Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

U.Siparė su vyru romantiškai laiką leido Graikijoje: „Vaizdas čia gniaužė kvapą“

Laidų vedėja Ugnė Siparė su vyru Mariumi Sipariu lankėsi Graikijoje. Pora čia praleido savaitę, per kurią spėjo pasisvečiuoti ne tik Kretoje, bet ir Santorino saloje. Po ilgos pauzės be kelionių jie aktyviai leido laiką ir išnaudojo kiekvieną atostogų akimirką, todėl grįžo kupini įspūdžių, kuriais pasidalijo ir su 15min skaitytojais.
Ugnė Siparė ir Marius Siparis
Ugnė Siparė ir Marius Siparis / Asmeninio archyvo nuotr.

Graikijoje Ugnė Siparė lankėsi jau nebe pirmą kartą. Kaip pasakoja 15min, anksčiau čia dažnai važiuodavo su šokių kolektyvu į folkloro šokių festivalį, kuriame atstovaudavo Lietuvai. Viešėdama mažoje neturistinėje Graikijos saloje, ji klausdavo vietinių gyventojų, kur jie važiuoja atostogauti savo šalyje, o jie atsakydavo, kad į Kretą.

Ugnė nusprendė pati įsitikinti, ar vietinių gyventojų rekomendacijos jai tinkamos, ar ne. Be to, Kretą pasirinko dar ir dėl meilės graikiškai kultūrai.

„Man patinka ir filmai apie graikus, ir graikiški stereotipai, kad jie šoka Sirtakį, nesvarbu, kas nutiktų. Mano nuomone, tai yra šalis, kuri alsuoja atostogomis“, – šypsojosi laidų vedėja.

Asmeninio archyvo nuotr./Ugnė Siparė
Asmeninio archyvo nuotr./Ugnė Siparė

Pora lankėsi ir Santorino saloje. Anot Ugnės, apsilankyti ten norėjosi dėl „Instagram“ matomų baltų namelių su mėlynais stogais – dabar ši vieta yra itin populiari atostogų kryptis.

„Vien tik nuotraukos gniauždavo kvapą, o ką kalbėti apie realų vaizdą“, – įspūdžių neslėpė moteris.

Daugiau atostogų akimirkų – galerijoje:

Per atostogų savaitę užsienyje pora stengėsi pamatyti kuo daugiau. U.Siparė atvirauja, kad anksčiau mieliau rinkdavosi pasyvesnes atostogas, tačiau šįkart norėjosi išnaudoti kiekvieną akimirką ir galimybę.

„Norėjosi visur važiuoti, plaukti, viską pamatyti, nuveikti ir neprašvaistyti nė vienos atostogų akimirkos veltui“, – pasakojo Ugnė.

Asmeninio archyvo nuotr./Ugnė Siparė ir Marius Siparis
Asmeninio archyvo nuotr./Ugnė Siparė ir Marius Siparis

Pačią karščiausią parą Graikijoje, kai termometro stulpelis siekė net apie 47 laipsnius Celsijaus, Ugnė ir Marius per vieną dieną įveikė trijų dienų maršrutą. Tiesa, kad tai karščiausias oras per daugelį metų, jie sužinojo tik sugrįžę.

„Mes keliavome tuo maršrutu labai greitai, nes negalėjome daug išbūti vienoje vietoje tokiame karštyje, jautėmės tarsi būdami ant keptuvės“, – juokėsi laidų vedėja.

U.Siparės diena dažnai prasideda 3 valandą ryto, nes reikia ruoštis rytinei laidai „Labas rytas, Lietuva“. Paklausus, ar per atostogas sunku pamiršti savo režimą ir leisti sau ilgiau pamiegoti, Ugnė teigia, kad jos organizmas gali greitai persiorientuoti.

„Aš galiu kardinaliai apversti savo ritmą: vieną dieną 3 valandą ryto keltis, o kitą – tą pačią valandą eiti miegoti. Mano organizmas gali prisitaikyti.

Šis sezonas buvo įtemptas, dabar turime daug naujų planų ir iššūkių, tad per atostogas norėjosi veikti ir kuo mažiau laiko skirti miegui. Pamiegosiu kada nors“, – juokavo moteris.

Asmeninio archyvo nuotr./Ugnė Siparė
Asmeninio archyvo nuotr./Ugnė Siparė

Ugnę sužavėjo ne tik Graikijos vaizdai, bet ir skanus maistas, nes yra graikiškos virtuvės mėgėja. Kiekvieną kartą jie valgė skirtingose vietose, ragavo šviežiai pagautas žuvis ir lepino save įvairia skonių gama.

Įdomiausias patiekalas, kurio U.Siparei teko paragauti, buvo omaras. Laidų vedėja svarsto, kad tikriausiai dar nebuvo jo ragavusi.

„Iš vakaro reikėjo omarą užsisakyti, kad kitą rytą jį pagautų. Vakare mums atnešė parodyti, kaip atrodo gyvas – omaras mums prieš pat nosis pajudino savo žnypliukus, o po dvidešimties minučių jau gavome jį iškeptą“, – prisiminė Ugnė.

Asmeninio archyvo nuotr./Ugnė Siparė
Asmeninio archyvo nuotr./Ugnė Siparė

Ugnė dažniausiai atostogauja su vyru. Šįkart atostogos truko tris savaites, pirmas dvi ji praleido su savo ir Mariaus šeima bei draugais, visur keliavo ir džiaugėsi vieni kitais.

„Keliauti didesnėje kompanijoje yra iššūkis pirmiausiai dėl to, kad sunku visiems susiderinti tinkamą laiką. Be to, mano sesė su savo vyru atskrido iš Amerikos, todėl keliauti jiems jau nesinorėjo.

Dažniausiai keliaujame dviese, bet mums taip labai smagu“, – šypsojosi ji.

Daug patarimų keliaujantiems U.Siparė neturėjo, nes mano, kad visiems yra skirtingai. Anot jos, keliauti yra gerai, bet tai daryti reikia pasiskiepijus.

„Man atrodo, kad keliauti nepasiskiepijus yra mažų mažiausiai neatsakinga“, – neabejojo Ugnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas