tai buvo parodyta su įrodymais.

Dabar jis mano, kad kreipdamasis į policiją niekuo nerizikuoja, nes pareigūnai patampys merginas, jos bus pagąsdintos, o jam tai nieko nekainuos.

Taip nebus. Baudžiamoji teisė yra kraštutinė priemonė ir reikia baigti su praktika, kai bet kuris sukčius gali oriniais pareiškimais terorizuoti savo aukas ar kritikus, o pats nepatirti dėl to jokių neigiamų pasekmių.

Aš apmokėsiu mano pašnekovių teisinę gynybą, o visas lėšas mes susigrąžinsim iš D.Žičkaus. Kuo ilgiau tai truks, tuo daugiau jis sumokės. Žinau, kad jis tai skaito. Tai mano pažadas ir skirtingai nei šis alfonsas, aš žodžio laikausi“, – feisbuke rašė S.Malinauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus