Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Ūkininko Petro Šiaučiūno istorijoje su avimis – atomazga: paskirta bauda, bet kaltės nejaučia

Dėl gyvūnų kankinimo internautų apkaltintas ūkininkas Petras Šiaučiūnas sulaukė galutinio teismo sprendimo. Paaiškėjo, kokia bauda jam galiausiai skirta.

Paskirta galutinė bauda

Petras Šiaučiūnas pirmadienį feisbuke paviešino galutinį teismo verdiktą. Jam teks sumokėti 75 eurų baudą, kurią skyrė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, o ūkininkas mėgino užginčyti.

„Argumentai nepagrįsti ir avių neauginantys nuteisė avis auginantį. Deja, kaltės nejaučiu, nes ūkyje nutinka dar ne tokių dalykų, o supermamyčių kartai palinkėsiu gerai mėšlo pakabinti kartą metuose, nušvis pasaulis realiomis spalvomis...

Galvojau iki Strasbūro keliausiu su šia istorija, bet vat nebeskundžiamas sprendimas, teisybė nebūtinai teisinga. Čia kaip pažiūrėsi. Pasaulis tiek išsigimęs, kad avis auginant negalima tokių dalykų rodyti, o ant scenos tiesioginiam etery visokie išsigimėliai gali staipytis...“, – rašė ūkininkas Petras.

Primename, kad Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba pirmiausia ūkininkui Petrui Šiaučiūnui buvo skyrusi 15 eurų baudą, tačiau jis jos per nustatytą terminą nesumokėjo. Tuomet Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Panevėžio departamento direktorius Žydrūnas Vaišvila šių metų sausio 17 d. priėmė naują nutarimą, kuriuo ūkininkui skyrė jau 75 eurų baudą.

Ž.Vaišvila savo nutarime akcentavo, jog iš P.Šiaučiūno paaiškinimo nustatė, jog jis pripažįsta savo elgesį ir faktines aplinkybes bei nelaiko jo netinkamu.

P.Šiaučiūnas nemokėjo ir šios baudos ir nusprendė teisybės ieškoti teisme.

Ažiotažą sukėlė vaizdo įrašas

Lapkričio pabaigoje ūkininko P.Šiaučiūno paviešintas vaizdo įrašas, kuriame jis dainuodamas „Suk, suk ratelį“ ėdžiose ratu veja įstrigusį aviuką ir skatina jį sugriebusį šunį traukti gyvūną lauk, papiktino daugybę gyvūnams neabejingų žmonių.

„Avis buvo ištraukta. Tuomet ji nuskuodė į bandą ir nė kiek nenukentėjo ir nesustresavo, nes avis neturi baimės jausmo, dėl to ir vadina dievobaimingu avinėliu“, – po paviešinto vaizdo įrašo sakė P.Šiaučiūnas.

Išanalizavus gautą medžiagą buvo nustatyta, jog gyvūnų augintojas nesiėmė jokių priemonių, kad įstrigusiam gyvūnui pagalbą suteiktų pats. Priešingai, skatino šunį traukti avį iš ėdžių.

„Neužkirsdamas kelio susidariusiai situacijai, kai šuo įsikabinęs į avį tempė ją iš šėrimo įrangos, laikytojas nesilaikė Lietuvos Respublikos gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo“, – rašoma Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pranešime.

Taip pat pranešta, kad atlikus neplaninį patikrinimą P.Šiaučiūno ūkyje kitų gyvūnų gerovės ir sveikatingumo reikalavimų pažeidimų nenustatyta.

VIDEO: Petro Šiaučiūno įrašas su avimi

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius