Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

V.Burnys – apie „Išjunk šviesą“ metus su Tynta ir kodėl jis kartais supykdavo: „Ėjo iki galo“

Penktadienį pasklidusi žinia apie Aušrio Kričiūno-Tyntos mirtį šokiravo ir grupės „Išjunk šviesą“ lyderį bei įkūrėją Valdą Burnį. Jis su visuomenininku ir šou verslo atstovu bendradarbiavo daugiau nei prieš 20 metų, negana to – A.Kriščiūnas kelerius metus buvo „Išjunk šviesą“ vadybininku.
Valdas Burnys, Aušrys Kriščiūnas-Tynta
Valdas Burnys, Aušrys Kriščiūnas-Tynta / Asmeninio albumo nuotr.

Portalui Žmonės.lt susisiekus su Valdu Burniu, jis buvusį grupės „Išjunk šviesą“ vadybininką prisiminė kaip labai linksmą, energingą, nuolat kažko naujo ieškantį žmogų.

„Aušrys buvo labai aktyvus, tikras žmogus-gyvsidabris“, – sakė Valdas.

„Išjunk šviesą“ lyderis prisiminė studijų laikus, kai A.Kriščiūnas buvo vienas iš Kauno studentų vadovų. Aušrys organizuodavo renginius, atstovaudavo studentams įvairiuose politiniuose renginiuose.

LNK nuotr./„Baro“ vadovas Aušrys Kriščiūnas-Tynta
LNK nuotr./„Baro“ vadovas Aušrys Kriščiūnas-Tynta

„Aušrys buvo iš tų, kurie jei kažko imasi, tai ir padaro.Jis visada pasiekdavo savo. Jo privalumas buvo tai, kad eidavo iki galo. Ir nesvarbu, kad jam lengva nebuvo“, – teigė V.Burnys.

Taip pat skaitykite: Mirė legendinis Tynta – Aušrys Kriščiūnas užgeso būdamas 56-erių

„Išjunk šviesą“ įkūrėjas prisiminė ir tuos beviltiškus atvejus, kai atrodydavo, jog koncertinis grupės turas – žlugęs: „Aušrys visada viską imdavo ir pramušdavo.“

Valdas pasakojo, kad stebint iš šalies, atrodydavo, jog Aušrio nuotaika visada gera ir jis yra absoliutus „gerietis“. Tačiau, pasak pašnekovo, esant reikalui, galėdavo pabūti ir piktas, ir reiklus – tokiu būdu A.Kriščiūnas spręsdavo problemas.

Koncertų metu būdavo visko – kartais Aušrys ir į sceną užlipdavo.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Valdas Burnys
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Valdas Burnys

„Esame net dainą su juo įrašę „Mes šiandien geriam (kartu su grupės direktorium)“. Jis ten dainavo vieną stulpelį“, – prisiminimais dalijosi grupės „Išjunk šviesą“ įkūrėjas.

Muzikantas teigė, kad dirbdami jiedu su Aušriu bendraudavo kaip lygus su lygiu: tiek Valdas galėjo jam kažką pasakyti griežčiau, tiek ir A.Kriščiūnas jam.

„O kai pradėjo skirtis požiūris į tam tikrus dalykus, mūsų su Aušriu keliai išsiskyrė. O kai nuomonės nesutampa, tai nutinka taip, kaip ir vedybiniame gyvenime“, – bendradarbiavimo pabaigą prisiminė V.Burnys.

Po išsiskyrimo vyrams jau nebeteko bendrauti. Tiesa, vėliau keletą kartų drauge prasilenkė filmavimo studijoje, pasilabino, persimetė keliomis frazėmis, tačiau tuo viskas ir baigėsi.

Žinia apie A.Kriščiūno mirtį V.Burniui buvo netikėta.

„Juk pats gyvenimo žydėjimas. Žmogus dar gana jaunas ir kai šitaip nutinka, jauti tik šoką. Tada belieka prisiminti, kad gyvenimas – visiškai nenuspėjamas“, –sakė V.Burnys.

Primename, kad penktadienį pasiekė žinia, jog mirė Aušrys Kriščiūnas-Tynta. Visuomenininkui, politikui, praeityje garsiam šou pasaulio atstovui buvo 56-eri.

Žmonės.lt žiniomis, Aušrys Kriščiūnas-Tynta sunkiai sirgo ir gydėsi Onkologinėje ligoninėje Kaune.

A.Kriščiūnas gimė 1968 metų kovo 11 dieną, Vilniuje. Jis išgarsėjo TV laidoje „Bentski šou“. Dalyvavo projektuose „Tegyvuoja karalius“, „Europa šou“, „Grand LT šou“, buvo ir realybės šou „Baras“ vedėju.

Vyras buvo įkūręs grupę „Belmondo“, dirbo grupės „Išjunk šviesą“ vadybininku, buvo vienas iš radijo stoties „Ultra Vires“ steigėjų ir vedė laidas radijo stotyje „Extra FM“. Vėliau iš pramogų verslo pasuko į politiką.

VIDEO: Isjunk Sviesa - Geriam Degtine.mov

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius