Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Užupyje – 15-asis „Kito kampo“ gimtadienis: romantiška poezija susipynė su griausmingu vakarėliu

Uždarydami jubiliejinį teatro „Kitas kampas“ sezoną „15-ka metų istorijų“, aktoriai paskutinę pavasario savaitę paskelbė tikrą teatro fiestą – kasdien žiūrovų laukė vis kiti spektakliai, pasirodymai, o viską vainikavo griausmingas vakarėlis Užupyje.

Teatro „Kitas kampas“ sezono uždarymo fiestą pradėjo romantiškas aktoriaus Povilo Adomaičio poezijos vakaras teatro namuose, kur įvyko ir dar viena šių metų premjera – neintelektualiausia, tačiau azartiškiausia ir netikėčiausia dviejų aktorių protų ir improvizacijos kova – „Beprotmūšis“, o tą pačią dieną žiūrovai galėjo išvysti ir kultiniu tapusį spektaklį „Nuostabūs dalykai“.

Asmeninio archyvo nuotr./15-asis teatro „Kitas kampas“ gimtadienis
Asmeninio archyvo nuotr./15-asis teatro „Kitas kampas“ gimtadienis

Gegužės 30 d. į pilnutėlę „Menų spaustuvės“ salę susirinko ištikimiausi improvizacijos fanai. Čia paskutinį kartą šį sezoną buvo rodomas ilgiausiai vykstantis bei populiariausias improvizacijos teatro „Kitas kampas“ šou „Gero juoko dozė“. Iš karto po to teatro kolektyvas sukvietė didelį būrį bičiulių, kolegų ir žiūrovų į kaimynystėje esančius teatro „Kitas kampas“ namus bohemiškame Užupyje.

Pasveikinti improvizatorių susirinko ir kitų Vilniaus teatrų atstovai, teatro partneriai, kolegos bei artimieji. Tarp svečių – ir aktorius bei vienas iš teatro „Kitas kampas“ įkūrėjų Andrius Žebrauskas.

Asmeninio archyvo nuotr./Andrius Bružas
Asmeninio archyvo nuotr./Andrius Bružas

„Teatras „Kitas Kampas“ visada skirtingas. Jis autentiškas, unikalus. Kaip ir mūsų žiūrovai – autentiški ir žaismingi. Mums labai patinka tai, ką darome, dėl to jau 15-ka metų esame kūrybiniame kelyje drauge su Kirilu, Martynu. Tai žaidimas, kurį mes žaidžiame. Ačiū, kad esate. Tik jūsų dėka galime kurti gyvenant ir gyventi kuriant. Tad prisipildykite geromis emocijomis ir dalinkitės istorijomis. Būkime, švęskime, žaiskime, kurkime! Teatro „Kitas kampas“ 15-asis sezonas įvyko! Valio!“, – vakarėlio metu visiems susirinkusiems dėkojo A.Bružas.

Asmeninio archyvo nuotr./15-asis teatro „Kitas kampas“ gimtadienis
Asmeninio archyvo nuotr./15-asis teatro „Kitas kampas“ gimtadienis

Jubiliejinis teatro „Kitas kampas“ sezonas buvo kupinas premjerų – per metus teatras parodė net 4 naujas programas. Pavasarį aktoriai žiūrovus kvietė į teatralizuotą ir romantišką meilės, poezijos ir dainų programą „Meilės laivas“, aktorės ir improvizatorės Ingos Šepetkaitės bei pianisto Dominyko Kazimiero Krulikovskio muzikinį „Džiazo vakarą“, balandį žiūrovai galėjo išvysti vieną sudėtingiausių improvizacijos žanro spektaklį – „ilgos formos“ improvizacijų šou „Ieškau žmogaus“ ir pati naujausia teatro premjera – azartiškoji improvizatorių kova „Beprotmūšis“.

15-tą sezoną teatras „Kitas kampas“ suvadino 48 spektaklius ir pasirodė daugiau nei 100 privačių asmeninių bei įmonių švenčių.

Teatras „Kitas kampas“ ne tik linksmina, bet ir moko. 15-tame sezone teatro „Kitas kampas“ meno vadovas ir aktorius, ir toliau kvietė visus norinčius mokytis improvizacijos meno intensyviuose improvizacijos kursuose pradedantiesiems. Improvizacijos naujokai taip pat gilino savo žinias ir stiprino improvizacijos raumenį kiekvieną pirmadienį teatro „Kitas kampas“ namuose vykstančiame improvizacijos mėgėjų klube, kurį veda improvizacijos treneris K.Glušajevas.

Asmeninio archyvo nuotr./15-asis teatro „Kitas kampas“ gimtadienis
Asmeninio archyvo nuotr./15-asis teatro „Kitas kampas“ gimtadienis

„Teatrui penkiolika metų yra daug. Jei žmogaus gyvenime 15 metų yra paauglystė ir perėjimas, lūžis ir posūkis, tai teatro gyvenime 15 metų yra įsipareigojimo vertybėms, pastovumo ir gebėjimo lūžius, posūkius ir perėjimus išgyventi kasdien ir tai daryti ilgai. Šiuo metu teatras „Kitas kampas“ yra komanda, kurianti dinamišką kiekvieno mėnesio repertuarą, 9 mėnesius trunkantį aktyvųjį teatrinį sezoną, o vasaromis daugiausia energijos ir laiko atiduodanti privačioms šventėms. Remiantis statistika, mes sukuriame ir atliekame improvizuotus spektaklius kas trečią dieną įvairiose formose ir žanruose – nuo komedijos iki dramos, nuo konferanso iki poezijos vakarų, nuo mažųjų formų iki arenų. Tad savo pavyzdžiu galime drąsiai teigti ir patvirtinti jau seniai mano išsakytą mintį, jog improvizatorius – tai profesija“, – akcentuoja teatro „Kitas kampas“ meno vadovas K.Glušajevas.

Asmeninio archyvo nuotr./Kirilas Glušajevas
Asmeninio archyvo nuotr./Kirilas Glušajevas

Praėjęs sezonas teatro komandai atnešė didelių pergalių. Didžiausias bilietų pardavimo tinklas Lietuvoje „bilietai.lt“ Teatro dienos proga skelbė populiariausius praėjusių metų spektaklius, kurių populiariausiu tapo Kirilo Glušajevo režisuotas monospektaklis „Nuostabūs dalykai“, o improvizacijų šou „Gero juoko dozė“ puikavosi dvejose populiariausių teatro komedijų pozicijose. Taip pat K.Glušajevas buvo apdovanotas Auksiniu scenos kryžiumi už nepagrindinį vaidmenį spektaklyje „Raganosiai“.

Nespėję pamatyti paskutinių šio sezono spektaklių, dar turi galimybę teatro „Kitas kampas“ aktorius pamatyti šių metų „Kultūros naktyje“. Birželio 7 d. teatras „Kitas kampas“ surengs net du nemokamus improvizacijos pasirodymus Lukiškių g. 9. Daugiau informacijos čia.

Teatras „Kitas kampas“ susikūrė 2008 metais. Aktorių trupę sudaro teatro įkūrėjas Audrius Bružas, meno vadovas Kirilas Glušajevas, aktorius Martynas Nedzinskas, aktorė Inga Šepetkaitė ir prieš porą metų prie kolektyvo prisijungęs aktorius Povilas Adomaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius