TV3 eteryje – nauja kulinarinė laida

Internete jau galima rasti anketas, kurias užpildę virtuvės profesionalai galės mesti iššūkį naujo sezono TV3 laidos „Iki pergalės. Virėjų kovos“ „auksiniams“ virėjams – Janinai, Linui ir Mironui – bei kovoti dėl legendomis apipinto „auksinio peilio“ sergėtojo vardo.
Vytautas Rumšas jaunesnysis ves laidą apie virėjus.
Vytautas Rumšas jaunesnysis ves laidą apie virėjus. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Laidą ves aktorius ir tikras gurmanas Vytautas Rumšas jaunesnysis ir vienintelė laidoje dailiosios lyties atstovė – Janina. Ji gali pasigirti didžiausia darbo virtuvėje patirtimi. Energija trykštanti moteris prisipažįsta nusprendusi dalyvauti televizijos laidoje tikėdama, kad žmogus visada privalo judėti į priekį.

„Surizikavau todėl, kad jaučiuosi iš tiesų energinga ir galinti daug ką nuveikti“, – taip savo sutikimą tapti viena iš „auksinių“ laidos vedėjų motyvavo Janina, šiuo metu dirbanti Kauno viešbučio-restorano „Perkūno namai” vyriausiąja virėja.

Nuo 1973 m. virtuvėje dirbanti profesionalė džiaugiasi begale laimėtų kulinarijos konkursų, kuriuose ji visada dalyvauja su didžiausiu azartu.

„Pradėjusi dalyvauti konkursuose, visada būdavau pati jauniausia jų dalyvė, o dabar būnu kone vyriausia“, – apie savo ilgametę patirtį su šypsena pasakoja Janina. Ji vyriausia ir laidos „Iki pergalės. Virėjų kovos“ virėjų komandoje. Be to, pasakodama apie savo dalyvavimą įvairiuose konkursuose, žavioji moteris prisimena dažniausiai patekdavusi į vyrišką draugiją. O vyriška draugija, kaip sako Janina, jai labai patinka. Paklausta, ar tiesa, kad vyrai geriausi kulinarai, moteris pripažįsta, kad tiesa. Tačiau kartu ji teigia nepažįstanti nė vieno kulinaro vyro, kuris būtų labai tvarkingas, todėl tvarką virtuvėje derėtų palaikyti moterims.

Janina gerai pažįsta antrąjį „Iki pergalės. Virėjų kovos“ „auksinį“ virėją Mironą, kuris, pasak moters, labai kūrybingas. Jau daugiau nei dešimt metų virtuvėje dirbantis Mironas prasitaria, kad tapti vienu iš laidos nuolatinių dalyvių jisai sutikęs „dėl paįvairinimo“. „Riviera“ restorano vyriausiajam virėjui Mironui jau teko prisidėti prie laidos kūrimo – jis kartu su kolegomis patarė laidos kūrėjams, kokios virtuvės įrangos reikės, kad TV3 žiūrovai išvystų iš tiesų profesionalų virtuvės virtuozų darbą ir galėtų išmokti valgio ruošimo paslapčių.

Kad žiūrovams bus ko pasimokyti, žada ir trečiasis „auksinis“ virėjas Linas, šiuo metu dirbantis delikatesų krautuvėlėje „Le chef gourmet“. Pasak jo, laidai jie parinks įvairių patiekalų receptų – ir tokių, kuriuos galima lengvai ir greitai pasiruošti, ir tokių, kurių gamyba pareikalaus daugiau išmonės, kantrybės, fantazijos. Beje, Linas ir Mironas – seni pažįstami. Daugiau nei prieš dešimtį metų, dar vos tik kelis mėnesius padirbusiam virtuvėje, Linui buvo patikėta spręsti, ar Mironas yra tinkamas būti virėju!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų