Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Unikaliam įvaizdžiui – dailios pėdkelnės

Šaltymetį be pėdkelnių, kojinių, timpų, getrų, tikrai neišsiversime. Juolab kai šį sezoną jos okupavo viso pasaulio podiumus.
Unikaliam įvaizdžiui – dailios pėdkelnės.
Unikaliam įvaizdžiui – dailios pėdkelnės. / „15 min“ nuotr.

Pagyvinti drabužius bei pabrėžti dailias kojas gražiomis, išsiskiriančio dizaino pėdkelnėmis dizaineriai moterims siūlė ir ankstesniais metais. Tačiau šiemet ši moteriška garderobo detalė gali tapti įvaizdžio pagrindu, ar itin svarbia jo dalimi. Pėdkelnės gali būti tokio pat atspalvio kaip ir drabužiai (monochromija – viena iš svarbiausių sezono tendencijų), kontrastuoti su jais ar sudaryti spalvinį disonansą.

Niekada neprašausite pro šalį, jei vadovausitės paprastomis taisyklėmis. Daugiaspalvės pėdkelnės – prie vienspalvės aprangos, vienspalvės – prie visos kitos; kuo lengvesni apdarai, tuo storesnės pėdkelnės ir atvirkščiai.

Plati spalvų gama

Aktualiausios šį sezoną – vienspalvės, nepermatomos pėdkelnės. Jaunatviškoms sieloms skiriama nuotaikingų, ryškių spalvų gama, ekstravagantiškoms damoms – rėkiantys tonai, linkusioms į eleganciją – santūrūs, sodrūs atspalviai. Populiariausios – violetinės, mėlynos, žalios, geltonos, oranžinės, rudos, pilkos, slyvos, avietės, šampano spalvos pėdkelnės. Ypač žaviai atrodysite mūvėdamos švariai baltas ar intensyviai raudonas. Šių spalvų kojų puošmenos į akį krito ne vienam mados diktatoriui. Baltomis rekomenduojama papildyti puošnius ar mielus, romantiškos dvasios apdarus. Prie griežtų, minimalistinių drabužių geriau derinti raudonas – taip moteriškiau.

Naujovė – ekspresyvi puošyba

Išskirtinis šio sezono „pėdkelnių“ mados bruožas – netikėtų formų, faktūrų deriniai ir įvairiausios stilistikos raštai. Iš įprastų raštų ant šiųmečių modelių pasiliko juostelės, taškeliai, „eglutė“, kvadratai, gėlių motyvai ir geometriniai ornamentai. Dizaineriai klasikinį pėdkelnių dekorą papildė daugiaspalviais etniniais raštais, įmantriomis abstrakcijomis, medžio kamieno imitacijomis, originaliomis lapų, paukščių, plėšrūnų kailio stilizacijomis. Išskirtinėms progoms skirti variantai sodrinami sidabro ir aukso gijomis, puošiami siuvinėjimu, aplikacijomis, kristalais ir „blizgučiais“.

Pasidabinusios reljefiniais elementais, plastiškomis linijomis išmargintomis pėdkelnėmis tikrai neliksite be dėmesio. Tik nepamirškite - kuo stambesnis bei spalvingesnis piešinys puoš pėdkelnes, tuo vizualiai jūsų kojos atrodys storesnės ir trumpesnės.

Juoda neapleidžia pozicijų

Šiemet mada moteris skatina neignoruoti jau klasika tapusių juodos spalvos pėdkelnių. Madingi tiek paprasti, tiek ir „pagerinti“: lako, laminuoto paviršiaus efektu padengti juodi variantai.

Juodos pėdkelnės – unikalios. Jų dėka kojos atrodo grakštesnes ir ilgesnes, jos tinka prie bet kokio stiliaus ir atspalvio apdarų, deramai atrodo ir klube, ir biure. Ligi šiol ant podiumų pasirodančios juodos ažūrinės ir tinklinės kojinės tiks vakarėliams, ar šį sezoną didelio mados dėmesio susilaukusiems gotikinio stiliaus apdarams papildyti.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas